Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Δ. Μπαξεβανάκης: Καμία αλλαγή δεν υφίσταται στην παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα

Η μόνη διαφορά, είναι, ότι καθορίζουμε στο άρθρο αυτό ότι τα καθήκοντα, είναι, η διόρθωση των γραπτών εργασιών και των διαγωνισμάτων, η συνεργασία με τους γονείς, οι διοικητικές εργασίες, η συμπλήρωση των βιβλίων και των εντύπων που τηρούνται στο σχολείο
Δημοσίευση: 11/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καμία αλλαγή δεν υφίσταται σε σχέση με την παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς, κι εξήγησε:

Α. Στο άρθρο 245, αναφερόμαστε στην παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για την άσκηση των καθηκόντων πέραν της διδασκαλίας.

Β. Επαναλαμβάνουμε αυτό-λεξή την διάταξη που υπάρχει εδώ και 33 χρόνια στο νόμο, δηλαδή από το 1985 στο ν.1566, ο οποίος αναφέρεται ακριβώς σε αυτό το αντικείμενο. Επαναλαμβάνουμε αυτό-λεξή, ότι ανέφερε εκείνος ο νόμος.

Γ. Η μόνη διαφορά, είναι, ότι καθορίζουμε στο άρθρο αυτό, ποια είναι τα επιπλέον καθήκοντα που οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να εκτελούν πέραν της διδασκαλίας και αναφέρουμε στο άρθρο 245.

Δ. Αυτά τα καθήκοντα, είναι, η διόρθωση των γραπτών εργασιών και των διαγωνισμάτων, η συνεργασία με τους γονείς, οι διοικητικές εργασίες, η συμπλήρωση των βιβλίων και των εντύπων που τηρούνται στο σχολείο, η επικοινωνία με τις υποστηρικτικές δομές.

 

Σχόλια (7)

 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ
11 Ιαν 2018 12:55

Αφού δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι προς τι όλος αυτός ο θόρυβος;.Γιατί αυτό που δεν αλλάζει έγινε μνημονιακός νόμος και είναι προαπαιτούμενο της αξιολόγησης;Θα μπορούσε να διασαφηνιστεί με μια εγκύκλιο.Άρα άλλαξε ριζικά και μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή είτε από εσάς ,είτε από άλλους υπουργούς σας γιατί το να βγει ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός και μάλιστα αυτοδύναμος δεν είναι σίγουρο.Αφήστε που θα ξαναείστε πιθανότατα κυβέρνηση και στις εκλογές του 2020 και συνεπώς εσείς θα το εφαρμόσετε πριν μας μεταφέρετε στους Δήμους.Και ξαναρωτάω.Κάτι που δεν αλλάζει γιατί ξαναγίνεται νόμος αφού δεν αλλάζει;Εντάξει νομίζει ότι μας κοροιδεύει ο εκπρόσωπος σας ο Στράτος αλλά όχι και έτσι.Σας ρωτάω επιπλέον αν οι επιλογές που θα κάνετε για στελέχη εκπαίδευσης θα είναι αξιοκρατικές ή θα πηγαίνει πάλι ο κόσμος στα δικαστήρια;Θα είναι ακομμάτιστες;Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι για να αφήσετε και κάποιο όνομα και να σας θυμούνται;Για τα ήδη στελέχη που είναι πάνω από τα 35 χρόνια υπηρεσίας και πάνε βολίδα για τα 40 θα τους επιτρέψετε να ξαναείναι υποψήφιοι;Τα διορισμένα συμβούλια επιλογής θα τοποθετηθούν με αξιοκρατία και διαφάνεια ή θα ακολουθήσετε την γνωστή πεπατημένη οδό;Σας θυμίζω ότι για τον τρόπο σύνθεσης των συμβουλίων επιλογής και δικαστικές αποφάσεις εκρεμούν και προσφυγές στο Ευρωπαικό κυνοβούλιο.θα πείτε έστω και ένα όχι επιτέλους και κάποια στιγμή στους ξένους;Αφού μας διοικούν αυτοί και υπαγορεύουν τους νόμους εσείς τι χρειάζεστε;

 
ασεπιτης
11 Ιαν 2018 13:52

διαβάζω.....
Δ. Αυτά τα καθήκοντα, είναι, η διόρθωση των γραπτών εργασιών και των διαγωνισμάτων,...κλπ

Μάλλον ο κ. Υπουργός (όποιος έχει κάνει έστω και 1 ώρα Υπουργός ή Υφυπουργός δικαιούται εσαεί τον τίτλο του Υπουργού) όταν ήταν στα σχολεία μάχιμος (;;) εκπαιδευτικός δεν διόρθωνε ο ΙΔΙΟΣ τα διαγωνίσματα των μαθητών του, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που διαβάζω.
Τώρα θα μου πεις ρε ασεπίτη τα παλιά τα χρόνια έτσι γίνονταν....πάσο παιδιά
.... γιατί εγώ 10 χρόνια στο σχολείο ΕΓΩ διορθώνω τα διαγωνίσματα των μαθητών μου......

 
@στρατο
11 Ιαν 2018 14:12

Έστω ότι μια μέρα έχοντας τελειώσει ολο το πρόγραμμα του ένας εκπαιδευτικός φύγει στις 1.20 μπας κ προλάβει τράπεζα/ταχυδρομείο κτλ. Πάει 1,35 γονέας , ο εκπαιδευτικός απουσιάζει κ φεύγει για καταγγελία (πηγαίνουν κ για πολύ πιο απλά). Με βάση τον νέο νόμο σας τί θα γίνει ; Καλύπτεται ο εκπαιδευτικός ; Φυσικά όχι, μετά το "συνοδεύει τους μαθητές στο προαύλιο" όπου συνοδεύονται σε παράταξη σαν στρατός, άλλη μια νομοθετική ρύθμιση στην φαρέτρα του κάθε δικομανη.

 
καταγγελία αργοπορίας
11 Ιαν 2018 14:16

Άσχετο με το 30ωρο αλλά σχετικό με τη δυσαρέσκεια του πρώτου σχολίου για το ΠΥΣΔΕ.
Πότε άραγε έχουν σκοπό να μας αναγνωρίσουν την ιδιωτική προϋπηρεσία; Μας έβαλαν να μαζέψουμε ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων από το ΙΚΑ, να βρούμε παλιούς εργοδότες, πήγαμε και ξαναπήγαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, δεν προλάβαιναν να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία γιατί ασχολήθηκαν -όπως ασχολήθηκαν- με το θέμα των Διευθυντών, πέρασε η διορία του τριμήνου που τους δόθηκε και ακόμαααα... Κάποιος στο Υπουργείο ακούει;

 
kostas
11 Ιαν 2018 14:35

Εκτός των άλλων ανάμεσα στα εργασιακά καθήκοντα είναι και η επίβλεψη σχολικών γευμάτων. Επόμενως σε κάθε σχολική μονάδα που λειτουργεί και ολοήμερο θα πλεονάζουν πέντε διδακτικές ώρες που θεωρούνταν μέχρι τώρα η ώρα της σίτισης.Μπορεί να υπολογίσει κανείς στο σύνολο την εξοικονόμηση χιλιάδων διδακτικών ωρών, άρα και προσωπικού. Στην ουσία οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν με επιπρόσθετη εργασία. Άλλο ένα βήμα για την απαξίωση και κατάργηση του ολοήμερου. Όλες οι ενέργειες εκεί στοχεύουν, απλά το ΥΠΠΕΘ δεν θέλει να επωμιστεί άμεσα το κόστος της κατάργησης μεταθέτοντας την ευθύνη στα σχολεία και στους γονείς στο βαθμό που δεν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου.

 
ζορρο
12 Ιαν 2018 01:40

δηλαδη ρε συναδελφε που καναμε μαζι στο 1ο τελ πυργου καποτε...... τα βιβλια μεχρι τωρα δεν τα συμπληρωναμε??τις απουσιες και τα διαδικαστικα δεν τα καναμε????τους γονεις δεν τους δεχομαστε????τα γραπτα τα διορθωνε ο επιστατης????πλακα κανεις ετσι φανταζομαι γιατι κατι πρεπει να πεις να δικαιολογησεις , μην ξεχνας ομως που θα γυρισεις μεσα στη χρονια που εχουμε.......πισω εχει η αχλαδα την ουρα πες οτι θα αυξησετε το ωραριο για να μην κανετε προσληψεις οπως εξαγγελατε πριν λιγο καιρο πες αληθειες.....

 
logikos
12 Ιαν 2018 11:54

Ο καθένας μας γράφει τη δική του εκπαιδευτική πορεία, αφήνοντας ανεξίτηλα ίχνη από τα Σχολεία που έχει υπηρετήσει. Αυτό ισχύει για όλους και ιδιαίτερα για το συνάδελφο (!) του πρώην 1ου ΤΕΛ όπως λέει και ο ζορρο. Μήπως πρέπει ο συνάδελφος (!) του πρώην 1ου ΤΕΛ να αναρωτηθεί για τη δική του διδακτική πορεία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean