Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν θα ακυρωθούν τα πρόστιμα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοσίευση: 27/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν μπορούν να ακυρωθούν πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων,  διότι δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την κατάργησή τους.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου  στη  συνάντηση με  αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας και Ενώσεων, ενώ τόνισε:

Α.  Τον συγκεκριμένο νόμο - που προβλέπει την απόκτηση ΑΦΜ - τον βρήκε η σημερινή κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να τον καταργήσει γιατί θεωρεί ότι όλες οι οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ παρ΄ όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν για τις Οργανώσεις Γονέων. 

Β. Θα πρέπει οι Οργανώσεις Γονέων που δεν έχουν ΑΦΜ να προχωρήσουν στην οικειοθελή αποκάλυψη  όπως προβλέπει η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 η  Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και δεκάδες εκπρόσωποι Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την απόκτηση ΑΦΜ από τις Οργανώσεις Γονέων.

Αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας και Ενώσεων συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Στη συνάντηση αυτή που αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης που έγινε τέλη Οκτωβρίου ζητήσαμε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να μας απαντήσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά μας που του είχαμε υποβάλει στην επιστολή που καταθέσαμε και απαιτούσαμε :

➢    Να πάρει άμεσα μέτρα με εγκύκλιο που θα αποσταλεί σε όλες τις ΔΟΥ για τη διαγραφή όλων των προστίμων προς τους Συλλόγους Γονέων.
➢    Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία  με νομοθετική ρύθμιση:

1.    για την μη υποχρεωτικότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους Γονέων.

2.    Για την εξαίρεση  των Συλλόγων Γονέων από την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ.

3.    Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους Συλλόγους το επιθυμούν να επιστρέψουν – καταθέσουν το υπάρχων ΑΦΜ στις ΔΟΥ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αρνητική και ανένδοτη στάση απέναντι στα αιτήματα μας και μάλιστα υποστήριξε προκλητικά ότι :

1.  τον συγκεκριμένο νόμο - που προβλέπει την απόκτηση ΑΦΜ - τον βρήκε η σημερινή κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να τον καταργήσει γιατί θεωρεί ότι όλες οι οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ παρ΄ όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν για τις Οργανώσεις Γονέων.  

2. δεν μπορούν να ακυρωθούν πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί, δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την κατάργησή τους.

3.  θα πρέπει οι Οργανώσεις Γονέων που δεν έχουν ΑΦΜ να προχωρήσουν στην οικειοθελή αποκάλυψη  όπως προβλέπει η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων.

Αγαπητοί συνάδελφοι γονείς,

Η πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και βάζει το χέρι στην τσέπη των γονιών, πάει χέρι-χέρι με την μετατροπή των Συλλόγων Γονέων σε “νομικά πρόσωπα” που δίνουν λεφτά από το υστέρημα των γονιών. Με λίγα λόγια, και αφαιρούν από τους εργαζόμενους γονείς δισεκατομμύρια ευρώ και τους λένε “είναι δική σου ευθύνη η λειτουργία του σχολείου”.

Το λέμε ξεκάθαρα! Η ευθύνη των οργανώσεων των γονιών είναι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την αποδοχή των αιτημάτων μας.

Ο ρόλος των οργανώσεων των γονέων δεν είναι η επιχειρηματική δράση αλλά η διεκδίκηση. Με την κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση για αναγκαστική απόκτηση ΑΦΜ ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει η φυσιογνωμία και ο ρόλος τους. Δεν θα το επιτρέψουμε. Και καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, κάθε Ένωση Γονέων να φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού αυτόν τον χαρακτήρα, στην πράξη.

Οι οργανώσεις των γονιών δεν θα γίνουν ούτε ΜΚΟ, ούτε φορείς υποταγής και κοινωνικής συναίνεσης,  συναλλαγής και συνενοχής.

Είμαστε εδώ! Συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Όποιος καπηλεύεται το μέλλον και τη ζωή των παιδιών μας, θα μας βρίσκει απέναντι. Με ή χωρίς ΑΦΜ...
   

Ετικέτες: 
ΑΣΓΜΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ