Πανεπιστήμιο “ομπρέλα”-Ομοσπονδιακό στη Κρήτη προτείνει ο Πρύτανης Οδ. Ζώρας

"Συγχωνεύσεις ευκαιριακές και περιστασιακές , δεν γίνονται αποδεκτές, διότι δεν αποτελούν προϊόν ακαδημαϊκής σοβαρής επεξεργασίας και προοπτικής".

22/12/2017

Άκουσε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα αποτελέσει “ομπρέλα” για  όλες τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με τη μορφή Ομοσπονδιακού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, εισηγείται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης  Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας, με δηλώσεις στο esos.

Ειδικότερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε επικοινωνία που είχε το esos μαζί του, δήλωσε τα εξής:

Α. Προτείνω, αν θέλουμε να κάνουμε μια πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση καινοτόμα, τη θεσμοθέτηση ενός Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου, το οποίο θα στεγάζει τις περισσότερες ακαδημαϊκές μονάδες, του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος  του νησιού με μια διοίκηση , που θα αποτελείται από τις επί μέρους διοικήσεις των ήδη λειτουργούντων Ιδρυμάτων.

Β. Συγχωνεύσεις ευκαιριακές  και περιστασιακές , δεν γίνονται αποδεκτές, διότι δεν αποτελούν προϊόν ακαδημαϊκής σοβαρής επεξεργασίας και προοπτικής.

Γ. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θα μπορούμε να συζητήσουμε και με το υπουργείο Παιδείας και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή.

Δ. Σημειώνω ότι οι ακαδημαϊκές μονάδες του νησιού μας είναι εξαιρετικά ισχυρές και με παγκόσμια προβολή ο καθένας στο χώρο τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό που θεραπεύει.

Σχόλια (20)

newton
|

Εχουμε κατι νεοτερο περα απο αυτην την γενικη δηλωση του Κ. Ζωρα?

Ελεύθερος
|

Ο όρος «ομοσπονδιακό», εκτός του ότι είναι ατυχής, αδόκιμος και εθνικά επικίνδυνος, έτσι όπως τον περιγράφει, παραπέμπει προς τούτοις σε πολυαρχία και υδροκεφαλισμό.

Κώστας
|

ΤΕΙ Κρήτης - Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Πολυτεχνείο Κρήτης - Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

2 τμήματα με 60-70% ίδιο πρόγραμμα σπουδών, σε απόσταση 1 χιλιόμετρο μεταξύ τους. Λοιπές πληροφορίες στις επιμέρους σελίδες τους. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι πρέπει να γίνει.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ
|

Δεν πρέπει να γίνει καμία συγχώνευση!!!
Δεν είδατε τι έγινε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ); Καταργούν τα ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά και οι παλαιοί απόφοιτοι μένουν με ένα πτυχίο χωρίς αξία (ή όπως λέει ο κ. υπουργός "χωρίς κύρος"). Αφαιρούν το δικαίωμα από τους αποφοίτους των ΤΕΙ να έχουν πτυχίο από το ΠΔΑ.
Άλλα έταζε ο κ. υπουργός στα ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά και άλλα έκανε.
Μην εμπιστεύεστε αυτά που λέει!!!
Άλλα λέει και άλλα κάνει!!!

NP
|

Είναι κοινό μυστικό γιατί δημιουργήθηκε και συνεχίζεται ο κατακερματισμός των ΑΕΙ και γιατί "σπρώχνονται" συνεχώς τα ΚΑΤΕΕ σε ΤΕΙ, ΑΤΕΙ, ΑΕΙ.

Για την Κρήτη θα ήταν καλή λύση η δημιουργία ενιαίου πανεπιστημίου από τα δύο υφιστάμενα, με σταδιακή αναδιοργάνωση και διαμόρφωση "καθαρών" επιστημονικών κατευθύνσεων στις τρείς πόλεις. Από τη συγκέντρωση δυνάμεων όλοι θα γίνουν καλύτεροι και σημαντική οικονομία πόρων κάθε είδους θα υπάρξει.

PdV-VdT
|

@ Dimitra

Το μέγα εκπαιδευτικό σφάλμα ήταν η διεύρυνση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα τέλη της δεκαετίας του '90, ως πολιτικός στόχος και "όραμα" των κυβερνώντων, με αποτέλεσμα να υπερ-διπλασιαστεί ο αριθμός των εισακτέων. Και από την οποία σημειωτέον, προέκυψαν πολλές παθογένειες και στα πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν.

Με την αλλαγή του νόμου το 2001, όσα νέα μέλη ΕΠ μπήκαν στα ΤΕΙ, έχουν στην πλειοψηφία τους υψηλά προσόντα, τυπικά και ουσιαστικά. Πόσο μάλλον αν σκεφτείτε ότι προσπαθούν να σταθούν (και τα καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό) σε ένα χώρο ανταγωνιστικό και με πλείστες άλλες δυσκολίες που δεν υφίστανται στα πανεπιστήμια (διπλάσιο διδακτικό φόρτο, υπο-εξοπλισμένα εργαστήρια, όπου αυτά υπάρχουν, καθόλου διδακτορικοί φοιτητές, κ.ά.).

Προφανώς, όλα τα στραβά που συντελέστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο της τριτοβάθμιας, είναι δύσκολο να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς παρενέργειες.
Για να μπορούμε όμως να συγκρίνουμε όμοια πράγματα, ας δωθούν και στα ΤΕΙ όλες αυτές οι "παροχές-ευκολίες" που διαθέτουν τα πανεπιστήμια και τότε θα μπορούμε να μιλάμε με ίσους όρους και αριθμητικά στοιχεία.

kamaki
|

Έφτασε η ώρα που επιτέλους πρέπει να συζητήσουμε όντως σοβαρά για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, και φυσικά για τα γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων, Τ.Ε.Ι και Πανεπιστημίων. Η υπεροψία που διακατέχει πάντα τα πανεπιστήμια σε σχέση με τα Τ.Ε.Ι τις περισσότερες φορές υποκρύπτει ανασφάλεια, όπως στην περίπτωση της Κρήτης. Ένα ομόσπονδο πανεπιστήμιο τι ακριβώς θα προσφέρει ; Θα ενισχύσει το ακαδημαϊκό προσωπικό ; θα γίνουν οικονομίες κλίμακας ή θα δημιουργηθούν τμήματα με καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα ; Τίποτε απ'όλα αυτά. Θα έχουν έναν υπερ-πρύτανη, κάτι σαν τον περιφερειάρχη δηλαδή. Αυτό θα γίνει με τα περιβόητα περιφερειακά συμβούλια, ούτως ή άλλως. Προς τι λοιπόν τα πυροτεχνήματα ;

Προφανώς τα δύο ιδρύματα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα κατάματα: και τα δύο έχουν τμήματα με σοβαρές αλληλοεπικαλύψεις ! Τι θα γίνει με το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπ. Κρήτης και το Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου ; Τι θα γίνει με το τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ; Πολύ περισσότερο τι θα γίνει με τα ως ένα βαθμό αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ με τα δύο άλλα ιδρύματα. Θα συνεχιστεί η διασπορά σε όλους τους νομούς της Κρήτης με σπατάλη πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών) και θα συντηρούνται τμήματα που φθίνουν και αντικείμενα που πλέον έχουν ξεπεραστεί. Αυτή τη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση αποφεύγουν να κάνουν τα ιδρύματα της Κρήτης και οι πρυτάνεις τους, και μεταθέτουν το πρόβλημα σε ''ομοσπονδίες'' ιδρυμάτων ενοχοποιώντας παράλληλα όλους τους άλλους που έστω και ευκαιριακά αισθάνονται ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ας κάνουν λοιπόν μια ειλικρινή συζήτηση προτού την επιβάλλουν οι συνθήκες και οι ανάγκες και ας αφήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει το κάνει το έργο της. Δεν χρειάζεται άλλους ''παραστεκάμενους''. Η παιδεία μας χρειάζεται.

Dimitra
|

Να συμπληρώσω:

Κακώς δημιουργήθηκε η βαθμίδα των ΤΕΙ.

Ήταν μεγάλο εκπαιδευτικό σφάλμα, έτσι φτάσαμε εδώ και χρόνια να συντηρούμε μια ατέρμονη συζήτηση για τον γόρδιο δεσμό της ανωτατοποίησης (όπως συνέβη με τα πρώην Polytechnics στη Μ.Βρεταννία)

Ας είχαμε ιδρύσει εξαρχής μόνο πανεπιστήμια και διετή ΙΕΚ.

Η μόνη ορθή ακαδημαϊκή λύση πλέον είναι η απορρόφηση από τα πανεπιστήμια, αφού πρώτα γίνουν στα πανεπιστήμια οι αναγκαίες συγχωνεύσεις.

Να μην μεταφέρουμε τα λάθη στις επόμενες γενιές.
Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να πει την αλήθεια στην κοινωνία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

πχ. Το Παν. Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι βιώσιμο.
Ούτε πρόκειται να γίνει βιώσιμο αν συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι λύση αυτή.

Dimitra
|

προς PdV-VdT

"Πρώτα πρέπει τα πανεπιστήμια της να συγχωνευτούν και κατόπιν να γίνει η σταδιακή απορρόφηση των τμημάτων ΤΕΙ. Μόνο έτσι θα έχουμε λειτουργικό ακαδημαϊκό χάρτη, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα σπουδών."

Τα ΤΕΙ αναπτύχθηκαν παράλληλα με τα πανεπιστήμια ως αυτόνομα ιδρύματα όχι ως συμπληρωματικά. Με Αναμενόμενο να ανακύπτουν δυσκολίες όταν μετά από τριάντα χρόνια προσπαθούμε να ενώσουμε δύο μη συμβατές ιδρυματικές οντότητες.

Η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ ήταν απλώς νομοθετική επιφανειακή πράξη.
Τα περισσότερα τμήματά τους εξακολουθούν να υπολείπονται των πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκά κριτήρια.

Διαβάστε τις αντιδράσεις, δεν είναι αβάσιμες:

Την έντονη την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιό Ιωαννίνων διατυπώνουν με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου 166 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

https://www.esos.gr/arthra/54746/166-diafonoyn-me-ti-syghoneysi-toy-tei…

Δεν θα περάσει ο τοπικισμός
|

Τι να πρωτοσχολιάσεις σε όλα αυτά...
1. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο άκρατος τοπικισμός οδήγησε στον κατακερματισμό των ΑΕΙ πανελλαδικά χωρίς ακαδημαϊκό όφελος. Αυτός ο κερματισμός δεν ευνόησε τη στοχευμένη και ορθολογική διαχείριση των χρηματοδοτήσεων διαχρονικά ούτε σε επίπεδο περιφέρειας.
2. Η όποια μεταρρύθμιση γίνει πρέπει να είναι κομμένη και ραμμένη στα επίπεδα ή αν θέλετε στους αριθμούς κάθε περιφέρειας. Γιατί κάποιοι συγκρίνετε την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική περιφέρεια. Η διαφορά των αριθμών (οικονομικά, πληθυσμιακά, αναπτυξιακά) είναι ασύλληπτη. Πολίτεια Η.Π.Α. = Κράτος - Μέλος Ε.Ε. για να καταλαβαίνουμε την κλίμακα.
3. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ΈΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΕΙ σε κάθε μεσαία και μικρή Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή η μεσαία Περιφέρεια Κρήτης έχει 3 Πρυτάνεις με αντίστοιχα συμβούλια. ΤΡΕΙΣ!!!! Αδιανόητο για τους αριθμούς και την ανθρωποκλίμακα της συγκεκριμένης Περιφέρειας.
4. Πρέπει να επανεξετάσουμε τα μονοθεματικά ΑΕΙ. Αν λειτουργούν στο διεθνή και ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
5. Τα τρία ΑΕΙ της Κρήτης πρέπει να μετεξελιχθούν σε ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΙΑΙΟ Ίδρυμα. Το πρότυπο του ΑΠΘ μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο Κρήτης. Σκεφτείτε μόνο ότι εν τη γενέσει του το νέο Παν. Δυτικής Αττικής γειτνιάζει με ΕΜΠ και ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Π.Α. με αποτέλεσμα -θεωρώ- τις ανάλογες προσαρμογές (προς τα κάτω) σε σχολές Μηχανικών, Γεωπονίας κλπ λόγω ανταγωνισμού.
Ένα νέο, ενιαίο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ θα έχει τη δυνατότητα ενδοπεριφερειακά να ιδρύσει Πολυτεχνική Σχολή, Γεωπονική Σχολή + τις υπάρχουσες Φιλοσοφική, Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών, Οικονομικών κλπ κλπ... και να προσελκύσει αλλοδαπούς φοιτητές σε ξενόγλωσσα προγράμματα.

Τα περί 'ομόσπονδου σχήματος', που χαϊδεύει τοπικά αυτιά, τα ακούω βερεσέ και ειδικά όταν έχει να κάνει με την ίδρυση μιας ακόμης δημόσιας διοικητικής θέσης και συμβουλίου χωρίς ρόλο. Δε πιστεύω να είναι κανείς διατεθειμένος να γδέρνεται στη φορολογία για να πληρώνουμε ΤΡΕΙΣ Πρυτάνεις + Πρόεδρο Ομοσπονδίας μόνο για την Κρήτη. Πολύ large είστε εκεί κάτω φαίνεται.

bet
|

Χωρίς το ΤΕΙ Κρητης εννοεί ο κ. Πρύτανης. Μόνο αν το ΤΕΙ Κρητης γίνει πρώτα Μινωικό Πανεπιστήμιο, τότε και μόνον τότε ίσως δούμε ένα σωστό Πανεπιστήμιο σε όλη την Κρήτη με πολυτεχνική σχολή. Αλλιώς τρία μικρά σε σύγκριση με Αριστοτέλειο. Με τις υγείες μας!

Γιάννης Κ. Μπασιάκος
|

@Antonis
Ομοσδονδιακό είναι το πολιτειακό σύστημα των πανειστημίων της Καλιφόρνιας (UCLA, UC-Berkley, UCSF, κλπ.) και πάει μια χαρά.

TEI KR
|

προσωπικό για τα 2-ετη του Ομόσπονδου ΑΕΙ Κρήτης ?? Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για τους φοιτητές του ΤΕΙ ??? Πτυχίο ΤΕΙ θα έχουν ..... γιατί δεν νομίζω να δέχεται ο κος Πρύτανης να γράφει ΠΑ.Κρ ο τίτλος!!
Τι σημαίνει για τους Καθηγητές ΤΕΙ ? Θα κάνουν μάθημα (κάποιοι ΌΧΙ όλοι !) όπου το ΠαΚρ και το ΠοΚρ έχει κενά ….. απαξιώνοντας τα 4ετη προγράμματα του ΤΕΙ Κρ. Και έτσι σε βάθος χρόνου θα γίνουν διετή. Οι δε Καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης θα είναι καθηγητές ΤΕΙ χωρίς δικαιώματα Πανεπιστημιακών παρά το ότι θα βρίσκονται σε πανεπιστήμιο (έστω και ομόσπονδο). Υπάρχει δε και ο κίνδυνος να καθυστερήσει η δυνατότητα Διδακτορικών στα Τμήματα …με το κόκαλο της Ομοσπονδίας
Η πρόταση είναι εκ του πονηρού, και ΔΕΝ έχει γίνει στο Υπουργείο και στην Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης επίσημα και ολοκληρωμενα

PdV-VdT
|

@Dimitra
Τι σημαίνει "ακαδημαϊκά ορθό" να "ενωθούν" πρώτα UOC + TUC και μετά σε βάθος 5ετίας να "απορροφηθούν" τα τμήματα του ΤΕΙ ώστε να μην έχουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών;
Αυτές οι αντιλήψεις υπάρχουν και αν επικρατήσουν, τελικά δεν πρόκειτε να γίνει τίποτε.

PdV-VdT
|

"... το οποίο θα στεγάζει τις περισσότερες ακαδημαϊκές μονάδες"
δηλαδή ποιες; Και ποια θα μείνει απέξω;
Και γιατί Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και όχι απλά Πανεπιστήμιο αξιότιμε κ. Πρύτανη; Γιατί να πρωτοτυπήσουμε κι εδώ; Γιατί όχι μία, ενιαία διοίκηση;
Και εάν το Πολυτεχνείο δεν ενδιαφέρεται όπως έχει δηλώσει, είστε διατεθειμένος να συζητήσετε μόνον με το ΤΕΙ;
Η άποψη που εκφράζεται είναι προσωπική ή αντανακλά και τη διάθεση μεγάλης μερίδας του Π.Κ.;

georgepapadak
|

Συγχαρητήρια κ. Ζώρα. Με αυτή τη κίνηση το σύστημα μόνο του θα φέρει τις κατάλληλες ισορροπίες. Να δοθεί και το ελεύθερο στα μέλη ΔΕΠ να μετακινηθούν στα τμήματα με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πραγματικά δυνατά τμήματα. Πχ Οι καθηγητές και των τριών ιδρυμάτων που δεν έχουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα να τρέχουν τα 2-ετές προγράμματα σπουδών. Επίσης, το Παν. Κρήτης είναι πολύ ψηλά στις λίστες κατάταξης με βάση την ελληνική , φανταστείτε τώρα το ομόσπονδο πανεπιστήμιο Κρήτης με πολυτεχνική και ιατρική σχολή και το ΙΤΕ!!

Dimitra
|

Σε τι αποσκοπεί η διατήρηση τριων διαφορετικών διοικήσεων στο νησί;
Γιατί να πειραματιστούμε πάλι με μια νέα δομή οργάνωσης, όπως είναι ένα ομοσπονδιακό ίδρυμα;

Μια ομοσπονδία αυτόνομων ιδρυμάτων εκ των πραγμάτων δε βελτιώνει τον κατακερματισμένο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Το ακαδημαϊκά ορθό είναι να ενωθούν πρώτα τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, δηλαδή το Πολυτεχνείο Κρήτης (5 τμήματα) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (16 τμήματα), με τη δημιουργία μιας σωστής Πολυτεχνικής Σχολής, και να δρομολογηθεί η απορρόφηση των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης -σε βάθος πενταετίας- σε ένα ενιαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Έτσι, στην επόμενη δεκαετία θα έχουν πλέον μπει οι θεσμικές βάσεις για ένα οργανωμένο, πλουραλιστικό και ισχυρό ενιαίο ΑΕΙ Κρήτης, με ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών και επαρκές προσωπικό.

Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να γίνει και συγχώνευση άλλων ιδρυμάτων: για παράδειγμα, του Παν. Πατρών και του Παν. Πελοποννήσου, του Παν. Ιωαννίνων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, της Χαροκοπείου και της Παντείου και της ΑΣΟΕΕ και του ΠΑΠΕΙ.

Πρώτα πρέπει τα πανεπιστήμια της να συγχωνευτούν και κατόπιν να γίνει η σταδιακή απορρόφηση των τμημάτων ΤΕΙ. Μόνο έτσι θα έχουμε λειτουργικό ακαδημαϊκό χάρτη, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα σπουδών.

"...τη θεσμοθέτηση ενός Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου, το οποίο θα στεγάζει τις περισσότερες ακαδημαϊκές μονάδες, του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος του νησιού με μια διοίκηση, που θα αποτελείται από τις επί μέρους διοικήσεις των ήδη λειτουργούντων Ιδρυμάτων"

Antonis
|

Πολύ γενική, πολιτική και εκ του ασφαλούς η τοποθέτηση του Πρύτανη. Αν όντως πιστεύει σε αυτό το σχήμα, μήπως θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει όλες τις Διοικήσεις των φορέων της Κρήτης για συζήτηση ;
Αυτό που αναφέρει "..θα στεγάζει τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ακαδημαϊκές μονάδες...." με κάνει και σκέφτομαι ποια μοίρα θα έχουν όσες περισσέψουν.
Καλό θα είναι επίσης να αναφέρει ένα τέτοιο παράδειγμα ομόσπονδου σχήματος στο εξωτερικό, για να καταλάβουμε καλύτερα τι εννοεί.
Στο γενικότερο πνεύμα της ανακοίνωσης πάντως, η λέξη 'συγχώνευση' φαίνεται ότι ενοχλεί τα Πανεπιστήμια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη συνδέσουν με αρνητικές ερμηνείες στο μυαλό μας....γιατί αποκλείεται να υπάρξει σοβαρή συγχώνευση ιδρυμάτων με επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια στη Κρήτη ;

newton
|

@ΝΠΠ
Ποια εννοείτε σαν επιπόλαια εγχειρήματα;

ΝΠΠ
|

Συγχαρητήρια στον κ. Πρύτανη, υποδεικνύει τον σωστό δρόμο προς τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Μακάρι η πρότασή του να βρει εφαρμογή και να αποφύγουμε τα επιπόλαια εγχειρήματα που εξαγγέλονται τις τελευταίες ημέρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ