Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ για τη νόμιμη ένταξη των νέων ΕΕΠ και ΕΔΙΠ στο ΑΠΘ

Δημοσίευση: 05/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με βάση το νόμο ν. 4452/2017,μετά από τις αποφάσεις των Τμημάτων του ΑΠΘ μετατάχθηκαν από τις άλλες βαθμίδες της Εκπαίδευσης 98 εκπαιδευτικοί σε θέσεις ΕΕΠ και ΕΔΙΠ οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία εντός του Οκτωβρίου.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων από τις οποίες προέρχονται τα μεταταγμένα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ είχαν εκδώσει για τον καθένα Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (ΠΥΜ), με βάση το οποίο γίνεται η άμεση κατάταξη σε βαθμό και κλιμάκιο των υπαλλήλων, πρακτική που εφαρμόστηκε από το σύνολο των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Στο ΑΠΘ η νόμιμη αυτή διαδικασία δεν έχει τηρηθεί ακόμη. Συγκεκριμένα, ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη υπηρεσίας από τους μεταταχθέντες υπαλλήλους ουδείς έχει τοποθετηθεί στο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο στο οποίο ανήκει, ενώ στο σύνολό τους έχουν τοποθετηθεί στο κατώτερο κλιμάκιο ως νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι, γεγονός που αντίκειται στο νόμο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μετατάξεις.

Επίσης, ενώ όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν ήδη καταβάλει τα αναδρομικά στους υπαλλήλους τους, το ΑΠΘ είναι το μοναδικό που ακόμα δεν έχει δώσει ούτε σχετικό χρονοδιάγραμμα. Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ παραπέμπουν την κατάταξη των υπαλλήλων σε απροσδιόριστο μέλλοντα χρόνο.

Στο μεταξύ, οι μεταταχθέντες υπάλληλοι, θα πρέπει να επιστρέψουν στις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται, μισθούς που αντιστοιχούν σε ενάμιση μήνα (ποσό πάνω από 2000 ευρώ) έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά αυτά θα μεταφερθούν ως προσωπικές οφειλές στην Εφορία, ίσως κάποια δάνεια κοκκινίσουν και κανείς δεν ξέρει πώς θα ανταποκριθούν οι συνάδελφοι στα έξοδα διαβίωσης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την στάση των Πρυτανικών Αρχών και τη διακριτική έως άδικη μεταχείριση των νέων μελών που εντάχθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες στο προσωπικό του ΑΠΘ και εκτελούν ήδη τα καθήκοντά τους στα Τμήματα όπως: Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΑΠΘ δεν τους ενέταξε αυτοδίκαια στις κατάλληλες βαθμίδες εφόσον είχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά; Για ποιο λόγο ο αρχικά προβλεπόμενος χρόνος από την Διοίκηση για την ένταξη θα διαρκούσε πολλούς μήνες επιτείνοντας με αυτή τη στάση τα οικονομικά προβλήματα και την αγωνία των συναδέλφων;

Για τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ είναι αυτονόητο ότι οι νέοι συνάδελφοι ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, όπως και κάθε συνάδελφος, θα πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση στο ΑΠΘ και καλεί τις πρυτανικές αρχές να φροντίσουν για την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου.

 

Σχόλια (3)

 
Δρ Ιωάννης Αλευρίδης
05 Δεκ 2017 18:40

Πολύ στοχευμένη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης.
Το αίτημα των συναδέλφων είναι δίκαιο και πρέπει να γινει πράξη.

 
Διασελος
05 Δεκ 2017 21:57

Ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ -ΑΠΘ, αλλά όψιμη για τον πόνο που την έπιασε με τους ''συναδέλφους'' Ε..Ε.Π και Ε.ΔΙ.Π. Θα περίμενε κανείς εάν θέλουμε να πιστέψουμε την αλληλεγγύη αυτή, να είχε εκφράσει την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι δύο διαφορετικοί υπουργοί της κυβέρνησης είτε αποδέχτηκαν για μισή ώρα είτε ψήφισαν κιόλας διάταξη για τα ΕΕΠ και τα ΕΔΙΠ που τους έδινε το δικαίωμα με εκλεκτορικό σώμα να κριθούν και εάν αξίζουν να εκλεγούν λέκτορες στη μια περίπτωση, επίκουροι στην άλλη.
Ούτε όμως διαβάσαμε κάποια ανακοίνωση για το μισθολόγιο του ΕΔΙΠ που με την τροπολογία που τελικά έγινε, απαξιώθηκε σε σχέση με το ΕΕΠ. Ας θυμηθούμε λίγο τα ποσά: 150 ευρώ το Δ.Δ στο ΕΔΙΠ, 300 στο ΕΕΠ, 250 ευρώ το μάστερ στο ΕΕΠ, 120 στο ΕΔΙΠ!

Αυτή είναι ισότιμη αντιμετώπιση ; Προφανώς υπάρχουν ερωτήματα και οι απαντήσεις ουδέποτε δόθηκαν, αλλά και τέτοιες αλληλέγγυες ανακοινώσεις ουδέποτε εκδόθηκαν.

 
Δρ Ευαγγελία Σπυράκου, ΕΕΠ ΤΜΕΤ-ΠΑΜΑΚ
06 Δεκ 2017 18:19

ΠΑΜΑΚ: ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
Χωρίς να εκπροσωπώ το σύνολο των μεταταγμένων ΕΕΠ-ΕΔΙΠ του ΠΑΜΑΚ, ευχαριστώ την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ για την ευαισθησία που επιδεικνύει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
Ενημερώνω όμως ότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν για εμάς στο ΠΑΜΑΚ, γεγονός που φαίνεται από
Α) την έκδοση ΦΕΚ με ημερομηνία 30/11, στο οποίο αναγράφεται τμήμα, σχολή, βαθμός, προϋπηρεσία, γνωστικό αντικείμενο και η ύπαρξη διδακτορικού
και
Β) την πληρωμή α' δεκαπενθημέρου Δεκεμβρίου και αναδρομικών από 16/11 με βάση την σωστή βαθμολογική κατάταξη.
Όλοι οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Μισθοδοσίας λειτούργησαν με ταχύτητα και ενσυναίσθηση!
Εύχομαι να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία για όλους τους μεταταγμένους!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ