Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.Ι

Δημοσίευση: 02/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιτροπή, προκειμένου να καταρτίσει εισήγηση  για την πρόσβαση  σε επαγγελματικές δραστηριότητες, βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.Ι.. συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με απόφαση του υπουργού Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, έχει ως εξής:

1. Γεώργιος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ του Βασιλείου,  Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο ΜΠΟΓΡΗ του Γεωργίου .

2. Ιωάννης ΦΟΥΝΤΟΣ του Πολύβιου, με την ιδιότητα του μέλους Δ.Ε.Π. Πολυτεχνικής Σχολής, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ του Ευαγγέλου.

3. Ιωάννης ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ του Κωνσταντίνου, με την ιδιότητα του μέλους Δ.Ε.Π. Τμήματος Μηχανικών Τ.Ε.Ι.,με αναπληρωτή του τον Βασίλειο ΜΑΜΑΛΗ του Γεωργίου.

4. Μελέτης ΝΕΖΗΣ του Παναγιώτη, με αναπληρώτριά του την Ανδρομάχη ΜΗΤΣΙΩΝΗ του Κωνσταντίνου.

5. Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥ του Βασιλείου,  με αναπληρώτριά του την Ελένη ΠΕΤΡΑ του Ορέστη.

6. Γεωργία ΤΕΡΖΗ του Νικολάου, με αναπληρώτριά της την Ιωάννα ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ του Φώτιου.

7. Χρήστος ΥΦΑΝΤΗ του Γεωργίου-Δημητρίου, με αναπληρωτή του τον Χρήστο ΟΡΟΒΑ του Νικολάου.

 

 

Σχόλια (5)

 
AB
02 Ιαν 2018 21:17

Όλοι οι παραπάνω είναι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου.
Και περιμένουμε να αποδοθούν με δίκαιο τρόπο επαγγελματικά δικαιώματα στους Μηχανικούς των ΤΕΙ; Μας κοροϊδεύει ο Υπουργός;
Ακόμη κ ο Καθηγητής ΤΕΙ, είναι μέλος του ΤΕΕ. Και τι περιμένουμε τώρα;
Ο κ. Υπουργός εισηγείται τον αποκλεισμό των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τώρα δίνει και τη χαριστική βολή στους Μηχανικούς ΤΕΙ με τις επιτροπές που συγκρότησε.
Συγχαρητήρια κ. Γιαβρόγλου. Μας τελειώσατε με όλα τα δυνατά μέσα:
1. GrecoMASTER στο Πολυχνείο (με αναδρομική ισχύ και βαθμολογική εξέλιξη σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους).
2. Περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς των Μηχανικών Πολυτεχνείου και ΤΕΙ.
3.Αποκλεισμός των αποφοίτων των δύο ΑΕΙ ΤΤ της Αττικής για ισοτίμηση με το ΠΔΑ.
4. Ίδια (κατά τα φαινόμενα) καταστροφική στρατηγική στα υπό συγχώνευση περιφερειακά ΑΕΙ ΤΤ.
5.Συγκρότηση επιτροπών παρωδία για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων ΜηχανικώνΓΕΙ.

Αυτός είναι ο καταστροφικός απολογισμός για τον κ. Υπουργό, με θύματα χιλιάδες πολίτες αυτής της Χώρας!

 
GM
02 Ιαν 2018 22:30

Δεν είναι όλοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου αλλά και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικοί Πληροφορικής (όποιος γνωρίζει, θα καταλάβει).

Να υπενθυμίσω επίσης ότι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί με κατευθύνσεις ΟΧΙ ΜΟΝΟ στην Ηλεκτρολογία αλλά ΚΑΙ στις Τηλεπικοινωνίες ΚΑΙ στην Πληροφορική, έχουν "ΣΒΗΣΕΙ" ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ τους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς (Πληροφορικούς), ασχέτως αν και αυτοί είναι απόφοιτοι Πολυτεχνείου (βλέπεις "τρώγονται" και μεταξύ τους για το ποιός είναι ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ).

Το σημαντικότερο για το τέλος: Οι Μηχανικοί Πληροφορικής Τ.Ε. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ Ε.Π. ήδη από το 1989 και πιο τελευταία από το 2008, κατά συνέπεια οι κ.κ. της Επιτροπής ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ να μην χαμηλώσουν τον πήχυ ...

 
Γιάννης Μ.
03 Ιαν 2018 00:21

@GM
Το θέμα είναι να μη δημιουργηθούν δύο κατηγοριών επαγγελματικά δικαιώματα για παλαιούς και νέους αποφοίτους.
Το παλιό ΠΔ ανέφερε τα τμήματα που υπήρχαν τότε. Το ερώτημα είναι, το νέο ΠΔ που θα βγει και αφορά Μηχανικούς Πληροφορικής ΤΕ, θα αφορά όλους τους αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής ΤΕ ή μόνο όσους αποφοίτους προέκυψαν από τα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" στα οποία μετεξελίχθηκαν τα παλαιά τμήματα;
Δυστυχώς με τους διαχωρισμούς που κάνει ο Υπουργός σε παλαιούς και νέους απόφοιτους για το ΠΔΑ, τίποτα δε συνεπάγεται ότι δεν θα το κάνει και τώρα και στους Μηχανικούς Πληροφορικής ΤΕ, οπότε ας προσέχουμε.

 
GM
04 Ιαν 2018 09:33

@Γιάννης Μ., με τη διαφορά ότι ο τίτλος των πτυχίων πριν και μετά το σχέδιο "Αθηνά" ΔΕΝ έχει αλλάξει.

 
Nontas
25 Σεπ 2018 01:29

Παίδες ποιό ή ποιά είναι τα Π.Δ. που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Πληροφορικής στην Ελληνική κοινωνία? Ποιό είναι το παλαιό Π.Δ. που λέτε παραπάνω? Όποιος μπορεί ας μας φωτίσει... Τι σχέση έχουν οι απόφοιτοι Πληροφορικής με τους Ηλεκτρολόγους/Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean