Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αρ. Μπαλτάς: 1-2 ώρες παραπάνω στους εκπαιδευτικούς ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης

Δημοσίευση: 06/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

-Θα κάνουμε το παν για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση .

-Ολη η χώρα βρίσκεται σε κρίση .

-Ολοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση κι αν αναγκαστεί ένας δάσκαλος να κάνει 1-2 ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης, νομίζω ότι ο καθένας θα το δεχθεί ως πραγματική συμβολή.

Την παραπάνω είχε δηλώσει ο Αριστείδης Μπαλτάς, ως υπουργός Παιδείας  τον Ιούλιο του 2015 και τόνισε τα εξής:

-Το σχολείο είναι μια σύνθετη μονάδα , μαθητές γονείς, εκπαιδευτικοί, γειτονιά .

-Στο πλαίσιο αυτή της σύνθετης μονάδας ο καθένας οφείλει να το κάνει να συμβάλει για να ξεπεραστεί η κρίση .

-Από τη μεριά του υπουργείου με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει θα κάνει το παν ώστε αυτές οι λύσεις να είναι για το καλό όλων χωρίς να επιβαρυνθεί κανείς ιδιαίτερα πολύ.

-Η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίθει προβλημάτων όλων των ειδών.

-Είναι ένα σύνολο από μερικότητες, κάθε μια από τις οποίες έχει το λόγο της και της θέσης της αλλά όταν συντίθεται μαζί δημιουργού ένα τεράστιο λαβύρινθο προβλημάτων, διαδικασιών δύσκολα επιλύσεων.

-Η ιδέα είναι να βάλουμε μπροστά μια διαδικασία ή δυνατόν συνολικής αναμόρφωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προφανώς σε συνεχή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά με την ιδέα ότι η μονά λειτουργία των σχολείων δεν είναι η τάδε ειδικότητα, το τάδε πρόβλημα , δεν είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι απλώς το σχολείο ολόκληρο που έχει προβλήματα και σε επίπεδο ωρολογίου προγράμματος και σε επίπεδο πραγματικών ωρών απασχόλησης και σε επίπεδο πληθώρας μαθημάτων και σε επίπεδο κτιρίου λειτουργία του σχολείου και σε επίπεδο σχέσεων με τους γονείς .

-Είναι μία γκάμα προβλημάτων που πρέπει να τα δούμε σιγά-σιγά .

 

 

 

Σχόλια (8)

 
Γιάννης
06 Δεκ 2017 11:49

Πράγματι, έτσι είναι όπως τα λέει ο υπουργός. Όντως, οι εκπαιδευτικοί έχουμε το ηθικό σθένος να προσφέρουμε και το πράττουμε καθημερινά.

Αυτό όμως έπρεπε να το πει και νωρίτερα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Η δήλωση από τον Ιούλιο του 2015 και από κυβερνητική θέση είναι τουλάχιστον ανακόλουθη και εκ του πονηρού, όταν οι συνδικαλιστές τους μας έταζαν μείωση του ωραρίου.

 
Αλλεργικός στο σανό
06 Δεκ 2017 11:56

Το ότι οι εκπαιδευτικοί πείθονται από τέτοιες υποσχέσεις, χωρίς να μπορούν αν βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ .

 
ΔΩΣΤΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΛΤΑ
06 Δεκ 2017 12:43

Σε αυτή τη χώρα κύριε Μπαλτά οι πολιτικό,οι πλούσιοι και οι φοροφυγάδες σε πλήρη ομοφωνία ζητάνε αποκλειστικά την συμβολή των φτωχότερων στρωμάτων για το ξεπέρασμα των αιωνίων κρίσεων εξαιρώντας τους εαυτούς τους.Δώστε εσείς οι πολιτικοί πρώτοι το παράδειγμα για να συμβάλουμε και εμείς.Παίρνετε σαν βουλευτές 7.000 μηνιαίως,συν αυτοκίνητο και αστυνομικό οδηγό και καύσιμα δωρεάν,συν ατέλεια στις επικοινωνίες,συν έξοδα γραφείων ,συν μετακλητούς υπαλλήλους,συν αεροπορικές μετακινήσεις,συν αποζημιώσεις από συμμετοχή σε επιτροπές,συν την βουλευτική ασυλία,συν φοροαπαλλαγές,συν,συν,συν. Αν τα υπολογίσουμε όλα αυτά πόσα βγαίνουν το μήνα;Κόψτε και εσείς από αυτά που παίρνετε δίνοντας μας πρώτοι το παράδειγμα για να ακολουθήσουμε καιε μείς.Δεν μπορεί να ζητάτε από μας χωρίς να συμβάλετε εσείς γιατί καταντά δούλεμα και δεν θα ακολουθήσουμε αυτό που λέτε.Στο κάτω κάτω εσείς είστε και αριστερός και άρα ολιγαρκής στα υλικά αγαθά αφού προηγούνται τα πνευματικά και η ευζωία του προλεταριάτου δηλαδή υμών που έτσι μας καταντήσατε.Αλήθεια επειδή είστε και συνταξιούχος Πανεπιστημιακός γιατί δεν προτρέπετε και τους συναδέλφους σας να συμβάλουν και αυτοί με την αύξηση του ωραρίου τους;Μόνο εμάς θεωρείτε κορόιδα;Το ωράριο θα το αυξήσετε σίγουρα περνώντας το έτσι όπως το λέτε στην κοινή γνώμη.Οπότε ας ξεχάσουν οι αδιόριστοι τον διορισμό και οι αναπληρωτές τους σημερινούς αριθμούς προσλήψεων.Κρίμα στα παιδιά.

 
Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ κυρ-ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΥ
06 Δεκ 2017 17:44

Επιβεβαιώνει ο Υπουργός το αριστερό θέσφατο
"Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας"
Και αύξηση ωραρίου και μείωση μισθών και πολλά άλλα ακόμη, βοήθειά μας.
"Μεροδούλι ξενοδούλι, δέρναν ούλοι ΑΦΕΝΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ, ούλοι δούλοι ΑΦΕΝΤΙΚΟ και μ' αφήναν ΝΗΣΤΙΚΟ......
Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς."

 
Νεόφυτος
06 Δεκ 2017 21:06

Επομένως αυτό βρίσκεται πίσω από το 30ωρο. Δεν το είπε ο Γαβρόγλου, το λέει ο Μπαλτάς για να εισπράξει τα εύσημα και στη συνέχεια, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός να το ορίσει ο σημερινός υπουργός.
Ολα λειτουργούν τελικά καλά σε αυτό τον τρόπο. Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι η κυβέρνηση προγραμματίζει, υπογράφει, υλοποιεί και όλοι μαζί συμβάλλουν στο κοινό στόχο!
Εύγε!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Δεκ 2017 21:33

Κυριε Μπαλτα ουτε αυτοκριτικη κανατε για τον σντισυνταγματικο σας νομο για τους Διευθυντες.ουτε για την ρετσινια της αριστειας που λεγατε.Αλλα λετε να δουλεψουμε παραπανω και δεν το ειπατε για τους συναδελφους σας Πανεπιστημιακους.Θα ρθουν οι εκλογες και θα τα πουμε

 
Γιώργος
06 Δεκ 2017 22:42

Εμείς δεν ζητάμε από τον κ. Μπαλτά να δουλέψει μία-δύο ώρες παραπάνω. Απλά ζητάμε από αυτόν να είναι ειλικρινής. Γιατί κατά τη θητεία του στο υπουργείο έδωσε πολλά δείγματα ανειλικρίνειας. Ένα (μικρό) παράδειγμα: Έβαλε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να κάνουν αιτήσεις για τις θέσεις των περιφερειακών διευθυντών, υποσχόμενος αξιοκρατία και στο τέλος τοποθέτησε τους δικούς του.

 
Ν
06 Δεκ 2017 23:23

Εγώ συνέβαλα με το 33% των εισοδημάτων μου. Αυτό που μου πήρανε όλες οι κυβερνήσεις της κρίσης. Πιάνεται;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ