ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Για τη Βουλή “οδεύει” το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στόχος του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι το Σχέδιο Νόμου να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής πριν τις 25 Ιανουαρίου
Δημοσίευση: 05/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στόχος του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι το Σχέδιο Νόμου να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής πριν τις 25 Ιανουαρίου, οπότε αμέσως μετά να διοριστεί η Διοικούσα Επιτροπή του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με πρόεδρο τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν  φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Οι νυν φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν το πτυχίο που θα χορηγεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής “παίρνοντας” συμπληρωματικά μαθήματα που θα ορίσει το κάθε τμήμα.

Οσοι φοιτητές απέκτησαν ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ , σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας , δεν θα δοθεί καμία δυνατότητα ισοτίμησης με τα πτυχία του νέου Πανεπιστήμια.

Μόνο με 1.424 σχόλια ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Παν. Δυτικής Αττικής

Μόνο με την κατάθεση  1.424 σχολίων ολοκληρώθηκε χθες στις 9 το πρωί η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας επί του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θεωρείται μικρός, δεδομένου ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενεργοί φοιτητές και προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ  ανέρχονται στις 38.000, ενώ υπάρχουν και οι δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι που αποκλείονται από τις διαδικασίες  ισοτιμίας τους με τα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, δυνατότητα που δίνεται στους ήδη φοιτούντες, αλλά και στους “αιώνιους” συμφοιτητές τους.

Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται στο γεγονός ότι εδώ και χρόνια, και όχι επι του νυν υπουργού Κ. Γαβρόγλου, επικρατεί η άποψη ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την “πρωτιά” σε αριθμό συμμετοχών κατέκτησε  το άρθρο 2 που αφορά  Σχολές-Τμήματα με 808 σχόλια.

Ακολουθούν:

Το άρθρο 5 που αναφέρεται στους φοιτητές με 283 σχόλια

Το άρθρο 4 για το προσωπικό των δυο Ιδρυμάτων με 99 σχόλια  
 
Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τη δημόσια διαβούλευση

 

Σχόλια (9)

 
Gik
06 Ιαν 2018 16:51

Υπουργε με τους αποφοιτους τι θα κανεις ? Δεν τους αναγνωριζεις το πτυχιο. Το ιδρυμα το αντιστοιχο δεν θα υπαρχει τι προκειται να συμβει με τα πτυχια των τει αθηνας- πειραιας που δεν θα υπαρχουν στο χαρτη της ανωτατης εκπαιδευσης? Γιατι δεν κανετε δηλωση επισημη ?

 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
06 Ιαν 2018 08:26

Λυπάμαι και εγω για την κατάντια αυτού του κράτους που μόνο ισοτιμίες και αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων ενδιαφέρεται και δίνει σε αποφοίτους κολλεγίων και πτυχίων εξ αποστάσεως,κρίμα το διάβασμα και τα χρήματα που ξοδέψαμε εμεις οι παλαιοί απόφοιτοι που αν δεν πάναμε 13 με 14 δεν περνούσαμα Αθήνα και τώρα με βαθμολογίες κάτω απο την βάση θα λέγονται πτυχιούχοι Πανεπιστημίου ,και μεις είμαστε 4ετούς φοίτησης και μας πετάνε εξω.Αυτό δεν ειναι μόνο ντροπή τους είναι και παράνομο,πρέπει να προχωρήσουμε δικαστικά,πολλοί εχω διαβάσει απο αυτά τα σχόλια γνωρίζουν πως πρέπει να κινηθούμε για να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Πιστεύω δεν υπάσχει αλλη λύση παρα να κινηθούμε νομικά,ενημερώστε μας και ας ξεκινήσουμε ,φτάνει πια αυτή η κοροιδια τοσα χρόνια στις πλάτες μας για τα επαγγελματικά δικαώματα,και τώρα μας πετάνε εξω σαν να μην υπάρχουμε.Κρίμα μεγάλη αδικία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Γιάννης Μ.
06 Ιαν 2018 04:00

Επειδή από ότι φαίνεται ο χρόνος τρέχει εις βάρος μας, όσοι έχουμε γνωστούς και φίλους σε επαγγελματικά σωματεία καλό είναι να τους ταρακουνήσουμε λίγο. Όσοι μπορούμε ας απευθυνθούμε όπου μπορούμε και να επιμείνουμε στην παρουσία των επαγγελματικών μας συλλόγων στις συνεδριάσεις έκφρασης απόψεων διαφόρων φορέων, οι οποίες γίνονται πριν εισαχθεί ένα νομοσχέδιο στην ολομέλεια.
Το ότι δεν έχουμε οι πτυχιούχοι ΑΤΕΙ συγκροτημένη εκπροσώπηση για το θέμα της ισοτίμησης, δεν αποτελεί εμπόδιο να απευθυνθούμε στα συλλογικά μας όργανα στα οποία υπαγόμαστε κατά τον επαγγελματικό μας βίο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος.

 
NIKOS NAKOS
05 Ιαν 2018 20:05

Λυπάμαι πραγματικά!!! Τόσες κυβερνήσεις πέρασαν και τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσων αποφοίτων ακόμα εκκρεμούν και εκκρεμοδικούν. Δώστε πρώτα τα δικαιώματά μας και μετά κάντε οτιδήποτε άλλο. Αυτό μας το οφείλετε διότι είμαστε κι εμείς Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς. Τι κάνατε πανεπιστήμιο τους καθηγητές μας?

 
Απόφοιτος ΤΕΙ 2000.
05 Ιαν 2018 14:18

Κρίμα κ. Υπουργέ,

Λυπάμαι πραγματικά και για εσάς και για όλους τους Καθηγητές!!! Λυπάμαι πραγματικά!!!
Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Να μετασχηματίζεται ένα ΑΕΙ χωρίς μεταβατικές διατάξεις για τους πτυχιούχους! Η ζημιά που επέρχεται στα πτυχία μας είναι ανυπολόγιστη!!
Κρίμα, πραγματικά Κρίμα.
Πού είναι οι διαδικασίες ισοτίμησης, έστω με μαθήματα, πού είναι; Για αποφοίτους προ και μετά 2001!!!
Είμαστε νέοι άνθρωποι για όνομα του Θεού! Μας σκοτώνετε...το καταλαβαίνετε;
Είναι ντροπή!!!!

 
Πάνος Δ. - Απόφοιτος ΤΕΙ
05 Ιαν 2018 13:58

Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, κ. Αγγελόπουλε Γενικέ Γραμματέα,
Μας τελειώσατε!
Εκμεταλλευτήκατε την ανίσχυρη αντίδρασή μας, τη μη-ύπαρξη σοβαρής εκπροσώπησής μας, την παντελή έλλειψη υποστήριξης των συμφερόντων μας από τους Δασκάλους μας, την παντελή αδιαφορία της Αντιπολίτευσης!!!
Υποκύψατε στις πιέσεις και κλείνετε δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρίς να προβλέπεται διαδικασία ισοτίμησης των αποφοίτων. Η απόφασή σας αυτή έχει τόσο καταστροφικές συνέπειες που δυσκολεύομαι να το χωνέψω!
Ετών 39, με άλλα 28 χρόνια εργασίας μπροστά μου τουλάχιστον, εξαφανίζετε ένα ΑΕΙ και εγώ και χιλιάδες άλλοι απόφοιτοι μένουμε ξεκρέμαστοι με ένα πτυχίο χωρίς το αντίκρισμα!
Δεν έχει γίνει σε καμία Χώρα αυτό! Εκτός από το ESOS, κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης ΔΕΝ δημοσιοποίησε κάτι! Όλα προσυμφωνημένα!
Η απόφασή σας αυτή απ’ ό,τι φαίνεται θα «περάσει ανέγγιχτη» από την φοβερή Βουλή μας !

 
Gik
05 Ιαν 2018 13:39

Και καπως ετσι ολοι οι πτυχιουχοι θα εχουν ενα πτυχιο για να μην εχει καμια αξια καθως δεν θα υπαρχουν Τει Αθηνας και Τει Πειραια αλλα το πανεπιστημιο δυτικης αττικης ...Φοβερο ! Συγχαρητηρια!!

 
Κωνσταντίνος
05 Ιαν 2018 10:40

Στείλτο έτσι όπως είναι προς ψήφιση και θα αναστενάξουν τα δικηγορικά γραφεία και οι δικαστικές αίθουσες...

 
ΓΚ
05 Ιαν 2018 10:10

Υπουργέ πολύ βιαστικό σας βλέπω και πολύ κάθετο στην αποψη σας για την ισοτίμηση των παλαιών πτυχιούχων ,

μην είσαστε τόσο υπερήφανος πιά για το δημιούργημα σας
εξάλλου και να ψηφιστεί ετσι οπως ειναι ..,θα αλλαξει σύντομα και θα γίνει αγνώριστο

Δεν ζούμε στην Σοβιετία να το θυμάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.