Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πρόγραμμα Αθλητικών - Διδακτικών Επισκέψεων και Επιμορφωτικών Δραστηριοτήτων «Αθλούμαι - Συμμετέχω – Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 02/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου για τους/τις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά παιχνίδια, γνωριμία με αθλήματα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη μαθητική κοινότητα, εναλλακτικοί τρόποι άσκησης, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τη δημιουργική έκφραση, τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων, καθώς και βασικές αξίες της ζωής. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στους /στις μαθητές/τριες μέσω ενός εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού να ενημερώνονται για την ιστορία του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/τριες που θα το επισκέπτονται, θα ξεναγούνται στους χώρους του και θα ενημερώνονται μέσω βιντεοπροβολής για την ιστορία του, καθώς και για τα σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα τα οποία διαδραματιστήκαν έως σήμερα.

Οι μαθητές/τριες θα δραστηριοποιούνται στα αθλήματα: Ποδόσφαιρο (Ποδόσφαιρο για Όλους), Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση (πρόγραμμα Παίζω Βόλεϊ), Κλασικός Αθλητισμός (kid’s Athletics), Πολεμικές Τέχνες(Τζούντο – Ταε κβο ντο),Τοξοβολία, Ξιφασκία, Αντισφαίριση, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Μουσικοκινητική Αγωγή, Πεζοπορία κ.ά ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και με μη διαδεδομένα αθλήματα.

Ταυτόχρονα οι πολιτιστικές δράσεις του προγράμματος με διαδραστικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, διαλέξεις, προβολές, και βιωματικές προσεγγίσεις έχουν στόχο να επισημάνουν τη θέση της άθλησης στην ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης, να αναδείξουν τη θέση και τον ρόλο του Καυτανζόγλειου Σταδίου στην εν λόγω διαδρομή, να φωτίσουν τα μνημεία της πόλης και την αειφορική χρήση τους, αναπτύσσοντας το «ευ αγωνίζεσθαι», τα ιδεώδη του εθελοντισμού, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα και τη μη βία.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο: 2310-201736 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kmakedkafta@kmaked.pde.sch.gr και kmakedkafta@gmail.com για τον προγραμματισμό των επισκέψεων και πληροφορίες με τους υπεύθυνους επικοινωνίας: Ιωάννα Μπούζιου, (ΠΕ1 Διοικητική υπάλληλο με διάθεση στην ΠΔΕΚΜ για την υποστήριξη του εν λόγω προγράμματος), Βασίλη Σπυρογιάννη, (ΠΕ11 Εκπαιδευτικό με απόσπαση στην ΠΔΕΚΜ) και Μαρία Τζώγα,(ΠΕ02 Εκπαιδευτικό με απόσπαση στην ΠΔΕΚΜ)
Διεύθυνση: Προέκταση Αγ. Δημητρίου, Τ.Κ. 54638 Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα θα έχει μόνιμη ιατρική υποστήριξη και χρήση του ιατρείου του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις Αθλητικές Δραστηριότητες είναι:

1. οι μαθητές /τριες να έχουν καταθέσει στο σχολείο που φοιτούν το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» που προβλέπεται από τον νόμο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής
Αγωγής και σε κάθε είδους Αθλητική Δραστηριότητα,

2. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων αυτών. ‘Έντυπο κατάστασης συμμετοχής, το οποίο οι σχολικές μονάδες παρακαλούνται να συμπληρώνουν και να
καταθέτουν στο στάδιο όπου θα πραγματοποιούνται οι δράσεις (επισυνάπτεται),

3. η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας και του Συλλόγου Διδασκόντων,

4. κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος πρέπει να παρευρίσκεται στο χώρο και ο εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας που συνοδεύει του/τις μαθητές/τριες,

5. απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε υλικού το οποίο αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση
προϊόντων και υπηρεσιών.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/τριες πέραν της μετακίνησής τους προς και από το Στάδιο, την οποία θα αναλαμβάνει η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

Επισημαίνεται τέλος, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση προγραμμάτων από οποιοδήποτε άλλο φορέα στους χώρους του Καυτανζόγλειου Σταδίου, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι να έχουν την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

1. Πατήστε εδώ για την εγκύκλιο  του υπ. Παιδείας

2. Πατήστε εδώ για την κατάσταση συμμετοχής

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ