Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στον “πάγο” η ανάκληση διορισμών 6 Διευθυντών Σχολείων στη Λάρισα

Με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας
Δημοσίευση: 23/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προσωρινή διαταγή αναστολής της εκτέλεσης απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, με την οποία αναστέλλονται οι διορισμοί 6 Διευθυντών Σχολείων του Νομού Λαρίσης εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας.

Ετσι μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση του δικαστηρίου οι 6 Διευθυντές παραμένουν στη θέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 15 Δεκεμβρίου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλούνται οι τοποθετήσεις 6 Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων για λόγους νομιμότητας και συγκεκριμένα για λόγους παράβασης της εξωτερικής νομιμότητας η οποία συνίσταται στην εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Η παράβαση  της εξωτερικής νομιμότητας, όπως είπε στο esos η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έγινε, λόγω σχετικού θορύβου που προκλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα ανακαλείται η απόφαση με την οποία , μετά από   σχετική πρόταση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης είχε προβεί στην τοποθέτηση  εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών των κάτωθι Σχολικών Μονάδων:

1)   στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας

2)   στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

3)  στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας

4)  στο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αρμενίου

5)   στο Γυμνάσιο Γόννων

6)   στο Γενικό Λύκειο Φαλάνης.

Επίσης η κ. Αναστασοπούλου αναπέμπει   στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας την απόφαση περί ανάκλησης της τοποθέτησης σε διευθυντικές θέσεις των  Διευθυντών των παραπάνω σχολείων, προκειμένου το τελευταίο να επαναλάβει την από 27- 07-2017 πρότασή του περί τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. του νομού Λάρισας, μη συμπεριλαμβάνοντας στη νέα πρότασή του τα ονόματα των εν λόγω εκπρόθεσμων εκπαιδευτικών.

Οι Διευθυντές των παραπάνω σχολείων  παραμένουν στον κυρωμένο τελικό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της ΔΔΕ Λάρισας.

Στον ίδιο πίνακα παραμένουν και άλλοι επτά  εκπαιδευτικοί των οποίων οι αιτήσεις ήταν εκπρόθεσμες, είτε λόγω οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών τους δηλώσεων μετά την παρέλευση της 12ης νυχτερινής της 25ης -7- 2017, είτε λόγω κατάθεσης των αιτήσεων προτιμήσεων, επίσης μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας .

 

 

Σχόλια (3)

 
Γιαννης Πλατάρος
24 Δεκ 2017 13:16

Να περιγράψουμε τι έγινε:
1. Η Διευθύντρια της ΠΔΕ, ανεκάλεσε τις τοποθετήσεις των διευθυντών, διότι κατά την δική της κρίση, κατά τα δικά της στοιχεία, προέκυψαν νέα στοιχεία, όπου σύμφωνα με αυτά, συνετελέσθη παρανομία, ουσιώδης, όχι κατά τύπο, όπου για να διορθωθεί, πρέπει να ακυρωθεί η τοποθέτηση κάποιων διευθυντών, τις οποίες είχε επικυρώσει η ίδια.
2. Κατά πάγια αρχή του Διοικητικού δικαίου, ένα σφάλμα ενός οργάνου της Διοίκησης (εδώ του μονοπρόσωπου οργάνου ΠΔΕ) δύναται να διορθώνεται από το ίδιο. Αυτό εφήρμοσε η ΠΔΕ και κατά την κρίση της (διότι αυτή φέρει την ευθύνη) ανεκάλεσε την απόφασή της ως προς τους συγκεκριμένους Διευθυντές. Μέχρι εδώ καλά έκανε.
3. Οι Διευθυντές των οποίων οι τοποθετήσεις ακυρώνονται, έχουν αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη εάν νομίζουν ότι μια πράξη της Διοίκησης τους θίγει. Και ομολογουμένως , αντικειμενικά θίγονται.
4. Η Δικαιοσύνη, μέχρι να αποφανθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ, ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ της προσφυγής, είπε «στοπ, δεν κουνιέται κανείς, παγώνουν όλες οι αποφάσεις της ΠΔΕ, μέχρι εγώ η κυρίαρχη δικαιοσύνη αποφανθώ»
Πάρα πολύ καλά και μέχρι εδώ...
Όλα αυτά είναι καθημερινά και συνήθη στο δικανικό μας σύστημα.
5. Θα ακολουθήσει η δικαστική διαδικασία και κατά την λήξη των θητειών, θα υπάρξει οριστική απόφανση. Υπάρχει και το Εφετείο και τα παραπάνω, αλλά μάλλον η Διοίκηση δεν θα προσφύγει. Εδώ δεν το ξέρω καλά το ζήτημα αν μπορούν να σύρουν το γαϊτανάκι και οι της άλλης όχθης...

 
Αριστείδης
24 Δεκ 2017 11:19

Η δικαιοσύνη έρχεται να αποκαταστήσει το δίκαιο, που δεν μπόρεσε να κάνει το υπουργείο . Έχει άδικο μετά ο κόσμος που καταφεύγει σ΄ αυτή; Δεν εμπιστεύεται το κράτος. Παντού κομματικά στελέχη . Σε τι να ελπίζει κανείς;

 
Εκπαιδευτικός
24 Δεκ 2017 00:54

Η κα Περιφερειάρχης ακύρωσε τις τοποθετήσεις τους επειδή ήταν εκπρόθεσμες και αυτοί οι εκπρόθεσμοι κατέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα.Το ερώτημα όμως είναι ποιοι και για ποιο λόγο δέχτηκαν αυτές τις συγκεκριμένες 6 εκπρόθεσμες δηλώσεις .Το γνώριζε το συμβούλιο επιλογής και αν ναι για ποιο λόγο τις έκανε δεκτές;.Άλλο ερώτημα είναι αν διέρρευσαν πριν από από την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων οι προτιμήσεις σχολείων των εμπρόθεσμων και αποκλειστικά και μόνο νομίμων.Αυτά θα μπορούσαν να διερευνηθούν μόνο με απευθείας ανάθεση κατεπείγουσας ΕΔΕ από την ίδια την κα Περιφερειάρχη γιατί ο ΔΔΕ Λάρισας δεν μπορούσε να αναθέσει ΕΔΕ γιατί είναι και Πρόεδρος του συμβουλίου επιλογής και άρα εμπλεκόμενος.Η κα Αναστασοπούλου δεν έπραξε αυτό το αυτονόητο και διοικητικά επιβεβλημένο βάσει του Πειθαρχικού μας Δικαίου.Εδώ ανατίθενται ΕΔΕ βασιζόμενες σε ανώνυμες καταγγελίες και δεν ανατέθηκε ΕΔΕ σε μια υπόθεση που απασχόλησε επωνύμως τον τοπικό τύπο;Η φράση της για παράβαση 'εξωτερικής νομιμότητας "είναι έωλη.Δεν υπάρχει εσωτερική ή εξωτερική νομιμότητα.Η νομιμότητα είναι μια.Ταυτόχρονα επειδή η υπόθεση άπτεται της παράβασης καθήκοντος,γιατί παράβαση καθήκοντος είναι να δέχεσαι εκπρόθεσμες δηλώσεις, ήταν υποχρεωμένη παράλληλα με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Λάρισας για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.Ούτε και αυτό έκανε.Που καταλήγουμε πάλι;Στην πασίγνωστη αδυναμία του δικαστικού συστήματος ,που δεν ευθύνεται το ίδιο,να εκδίδει άμεσες αποφάσεις.Μέχρι που να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχει λήξει σχεδόν και η θητεία τους.Ότι έγινε με το ΣτΕ και την αντισυνταγματική ψηφοφορία που η απόφαση βγήκε ελάχιστους μήνες πριν λήξει η θητεία τους ή αυτό που θα γίνει με αυτούς που προσέφυγαν για τον νόμο Φίλη για διευθυντές εκπαίδευσης που η θητεία τους λήγει τον Ιούλιο και δικαστική απόφαση ακόμη δεν έχει βγει και θα εκδοθεί πιθανόν κατά τον Απρίλιο.Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί είμαστε σαν χώρα στο κατώτατο επίπεδο οικονομικής,κοινωνικής και ηθικής κατάπτωσης με συνεχιζόμενη ακόμη ποιο καθοδική πορεία .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ