ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Καταληψίες” εξεδίωξαν από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια φοιτητές και προσωπικό

Η Σύγκλητος που παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση θεωρεί ότι “αποτελεί υποχρέωσή της να υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ομαλή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος"
Δημοσίευση: 19/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ομάδα αγνώστων ατόμων εισέβαλε στο κεντρικό κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και  εξεδίωξε από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια φοιτητές και προσωπικό και κατέλαβε το κτίριο. 

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοινωθέν χαρακτηρίζει  ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα και κάνει λόγο για    “ομάδα αγνώστων ατόμων”.

Παράλληλα η Σύγκλητος του ΟΠΑ σημειώνει πως:

Α. Η κατάληψη αυτή έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Β.  Τίθεται σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ακαδημαϊκές δραστηριότητες με σημαντικό κόστος για τους συμμετέχοντες, και παρεμποδίζεται η διεκπεραίωση διοικητικών και τεχνικών εργασιών που η μη ολοκλήρωση τους εντός του έτους 2017 θα επιφέρει ζημίες και βλάβη τόσο σε άτομα όσο και στο Ίδρυμα.

Γ. Το μεγαλύτερο κόστος, όμως, από την κατάληψη αυτή είναι η κατάλυση του κράτους δικαίου, η ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η εμπέδωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στη πανεπιστημιακή κοινότητα, και η αποθάρρυνση φοιτητών και προσωπικού να αφιερωθούν στο πανεπιστημιακό τους έργο, στη μάθηση και στη δημιουργία.

Η Σύγκλητος θεωρεί ότι “αποτελεί υποχρέωσή της να υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ομαλή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, το δικαίωμα των 12.000 μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του, καθώς επίσης και να προστατεύσει το κύρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Για τους λόγους αυτούς η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου:

ΠΡΩΤΟΝ:  Καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να παραδώσουν το κτήριο στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Ζητά από την Πολιτεία να διασφαλίσει μόνιμες συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου,

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τονίζει η Σύγκλητος στο ανακοινωθέν,  αποτελεί επένδυση της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία εκατό χρόνια και είναι καθήκον όλων η προστασία και η λειτουργία του σε καθεστώς ελευθερίας, δημοκρατίας και σεβασμού των ακαδημαϊκών αξιών.

Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.

 

 

Σχόλια (2)

 
Αλλεργικος στο σανο
19 Δεκ 2017 22:57

Προς την Συγκλητο: Λεξη με 7 γραμματα,το πρωτο γραμμα "Α" και τελειωνει σε "στυνομια".

 
Νίκος
19 Δεκ 2017 13:01

Και γιατί δεν φωνάζει την αστυνομία;
Τί ζητά από την Πολιτεία;
Υποχρέωση της Αστυνομίας είναι να καθαρίσει τον χώρο, μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.