ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αντιπρύτανης ΤΕΙ Αθήνας: Αξιολόγηση καθηγητών ΤΕΙ α΄βαθμίδας ή διαπιστωτική διαδικασία;

Eπιχειρείται να θωρακισθεί νομικά η ένταξη των καθηγητών των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρά διασφαλίζεται οποιαδήποτε ιδιαίτερη ακαδημαϊκή δεοντολογία η επάρκεια.
Δημοσίευση: 19/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πρόκειται για απλή διαπιστωτική διαδικασία (υπάρχει ή όχι αυτή η προϋπηρεσία) και σε καμία περίπτωση αξιολόγηση” δήλωσε στο esos ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας Παναγιώτης Καλδής, σχολιάζοντας  την προβλεπόμενη ένταξη των καθηγητών α΄βαθμίδας των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε προσωποπαγείς θέσεις, όπως προβλέπει το άρθρο 4 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου "Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις".

Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι, στη συνέχεια, με αίτησή τους μέχρι 31 Αυγούστου 2024 μπορεί να ζητήσουν τη μετατροπή της προσωποπαγούς θέσης σε μόνιμη τακτική θέση της ίδιας βαθμίδας βάσει διακρίβωσης από τριμελή επιτροπή μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου, οριζόμενη από το υπουργείο Παιδείας, της διδασκαλίας τουλάχιστον τριών χρόνων σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΕΙ ή η συμμετοχή σε τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές δύο τουλάχιστον διδακτορικών διατριβών που έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς κλπ.

Ο κ. Καλδής, που αυτή την περίοδο είναι μέλος δυο εκλεκτορικών για την εκλογή καθηγητών α΄βαθμίδας Πανεπιστημίου, εκτιμά ότι περισσότερο μ΄αυτό τον τρόπο επιχειρείται να θωρακισθεί νομικά η ένταξη των καθηγητών των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρά διασφαλίζεται οποιαδήποτε ιδιαίτερη ακαδημαϊκή δεοντολογία η επάρκεια.

Άλλωστε, επισημαίνει ο  Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας ότι, οι καθηγητές ΤΕΙ ήδη συμπεριλαμβάνονται σε μητρώα εκλεκτόρων των Πανεπιστημίων της χώρας, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συγκλήτους τους και έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις αρκετών καθηγητών Πανεπιστημίων με εκλεκτορικά που συμπεριλαμβάνουν και καθηγητές ΤΕΙ.

“Οι εκλεγμένοι, αλλά και οι ήδη εκλεγόμενοι καθηγητές α΄βαθμίδας Πανεπιστημίων που στο εκλεκτορικό τους έχουν συμπεριληφθεί και καθηγητές ΤΕΙ α΄βαθμίδας θα τεθούν σε προσωποπαγείς θέσεις;” διερωτάται ο κ. Καλδής.

 

Σχόλια (4)

 
Παράξενος
19 Δεκ 2017 15:09

Κύριε υπουργέ, η παρακάτω ερώτηση είναι πρόκληση:
“Οι εκλεγμένοι, αλλά και οι ήδη εκλεγόμενοι καθηγητές α΄βαθμίδας Πανεπιστημίων που στο εκλεκτορικό τους έχουν συμπεριληφθεί και καθηγητές ΤΕΙ α΄βαθμίδας θα τεθούν σε προσωποπαγείς θέσεις;”
Θα πρέπει να σηκώσετε το γάντι, διαφορετικά η "μαγκιά" - αυστηρότητα σας περιορίζεται μόνο στα ΤΕΙ.

 
υποβάθμιση α βαθμίδας
19 Δεκ 2017 13:22

Συμπεραίνω ότι με την έναρξη λειτουργίας του πανεπιστημίου αυτού μόνο οι αναπληρωτές καθηγητές θα δικαιούνται να καταλάβουν τις θέσεις των μονομελών οργάνων διότι η πρώτη βαθμίδα θα καταγίνεται να ξαναφτιάξει τον φάκελο με τα πιστοποιητικά και να τον καταθέσει στην 3μελή επιτροπή. Τι ωραίο άρθρο???? Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει είτε το άρθρο αυτό να καταργηθεί είτε να κριθούν και οι αναπληρωτές. Είναι ένα άδικο κατασκεύασμα χωρίς ουσία.

 
sarakatsanos
19 Δεκ 2017 12:20

Αν κακώς συμπεριλαμβάνονται καθηγητές ΤΕΙ σε εκλεκτορικά Πανεπιστημίων, τότε να ακυρωθούν τα εκλεκτορικά αυτά και να ξαναγίνουν. Κακώς δεν υπήρξε νομική συνδρομή για το θέμα αυτό πριν τη σύσταση των εκλεκτορικών γιατί μάλλον υπάρχουν νομικά προβλήματα στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης. Οι προϋποθέσεις εκλογής στην πρώτη βαθμίδα δεν είναι ίδιες σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

 
GIANNHS
19 Δεκ 2017 12:16

Το σχέδιο νόμου αναφέρεται σε διδασκαλία μεταπτυχιακών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ αγνοώντας τα μεταπτυχιακά των ΤΕΙ. Η αναφορά μάλιστα γίνεται σε παλαιότερο νόμο, τοτε που δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ. Η ουσια είναι οτι βαζουν επιπρόσθετα κριτήρια για να μετονομασθεί καθητής ΑΕΙ ενός ιδρύματος ΑΕΙ σε ίδρυμα ΑΕΙ που απλα αλλαζει τιτλο (απο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο). Ερωτημα: η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τους καθηγητές των 2-ετών παιδαγωγικών σχολών και των ΤΕΦΑ οταν ενσωματώθηκαν σε πανεπιστήμιο? Ο κ. Καλδής που φαίνεται να συμφωνεί με τη διάταξη του προσχεδίου νόμου το έχει ψάξει το θέμα ή απλά προσπαθεί να γίνει αρεστος κάπου? Ας είμαστε επιτέλους ειληκρινείς καποτε σε αυτήν την χώρα. Δεν είναι ούτε τα ακαδημαϊκά κριτήρια, ουτε το γεγονός οτι καποιοι κόπτονται για την "ποιότητα της εκπαίδευσης". Απλά παίζονται συντεχνιακά παιχνίδια απο την πανίσχυρη συντεχνία των πανεπιστημιακών που βλέπουν την πίτα να την μοιράζονται και αλλοι και ανησυχούν οτι θα μικραινει το δικό τους κομάτι. Τόσο απλά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.