Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Φοβάμαι…Ο υπουργός εμμέσως νομιμοποιεί τη βία…εξισώνει το θύτη με το θύμα

"Είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του . Οπως γνωρίζουμε στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού , όταν σε καλούσαν να κάνεις την αυτοκριτική σου σε καλούσαν στα υπόγεια της ασφάλειας και χειρότερα πράγματα".
Δημοσίευση: 23/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Φοβάμαι πάρα πολύ. Είναι πασιφανές ότι έχω στοχοποιηθεί με ότι συνεπάγεται αυτό”.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, ο οποίος σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για το πρόσωπό του (Διαβάστε εδώ) είπε πως τον άφησε  κυριολεκτικά  άφωνο, και υπογράμμισε τα εξής:

Ο υπουργός με καλεί να κάνω την αυτοκριτική μου

Στο πρώτο  σκέλος ο υπουργός καταδικάζει τη βία και στο δεύτερο σκέλο με καλεί να κάνω την αυτοκριτική μου.

Είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του

Κατ αρχή ξέρετε, εδώ χαμογελώ, γιατί η λέξη αυτοκριτική έχει και μια ιστορική φόρτιση. Είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι μας στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού , στις λαϊκές δημοκρατίες όταν σε καλούσαν να κάνεις  την αυτοκριτική σου σε καλούσαν τα υπόγεια της ασφάλειας και χειρότερα πράγματα. Τέλος πάντως χάριν αστεϊσμού το λέω αυτό .

Ο κ. υπουργός έρχεται και εξισώνει το θύτη με το θύμα;

Να κάνω την αυτοκριτική μου. Δηλαδή, τι εννοεί ο κ. υπουργός έρχεται και εξισώνει το θύτη με το θύμα; Ερχεται και εξισώνει το θύμα που είναι το δημόσιο Πανεπιστήμιο με τον θύτη που είναι ο κουκουλοφόρος, ο ροπαλοφόρος;

Άβατο παρανομίας

Δηλαδή να κάνω την αυτοκριτική μου και να πω κοιτάξτε κακώς είπα ότι το Πανεπιστήμιο έχει γίνει ένα άβατο παρανομίας και έρχονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για να αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα σπάζοντάς του.

Νομιμοποίηση της βίας

Εμμέσως έρχεται ο κ. υπουργός και τους νομιμοποιεί.

Εδώ έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική από την πλευρά της πολιτείας

Νομίζω ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, γι αυτό και ανακοίνωσα ότι θα διεθνοποιήσω το θέμα. Γιατί εφόσον εδώ έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική από την πλευρά της πολιτείας τουλάχιστον , ας έρθουν τα θεσμικά όργανα γης Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρουν θέση σ αυτό το θέμα.

Φοβάμαι

Φοβάμαι πάρα πολύ. Είναι πασιφανές ότι έχω στοχοποιηθεί με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο επτάλογος του υπουργού προς τον Πρύτανη

Ο Πρύτανης υπενθύμισε τον επτάλογο που του απήθυνε ο υπουργός Παιδείας , απρόκλητα, όπως είπε και με σφοδρότητα και ύφος που δεν θέλω καν να το χαρακτηρίσω:

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

ΤΡΙΤΟΝ: Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

ΕΚΤΟΝ: Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας «μαγαζί».

 

Σχόλια (4)

 
PN
23 Δεκ 2017 13:14

Το πρωί στον Σκάι και στην εκπομπή του κου Μάλλη μιλούσε ο κος Πρύτανης.Είδα έναν άνθρωπο ,αν και εκλεγμένο από το εκλεκτορικό σώμα,να φοβάται για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.Το άσυλο των ιδεών ισχύει μόνο για όσους έχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.Για όσους δεν συμφωνούν και πιστεύουν σε κάτι άλλο υπάρχει η τρομοκρατία ,οι κουκουλοφόροι και η βία.Άρα τι είδους άσυλο ιδεών είναι αυτό που όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εχθρός τους;Το ίδιο δεν έλεγαν και επί Στάλιν;Για μερίδα της αριστεράς η ψηφοφορία για εκλογή Πρύτανη γίνεται σεβαστή αρκεί να είναι δικός τους.Αν δεν είναι ή δεν κάνει αυτά που θέλουν αυτές είναι οι επιπτώσεις με σκοπό να παραιτηθεί,περιφρονώντας την ψηφοφορία,και να εκλεγεί άλλος που θα είναι ή δικός τους ή έχοντας το παράδειγμα του προηγούμενου θα λουφάξει και θα κάνει αυτό που θέλουν.Αυτό το αποκαλούν κατ'επίφαση δημοκρατία.Ευτυχώς ο συγκεκριμένος δεν τρομοκρατείται και δεν υποκύπτει ,και για αυτό δεν είναι αρεστός,και κατέφυγε για προστασία στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο,αφού εδώ δεν θέλουν να τον προστατεύσουν.Ο Υπουργός δεν θέλει να δει την απαξίωση των ελληνικών ΑΕΙ ,με την βία,την τρομοκρατία,την έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας και ασφάλειας και την μαζική παραγωγή ανέργων πτυχιούχων υποψηφίων, σε αναλογία 7 προς 10 ,μεταναστών.Ο Υπουργός δίδαξε σε ξένα ΑΕΙ και ξέρει ότι αυτά δεν συμβαίνουν εκεί,ούτε καν στα ΑΕΙ της Κωνσταντινούπολης που γεννήθηκε.Αυτά που δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο γιατί τα δέχεται εδώ μαζί με τον πολιτικό του Προιστάμενο τον Πρωθυπουργό;

 
vaggelis
24 Δεκ 2017 20:41

O Πρύτανης απάντησε με επιχειρήματα και τον συγχαίρω για τη στάση που έχει κρατήσει. Το ΠΑΜΑΚ αποτελεί πρότυπο λειτουργίας πανεπιστημίου . Αν ο πρύτανης αποφασίσει και βγει να μιλήσει για τον πόλεμο που δέχεται το πανεπιστήμιο με ακλόνητα στοιχεία που έχει στη διάθεση του τότε νομίζω θα αποκαλυφθεί ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η αντιπαράθεση θα μεταφερθεί σε άλλους χώρους...

 
Φρόσω
24 Δεκ 2017 23:36

Είναι πασιφανής η στοχοποίηση του ΠαΜακ. Πέρα από τα γεγονότα που αναφέρονται από τον πρύτανη υπάρχουν και άλλα τα τελευταία δύο χρόνια , όπως για παράδειγμα η επίθεση που δέχεται το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του πανεπιστημίου

 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
28 Δεκ 2017 23:18

κ.Υπουργέ.Γεννηθήκατε στην Κωνσταντινούπολη και σπουδάσατε στην Αγγλία.Ακολούθως διδάξατε στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην Πολυτεχνική Σχολή.Από αυτή την σχολή που διδάξατε αποφοίτησε ο Τουργκούτ Οζάλ και ο Μεσούτ Γιλμάζ γιατί όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι,πολιτικοί και η ελίτ προτιμάν τα δικά τους Πανεπιστήμια.Επίσης επειδή θεωρείται η κορυφή των κρατικών Πανεπιστημίων αποφοίτησαν ανώτατοι αξιωματικοί,ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί,πολιτικοί και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και οι γόνοι πλουσίων οικογενειών .Η σχολή λοιπόν που διδάξατε ήταν περικυκλωμένη από πάνοπλους αστυνομικούς και στρατό.Εκεί που λοιπόν που εργαζόσασταν δεν σας ενοχλούσε η παρουσία της αστυνομίας που ήταν και είναι πάνοπλη και πανταχού παρούσα;Διαμαρτυρηθήκατε στον Πρύτανη για την παρουσία της;Ζητήσατε μήπως την απόσυρσή της;Ζητήσατε στην θέση της την ασφάλεια να αναλάβουν ρωμαλέοι Τούρκοι φοιτητές;Αφού λοιπόν δεν τολμήσατε να το ζητήσετε εκεί και στα υπόλοιπα ευρωπαικά πανεπιστήμια που πήγατε που δεν υπάρχει άσυλο και η αστυνομία είναι μέσα στους χώρους τους γιατί το ζητάτε εδώ;Είναι δυνατόν αυτά τα πλούσια κράτη να έχουν άδικο και η μπατιρημένη Ελλάδα που δανείζεται από αυτούς δίκαιο;Θα σας παραδεχόμουν αν αυτά που κάνατε εδώ αγωνιζόσασταν να τα κάνετε και εκεί .Δεν ακούστηκε όμως ποτέ τίποτε τέτοιο.Τι σας φταίμε λοιπόν εμείς και μας τα κάνετε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean