ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: Ο υπουργός δέχθηκε να επανεξεταστεί η διάταξη ένταξης Καθηγητών Α βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

“Μετά από αυτή την εξέλιξη θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, αναμένοντας την ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας”.
Δημοσίευση: 19/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Στη  σημερινή συνάντηση της Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, δέχθηκε ο κ. υπουργός τη συγκρότηση Επιτροπής από τη Σύνοδο, που θα επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των Καθηγητών Α Βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής.

Β. Μετά από αυτή την  εξέλιξη θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, αναμένοντας την ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας.

Την παραπάνω δήλωση έκανε στο esos ο Πρόεδρος του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση της Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ με τον υπουργό παιδείας, στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Σχόλια (2)

 
Γιώργος
20 Δεκ 2017 22:37

Ο κ. πρύτανης δήλωσε ότι «ο υπουργός δέχθηκε να επανεξεταστεί η διάταξη ένταξης Καθηγητών Α΄ βαθμίδας» και γι αυτό ανακάλεσε την παραίτησή του.
Ωστόσο, ο κ. υπουργός τόνισε ότι «η διαπίστωση προσόντων των Καθηγητών Α΄ βαθμίδας όπως εννοείται στο σχέδιο νόμου είναι νομικά και ακαδημαϊκά αναγκαία » και γι αυτό «ολιγομελής ομάδα από μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων θα επεξεργαστεί τις επόμενες μέρες τις ακριβείς διαδικασίες αυτής της διαπίστωσης».
Η διάσταση των δύο απόψεων είναι προφανής.
Αν η «ολιγομελής ομάδα» πρόκειται να «ερμηνεύσει», άρα να καταστήσει άκαμπτες, «τις αόριστες ευέλικτες και κατά το δοκούν ερμηνεύσιμες προβλέψεις του Ν 1268/1982», όπως ορθά επισήμανε ο καθηγητής Βαρελίδης, καλύτερα να μην προχωρήσει. Θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα από όσα θα προκύψουν από την καταφανώς αντισυνταγματική «διαπίστωση προσόντων».

 
Kostas
19 Δεκ 2017 22:34

Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΤΕΙ ποιά άποψη έχει; Δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση της!!! Δέχτηκε όπως φαίνεται την συγκρότηση μιας επιτροπής να εξετάσει το όλο θέμα!!! Ποιό θέμα; Γνωρίζει ότι η ομόφωνη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ήταν μόνο διαπιστωτική πράξη. Γνωρίζει ότι συνταγματικά δεν μπορείς να ζητήσεις την υποβάθμιση (προσωποπαγής θέση) και την εκ νέου έστω ''διαπίστωση'' των προσόντων ενός καθηγητή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ας διαβάσει την γνωμοδότηση του κ. Χρυσόγονου). Γνωρίζει ότι στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις μετατροπής ΑΕΙ σε Πανεπιστήμια δεν υπήρξε καμιά ανάλογη διαδικασία. Πολιτική; Ηττοπάθεια; Αίσθηση ότι είναι όντως κατώτεροι οι καθηγητές και δεν προκαλούμε; Δεν αντιλαμβάνομαι την στάση της. Αναμένουμε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ