Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα προσφυγή υποψηφίων Διευθυντών στην Κομισιόν

Οι υποψήφιοι Διευθυντές στην προσφυγή επισυνάπτουν πίνακες με τα αντικειμενικά κριτήρια και σημαντικά έγγραφα όπως η ανακήρυξη υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ κ.λπ.
Δημοσίευση: 04/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεύτερη προσφυγή  για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης κατατέθηκε στην Κομισιόν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας 10 περίπου υποψήφιοι Διευθυντές μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, απέστειλαν   επώνυμη καταγγελία στις Βρυξέλες στον Γενικό Γραμματέα της Κομισιόν.

Η καταγγελία τους έχει θέμα τις αυθαιρεσίες που πιθανόν έγιναν στις διαδικασίες των κρίσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης του Γενάρη 2016, σύμφωνα με το Νόμο Ν 4327/2015 (Μπαλτά -Κουράκου).

Τα κύρια σημεία της καταγγελίας τους είναι :

1. Η σύνθεση των συμβουλίων επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης (διορισμός μελών).  

2. Η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η απόφαση του ΣτΕ 711/2017 πού λόγω της Υ.Α. Φ.361.22/26/79840/Ε3/19.5.2015 που περιελάμβανε τη διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας ακύρωσε το Νόμο Μπαλτά Κουράκου (Ν. 4327/2015). Οι καταγγέλλοντες αναφέρονται λεπτομερώς, στην προσφυγή τους προς τον Γενικό Γραμματέα της Κομισιόν, στην απόφαση του ΣτΕ.

Ερωτούν πως είναι δυνατόν να έχει ακυρωθεί η νομοθεσία για τους διευθυντές σχολείων και όχι για τους διευθυντές εκπαίδευσης οι οποίοι υπηρετούν κανονικά στη θέση τους.

Οι υποψήφιοι που προσφεύγουν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για δικαίωσή τους αναφέρουν ότι απαιτείται διερεύνηση αν έχουν γίνει αυθαιρεσίες στις επιλογές των συγκεκριμένων στελεχών.  

Οι υποψήφιοι Διευθυντές στην προσφυγή επισυνάπτουν    πίνακες με τα αντικειμενικά κριτήρια και σημαντικά έγγραφα όπως η ανακήρυξη υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ κ.λπ.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αξιολογηθεί η καταγγελία και ο γενικός γραμματέας θα ορίσει συντονιστή για την εξέταση αυτής. Σε 12 μήνες θα γνωρίζουμε την πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης.

Οι προσφεύγοντες θα ενημερώνονται σε κάθε στάδιο της από την Ευρωπαϊκή επιτροπή.

 

Σχόλια (8)

 
Παπαίτσος Σ.
04 Δεκ 2017 11:09

Αφού δεν μπορούμε να βρουμε άκρη μεταξύ μας .... ας έρθει η Κομισιόν να βάλει τέλος στην αναξιοκρατία, στις αυθαιρεσίες και την κομματοκρατία. Ντροπή κ αίσχος να αναγκαζονται εκπαιδευτικοί να καταφεύγουν στον γενικό γραμματέα της Κομισιόν για να δικαιωθούν. Ποτέ δεν είχε γίνει στα ιστορικά χρονικά της εκπαίδευσης να ακυρώνει νόμο το ΣτΕ (Μπαλτά Κουράκου). Ομως πάμε για δεύτερη ακύρωση ( νόμου Γαβρόγλου) κ ρεκόρ Γκίνες. Το 2018 θα πει στην έκθεση της, για την εκπαίδευση η Κομισιόν, η ψηφοφορία τι νόημα έχει για τους διευθυντές εκπαίδευσης...

 
Πετρος Κ.
04 Δεκ 2017 11:31

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους. Καλό είναι όμως το ESOS να μας ενημερλωνει πριν από αυτές τις κινήσεις για να συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί. Άλλο 10 κ άλλο 1010.

 
sim
04 Δεκ 2017 12:32

Eυτυχώς έχουν γίνει και προσφυγές στα Διοικητικά δικαστήρια και αναμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

 
Μάχιμος
04 Δεκ 2017 18:51

Θλίβομαι για τη ματαιοδοξία τόσων συναδέλφων που μετέρχονται κάθε μέσου για την προσωπική τους ικανοποίηση. Θλίβομαι επίσης με κάποιους σχολιαστές που αίφνης ανακάλυψαν κομματικοποίηση των σχετικών διαδικασιών, ενώ στο παρελθόν όλα τάχα γίνονταν καθαρά και ξάστερα! Τι υποκρισία είναι αυτή πια; Στην πραγματικότητα η μόνη δημοκρατική διαδικασία ήταν αυτή που κρίθηκε ... αντισυνταγματική!

 
DEEEEP
04 Δεκ 2017 23:45

@Μάχιμος. Γιατι ακριβώς είστε μάχιμος; Για να συνεχίσουν και σήμερα όσα στραβά κι ανάποδα γίνονταν χθές ;

 
ΗΡΑ*
05 Δεκ 2017 00:07

Εάν γράψω τα της περίπτωσής μου (όχι πάντως υποψήφιος για διεύθυνση σχολείου) - είναι αυτό που λέμε μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ή Η μελέτη περίπτωσης - θα γίνει όχι της τρελής αλλά της Θεοπάλαβης ! Και δεν το κάνω ούτε από ...έλλειψη ματαιοδοξίας ούτε από ταπεινοφροσύνη, αλλά για έναν και μόνο λόγο : Τους φοβάμαι, γιατί είναι πανίσχυροι και δεν μπορώ να τα βάλω μαζί τους. Ορισμένοι με συμβούλεψαν διάφορα : Από το Συνήγορο του Πολίτη, υποβολή μηνύσεων μέχρι ... τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ! Τίποτα απ' αυτά δεν έκανα. Απλά έπνιξα την κατάφωρη αδικία μου και κατάπια την πικράδα της αδικίας μου! Μίλησα για πίκράδα και θυμήθηκα τα λόγια της κυρίας ( οι άλλοι δύο "σωτήρες" ήταν άνδρες) που με αντικατέστησαν : ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΣΑΣ κ. ......... ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!!! Σίγουρα, θα ηχεί κάπως παράκαιρα και παράταιρα στα αυτιά σας αυτή φράση, ίσως γιατί ειπώθηκε σε μια στιγμή που μέσω του Καστελόριζου μπαίναμε τότε στις μυλόπετρες των μνημονίων...αλλά έτσι ακριβώς επώθηκε ! Βέβαια, έβγαλα τα συμπεράσματά μου, αλλά, αλλά, αλλά... τι να τα κάνω τα συμπεράσματα όταν βλέπω κατάφατσα να καταρακώνεται και να τσαλαπατιέται με τον πλέον κυνικό και ξετσίπωτο τρόπο η αξιοπρέπειά μου ! Το θράσος όμως είναι θράσος και οι ίδιοι άνθρωποι που τότε ...έδειχναν κατανόηση για την "πικρία μου" σήμερα, αυτοί οι ίδιοι, κόπτονται για αξιοκρατία, αντικειμενικότητα και - ναι, ναι, καλά διαβάζετε - και για αξιοπρέπεια !!!!!

 
@ΗΡΑ
05 Δεκ 2017 12:22

Μάλλον αγαπητέ ξέχασες το κυριότερο .Αυτοί που στα είπαν μετά το Καστελόριζο που γράφεις ,οι περισσότεροι είναι τώρα στην ...αντικαστελοριζική κυβέρνηση.Γιατί τότε ήταν κυβέρνηση ο ΓΑΠ και οι σημερινοί κυβερνήτες είχαν μονοψήφια νούμερα και ξαφνικά ξεπετάχτηκαν στο 36%.Σε αυτό το νούμερο βάσει των δημοσκοπήσεων έφτασαν από τους οπαδούς της καστελοριζικής κυβέρνησης.Το βλέπεις και το ξέρεις.Άρα τι άλλαξε;Οι ίδιοι άνθρωποι κυβερνούν είτε μόνοι τους,είτε με την ΝΔ

 
ΗΡΑ*
05 Δεκ 2017 15:10

Για τον "προλαλίσαντα" ( @ΗΡΑ)

Φαίνεται, αγαπητέ μου, πως εσύ τα ξέρεις καλύτερα από μένα που τα βίωσα, οπότε δεν μου μένει τίποτα άλλο από του να πάω πάσο ! Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το τι και ποιες προεκτάσεις δίνεις εσύ στα γραφόμενά μου και πώς τις ερμηνεύεις ( τις προεκτάσεις εννοώ) δεν με ενδιαφέρει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.