ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για την εκλογή Κοσμητόρων

Έως ότου αναλάβει καθήκοντα ο νέος Κοσμήτορας, καθήκοντα Κοσμήτορα ασκεί το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας της Σχολής ή σε περίπτωση περισσότερων μελών Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας ίδιας αρχαιότητας, ο κληρωθείς ενώπιον Γ.Σ.
Δημοσίευση: 05/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Σε περίπτωση αποχώρησης για οποιονδήποτε λόγο Κοσμητόρων, οι οποίοι είχαν εκλεγεί δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 9 του ν. 4009/2011 και η θητεία των οποίων λήγει μετά την 30η- 11-2017 διενεργούνται άμεσα από τον Πρύτανη εκλογές για την εκλογή Κοσμήτορα, για πλήρη θητεία τριών (3) ετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4485/17, οι οποίες ολοκληρώνονται μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία της κένωσης της θέσης, άλλως το αργότερο μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες μέρες από  σήμερα 5 Δεκεμβρίου.

Β. Έως ότου δε αναλάβει καθήκοντα ο νέος Κοσμήτορας, καθήκοντα Κοσμήτορα ασκεί το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας της Σχολής ή σε περίπτωση περισσότερων μελών Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας ίδιας αρχαιότητας, ο κληρωθείς ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής, σύμφωνα με τα εδάφια δ ́, ε ́ και στ ́ της παρ. 10 του άρθρου 19 του παραπάνω νόμου.

Γ. Ομοίως, σε κάθε περίπτωση αποχώρησης μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης εκλεγμένου με τις προϊσχύουσες του ν. 4485/2017 διατάξεις, ήτοι Πρυτάνεων, Προέδρων Τμημάτων και Διευθυντών Τομέων, διενεργούνται άμεσα εκλογές με τις διατάξεις του ν. 4485/2017.

Τα παραπάνω προβλέπει σημερινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ