Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Χρονοδιάγραμμα επιλογή στελεχών εκπαίδευσης- Το Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιλογής

Ενημέρωση για το νέο Σχέδιο Υποστήριξης Δομών της Εκπαίδευσης-Θέματα ΕΕΠ και ΕΒΠ-Νέες οργανικές θέσεις-Ωράριο-Και=θηκοντολόγιο-Ενιαίος Πίνακας-Οδοιπορικά κ.α.
Δημοσίευση: 07/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωσή των αιρετών στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη  Βούγιας και Δημήτρη  Παπαευθυμίου, από αρμοδίους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΈΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ: Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις ενημέρωσης, από πλευράς Υπουργείου, για το σχέδιο των Υποστηρικτικών Δομών, στην Κρήτη και πιθανά στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ: Ακολούθως και έως τέλος Ιανουαρίου θα δοθεί για δεκαήμερη Διαβούλευση το σχέδιο με την μορφή νομοσχεδίου με άρθρα και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ: Από το Μάρτιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης, Συντονιστών ΠΕΚΕΣ, Προϊσταμένων ΚΕΣΥ, ΚΕΑ και Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία ως γνωστόν λήγει και από 1η Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα εκκινήσει η λειτουργία των νέων θεσμών.

ΑΣΕΠ: Όσον αφορά στις κρίσεις Στελεχών, το Υπουργείο προσανατολίζεται αυτή τη στιγμή να τις πραγματοποιήσουν διευρυμένα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή μέλους του ΑΣΕΠ. και με χρήση Δομημένης Συνέντευξης των υποψηφίων.

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου

Την Παρασκευή  5  Ιανουαρίου 2018, υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση των Αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κο  Παναγή Κασσιανό.
Από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής για τα οποία σας ενημερώνουμε:

ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου, όπως έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής όλων των εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στα σχολεία, τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις  σχολικών μονάδων και πιθανά συγκεκριμένος αριθμός σχολείων που θα συγχωνευθούν, η κατάργηση της ώρας σίτισης στα σχολεία ως διδακτικής ώρας και ίσως η ενοποίηση κλάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Θεσμοί ζήτησαν σαφή και λεπτομερειακά κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Αυτό που θα κατατεθεί βεβαίως θα έχει να κάνει με το 30ωρο εργασιακό ωράριο στα πλαίσια του νόμου του 1985, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια όμως όσον αφορά στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών και στους λόγους παραμονής τους στο σχολείο.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η αναμονή της ψήφισης του 30ωρου παραμονής όλων των εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στα σχολεία, καθυστερεί και την υπογραφή του καθηκοντολογίου του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) των Γενικών Σχολείων, καθόσον η εν λόγω Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει και αναφορά στο ωραρίο των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται το σχέδιο ανασύστασης των κλάδων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και προτίθεται να μας το δώσει κάποια στιγμή για διαβούλευση.

Η ανασύσταση των κλάδων έχει να κάνει και με την Παιδαγωγική Επάρκεια, για την οποία η θέση του Υπουργείου είναι αυτή τη στιγμή πως πρέπει να αφορά σε όλους τους κλάδους.

Επιφυλασσόμεθα να εκφράσουμε άποψη όταν δούμε το σχέδιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.

Το Υπουργείο προτίθεται να αναπροσαρμόσει τα κριτήρια για τις υπηρεσιακές μεταβολές - Μεταθέσεις, Αποσπάσεις - του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ακολουθώντας τα των εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που έχουν να κάνουν κυρίως με την κινητικότητα του προσωπικού αυτού και στην Α/θμια και στην Β/θμια, αλλά και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ

Πρόθεση του Υπουργείου είναι η σύσταση νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημά μας, αλλά και η ανασύσταση των ήδη υπαρχόντων και γι αυτό το λόγο θα συσταθεί ομάδα εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν και οι δυο Αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Όσον αφορά στο σχέδιο για την αναμόρφωση των Υποστηρικτικών Δομών της Εκπαίδευσης, το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά τις έως τώρα παρατηρήσεις μας, θα προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και εκπαιδευτικών στα υπό ίδρυση ΚΕΣΥ, ιδίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη και πιστεύει πως θα μπορέσει να προβεί και σε κάποιους μόνιμους διορισμούς, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι Δομές αυτές.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των νέων κτηριακών αναγκών που θα προκύψουν λόγω της αύξησης του αριθμού του προσωπικού.

Τέλος, δεν προτίθεται να καταργήσει τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ., για τις οποίες είναι γενική η παραδοχή πως επιτελούν αξιοσημείωτο έργο και θα μεριμνήσει για την ουσιαστική  διασύνδεση τους με τα ΚΕΣΥ, μέσω τακτικών συναντήσεων και ορισμού εντεταλμένων επικοινωνίας με τα ΚΕΣΥ στα σχολεία.

Όσον αφορά στα ΠΕΚΕΣ, αυτά θα είναι ένα ανά Περιφέρεια, πλην της Αττικής και πιθανά της Θεσσαλονίκης, όπου θα ιδρυθούν περισσότερα.

Από την πλευρά μας τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των ΚΕΣΥ με πλήρεις Διεπιστημονικές Ομάδες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ειδικότητες Ε.Ε.Π. που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, όπως επίσης και η μέριμνα για επιμόρφωση του προσωπικού και η ανάγκη προτυποποίησης των διαδικασιών αξιολόγησης και διάγνωσης, καθώς και η παροχή σύγχρονων εργαλείων αξιολόγησης για το προσωπικό.

Επιφυλασσόμεθα πάντως να τοποθετηθούμε αναλυτικά επί του θέματος, μετά την ολοκληρωμένη παρουσίαση του σχεδίου με τη μορφή σχεδίου νόμου με άρθρα.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ(ΠΕΚΕΣ - ΚΕΣΥ κ.α)

Θα πραγματοποιηθούν, τις προσεχείς ημέρες, επισκέψεις ενημέρωσης, από πλευράς Υπουργείου, για το σχέδιο των Υποστηρικτικών Δομών στην Κρήτη και πιθανά στα νησιά του Αιγαίου.

Ακολούθως και έως τέλος Ιανουαρίου θα δοθεί για δεκαήμερη Διαβούλευση το σχέδιο με την μορφή νομοσχεδίου με άρθρα και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Από το Μάρτιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης, Συντονιστών ΠΕΚΕΣ, Προϊσταμένων ΚΕΣΥ, ΚΕΑ και Διευθυντών Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία, ως γνωστόν, λήγει και από 1η Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα εκκινήσει η λειτουργία των νέων θεσμών.

Όσον αφορά στις κρίσεις Στελεχών, το Υπουργείο προσανατολίζεται αυτή τη στιγμή να τις πραγματοποιήσουν διευρυμένα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή μέλους του ΑΣΕΠ. και με χρήση Δομημένης Συνέντευξης των υποψηφίων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19

Πρόθεση του Υπουργείου είναι η εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα για τις προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19.

Να σημειωθεί πως η Εγκύκλιος πρόσληψης θα εκδοθεί όπως και πέρσι τον Απρίλιο.

Από την πλευρά μας τονίσαμε την αναγκαιότητα ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη του την ιδιαιτερότητα του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και να εγγυηθεί την ορθή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του Ενιαίου Πίνακα.

Επίσης τέθηκε και το θέμα κάποιων περιεχομένων της Εγκυκλίου πρόσληψης, για τα οποία υπάρχουν προβληματισμοί και πιθανή αναγκαιότητα αλλαγών.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Η θετική Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. για τα οδοιπορικά των μελών Ε.Δ.Ε.Α.Υ. πρέπει να υπογραφεί,  για να ισχύσει, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χουλιαράκη, κάτι που αναμένεται σύντομα.

Σχόλια (12)

 
ανώνυμος
07 Ιαν 2018 14:10

Επιτέλους, ας γίνουν κρίσεις, δε μπορούμε να είμαστε στην 3η χρονιά παράτασης θητείας. Σε λίγο θα έχουμε διατελέσει διπλή θητεία.Αυτή η κατάσταση δεν είναι αξιοκρατική, ούτε χαρακτηρίζει ευνομούμενο κράτος.

 
Τσάτρα-Πάτρα
07 Ιαν 2018 18:29

Όλα αυτά με ένα Νομοσχέδιο και Νύχτα καλύτερα για να μην το διαβάσουν και πολλοί...

 
kpapatrian
07 Ιαν 2018 18:46

αυτή η σούπα με ΚΕΑ και ΚΕΣΥ που θα ειναι όλα μεσα μπορεί να σταθεί ; θα είναι το ΠΝΗΝΕΤ μαζί με το πρώην ΚΕΔΥ στη σούπα που λέγεται ΚΕΣΥ. Κάτι δεν πάει καλά στον υπουργείο

 
Άγης
07 Ιαν 2018 19:27

Με τους σχολικούς συμβούλους τι θα γίνει. Πάλι θα πάρουν παράταση;

 
Γλάρος στο βουνό
07 Ιαν 2018 20:46

@Άγης οι Σχολικοί Σύμβουλοι μας τέλειωσαν (επιτέλους!!!!). Στη θέση τους είναι οι προϊστάμενοι ΚΕΣΥ και οι Συντονιστές ΚΕΠΕΣ.

 
kmap
07 Ιαν 2018 21:06

Γλάρος στο βουνό Πες το και ΚΕΦΤΕ.ΠΕΠΕΚ είναι αλλά δεν βαριέσαι!!

 
Ν
08 Ιαν 2018 05:15

Δεν γραφει ποτε θα γινουν οι επιλογες των συμβουλων.Αν τους καταργησουν θα ειναι κριμα και μενουν ξεκρεμαστοι γιατι ουτε διευθυντες σχολειων μπορουν να γινουν αφου εγιναν επιλογες.Απομενει να ειναι υποψηφιοι διευθυντες εκπαιδευσης,οποτε προβλεπεται μεγαλος συνωστισμος η να βγουν στη συνταξη η να πανε σε ταξη ..Παντως οσοι προβλεψαν τι θα συμβει εγιναν διευθυντες σχολειων η ΕΔΙΠ.Και τους ελεγαν ολοι:Μη συμμετεχετε σε ολα τα συμβουλια επιλογης,αφου δεν εγιναν οι δικες σας επιλογες.Δινετε την εντυπωση οτι θελετε μονο να επιλεγετε τους παντες.Αυτο δημιουργει δυσαρεστα αισθηματα στους υποψηφιους.Δεν ακουγαν ομως.Ενα αλλο θεμα ειναι για οσους ειναι 37 χρονια σε θεσεις στελεχων και επμενουν να ειναι ξανα υποψηφιοι.Το υπουργειο πρεπει να το δει και να βαλει ενα οριο πχ να ειναι υποψηφιοι οσοι εχουν μεχρι 32 η 33 χρονια υπηρεσιας.Ανανεωση αλλιως δε γινεται.Κριμα παντως και παλι για το θεσμο και τους συμβουλους.Δεν το αξιζαν αυτο.Επρεπε να το περιμενουν ομως.Τετοια παραταση ηταν σκανδαλωδης και αρα κατι θα συνεβαινε

 
iremias
08 Ιαν 2018 07:41

Τι ερασιτεχνισμός!!Σε καμία χώρα δεν θα φτιαχνόνταν όλα τούτα στο ποδάρι!Καμιά σοβαρή προσπάθεια !!

 
ΑΠΟΡΙΑ
08 Ιαν 2018 12:28

Δηλαδή τις επιλογές πάλι θα τις κάνουν διορισμένα συμβούλια επιλογής με ένα μέλος του ΑΣΕΠ επιπλέον, που η βαθμολογία του θα είναι η μια στις 5ή 6 ή 7.Τι μπορεί να αλλάξει η βαθμολογία του ενός έναντι των υπολοίπων διορισμένων μελών;Πάλι διαχρονικά και διακομματικά μια από τα ίδια.Σημειωτέον ότι σε τέτοιες επιλογές παίζει ρόλο και το δέκατο.Επιπλέον τι θα γίνει με τα εν ενεργεία στελέχη που είναι στη θέση ευθύνης πάνω από 35 ως 38 χρόνια.Κάθονται με τη θέληση τους γιατί έχουν αυτή τη θέση.Αν ήταν σε τάξη θα κάθονταν;Μήπως αυτό το Υπουργείο πρέπει να το δει σοβαρά;.Τι είναι οι θέσεις στελεχών;Ισόβιες για να τις έχουν προαιρετικά αυτοί που θέλουν γιατί επειδή είναι σε αυτές δεν βγαίνουν στην σύνταξη στα 35 χρόνια;

 
Γκρικ
08 Ιαν 2018 18:17

Το νέο κομματικό κράτος ψήνεται υπογείως στις κομματικές σήραγγες του ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά αξιοκρατία δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Όσοι "αγωνίστηκαν" και γι αυτό δεν έχουν τίποτε από ουσιαστικά προσόντα, μπορούν να είναι αισιόδοξοι (κυρίως αν είναι κομματικοί). Με τον πλήρη ενταφιασμό της αξιοκρατίας, που ξεκίνησε με τους διευθυντές σχολείων, θα έχουν ελπίδα να γίνουν Σχολικοι Σύμβουλοι (νέας κοπής), Διευθυντές Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ κτλ. Πεδίον δόξης λαμπρόν. Εκτός αν οι Έλληνες καταψηφίσουν αυτή τη φαιδρή κυβέρνηση και γλιτώσουν από όλους αυτούς τους "αγωνιστές" του γλυκού νερού.'

 
Metataxeon sinexeia
08 Ιαν 2018 23:22

Στο νέο νομοσχέδιο γιατί δεν καλύπτονται με δικαίωμα μετάταξης στα Αει όσοι εχουν μεταπτυχιακά και καλύπτουν για 3 και πανω συνεχή ετη τις ανάγκες των πανεπιστημίων ?Ποσοι να είναι όλοι αυτόι για να γίνουν Ειδικό διδακτικό προσωπικό?Γιατί το υπουργείο δεν λύνει αυτό το θέμα και θέλει να κρατά σε ομηρία ολους τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται στα πανεπιστήμια ?Οσοι εξ αυτών πάρουν μετάταξη να πρέπει τα πανεπιστήμια να τους δώσουν το δικαίωμα να κάνουν διδακτορικό. Ας σταματήσει αυτο επιτέλους με την οικογενειοκρατία και τα διδακτορικά και ας δώσουν το δικαίωμα μετάταξης σε αυτά τα λίγα ατομα που καλύπτουν κάθε χρόνο τις ανάγκες των Αει.

 
PE19
09 Ιαν 2018 10:49

@ Metataxeon sinexeia
Να πάρουν μετάταξη ..... στο σχολείο τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες ανάγκες Α/μια - Β/μια και οι ίδιοι και οι ίδιοι να αποσπώνται κάθε χρόνο σε ΑΕΙ και ειδικά με ελλειπή προσόντα (χωρίς Διδακτορικό). Αν κάποιος προσλήφθηκε ως εκπαιδευτικός Α/μιας ή Β/μιας Εκπαίδευσης πρέπει να επιτελέσει το έργο για το οποίο προσλήφθηκε και όχι να αποσπάται κάθε χρόνο για αλλότριες εργασίες αναμένοντας μετάταξη αν δεν μπορεί στην τάξη να παραιτηθεί και ζητήσει θέση σε ΑΕΙ. Απλά πράγματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.