Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Από αυτό το μήνα για όλους τους μαθητές « Η τσάντα στο σχολείο»

Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουν τα σχολεία
Δημοσίευση: 08/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε όλα τα δημόσια  Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα εφαρμοστεί από αυτό το μήνα (Ιανουάριο) το πρόγραμμα « Η τσάντα στο σχολείο».

Για την εφαρμογή του προγράμματος το κάθε Δημοτικό Σχολείο θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξής διαδικασίες :

1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με αντικείμενο την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό.

3. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Στη συνέχεια:

1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νέα δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν όπως, η συνεννόηση μεταξύ των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για το πρόγραμμα της Δευτέρας, ο έλεγχος εκ μέρους των μαθητριών και των μαθητών του περιεχομένου της σχολικής τσάντας που θα αφήσουν στο σχολείο για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου.

3. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα του ενός Σαββατοκύριακα τον μήνα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο “η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

 

Σχόλια (4)

 
γονιός
08 Ιαν 2018 20:53

Εμείς οι γονείς δεν θα ρωτηθούμε;
Κι αν δεν επιθυμούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε την τσάντα του παιδιού μας στο σπίτι;
Κύριε Υπουργέ, σε όλα τα νομοσχέδια που περνάτε, οι γονείς δεν πρέπει να έχουν άποψη;
Εμείς δεν είμαστε αποδέκτες όλων όσων συμβαίνουν στα σχολεία μας; Το σχολείο αποφασίζει (Το Υπουργείο δηλαδή) κι εμείς σαν πρόβατα θα ακολουθούμε;

 
Ελεύθερος
08 Ιαν 2018 22:52

Ας πει κάποιος στον υπουργό και το επιτελείο του, ότι τα παιδιά του Δημοτικού στην σχολική τσάντα, σε θήκες ή εντός, μεταφέρουν και το παγουρίνο για το νερό τους, και το τάπερ στο οποίο βάζουν το κολατσιό τους και, το πάνω ζακετάκι της φόρμας ή το μπουφάν τους κ.τ.λ., και ότι κάποια από αυτά τα παιδιά μετακινούνται με λεωφορεία ασυνόδευτα προκειμένου να μεταβούν στο χωριό τους. Το να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο δεν είναι καθόλου πρακτικό.

Για το ότι είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό και αντιμαθησιακό το μέτρο, έγραψαν πολλά οι προλαλήσαντες.

 
Λενα
10 Ιαν 2018 15:19

Οτι καλύτερο εχω ακούσει τελευταία !

 
Αριστερός Δικτάτορας
29 Ιαν 2018 15:56

ερώτημα 1ο
Τι παιδαγωγικό σκοπό εξυπηρετεί ?
Ερώτημα 2ο
Η σχολική τσάντα είναι ατομική περιουσία. Με ποιό δικαιώμα μου ζητάτε να εγκαταλείψω την προσωπική μου περιουσία
Ερώτημα 3ο
Με ποιό δικαίιωμα ορίζετε εσείς το πότε ή που θα διαβάσει το παιδί μου ?
Ερωτημα 4ο
Μήπως κατ αυτό τον τρόπο επιδιώκετε να δηγμιουργήστε πειθήνια άτομα χωρίς κριτική σκέψη επιβάλλονταες κάτι με διατάγματα και αποφάσεις ?
Ερωτημα 5ο
¨Εχετε καταλάβει ότι έχετε εκλεγεί ? Μάλλον δεν το έχετε καταλάβει και λειτουργήτε ώς Δικτατορ Το Ψωμί παιδεία ελευθερία τιο καταντήσατε Φτωχεια πενία Δικτατορία

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.