ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για τους καθηγητές Εφαρμογών των ΤΕΙ

Δημοσίευση: 11/01/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την παρ. 6 , άρθρο 23, του  Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής παρατείνεται η προθεσμία των καθηγητών εφαρμογών να αποκτήσουν διδακτορικό δίπλωμα, ώστε να ζητήσουν την εξέλιξή τους στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή.

Η διάταξη

6. Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτ. β΄ της παρ. 6 του άρθρου 78 του ν. 4009/11 (Α΄ 195) μετά τη  λέξη «μέχρι» και πριν από το κόμμα «, » η ημερομηνία «31.12.2018» αντικαθίσταται με την ημερομηνία «31.12.2022».

 

Σχόλια (9)

 
ΕΕΠ & ΕΔΙΠ
13 Ιαν 2018 14:20

Θέλετε να κάνετε Επίκουρους καθηγητές ανθρώπους που ΘΑ κάνουν διδακτορικό στο μέλλον. Και αφήνετε ανθρώπους με αξιόλογο ερευνητικό και διδακτικό έργο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, που τρέχουν ευρωπαικά προγράμματα, που δημοσιεύουν εδώ και χρόνια στα καλύτερα επιστημονικά περιοδικά του γνωστικού τους αντικειμένου, ΣΤΑΣΙΜΟΥΣ και χωρίς καμία δυνατότητα εξέλιξης!!! Και πετάτε ένα "πρέπει να αξιοποιηθούν οι ΕΕΠ και ΕΔΙΠ υψηλών προσόντων" και τελειώσαμε. Ε κάντε το, από ποιον περιμένετε να αξιοποιηθούν? Από την.... ΠΟΣΔΕΠ ή από την Σύνοδο Πρυτάνεων...? Μην μας κοροιδεύετε πια μωρέ? Φτάνει!

 
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
12 Ιαν 2018 20:13

Που είναι τώρα οι καθηγητές των Πανεπιστημίων;;;;
Γιατί δεν λένε κάτι;;;;
Φωνάζουν μόνο για να μην ισοτιμηθεί το πτυχίο των αποφοίτων ΤΕΙ που στο κάτω κάτω έχουν σπουδάσει 4 χρόνια και μπορεί να έχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό!!!
Γιατί δεν φωνάζουν όταν άνθρωποι χωρίς διδακτορικό θα γίνουν καθηγητές Πανεπιστημίου;;;;

 
Cristine
12 Ιαν 2018 17:19

Είναι δυνατόν να δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης στους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ και να μην προβλέπεται κάτι τέτοιο για τους ΕΔΙΠ με διδακτορικό?

 
Γιώργος
12 Ιαν 2018 15:45

Άλλο ένα παράδοξο που συμβαίνει μόνο στα ΤΕΙ. Υπάρχουν καθηγητές χωρίς διδακτορικό!!! Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά ψηφίζονται και τροπολογίες που τους παρακαλάνε να πάνε να πάρουν το διδακτορικό τους για να γίνουν επίκουροι!!!! Θα μιλήσει κανένας "Πρύτανης", "Κοσμήτορας" ή άλλο μέλος "ΔΕΠ" από τα ΤΕΙ ????

 
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
12 Ιαν 2018 12:05

Στο νόμο Διαμαντοπούλου η σχετική πρόβλεψη ήταν έως 31/12/2016. Ο νόμος αυτός εκδόθηκε 2011 και έχει ήδη δοθεί μια παράταση (έως 31/12/2018). Δηλαδή ένας καθηγητής εφαρμογών (χωρίς διδακτορικό) θα μπορεί μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου χωρίς καμία κρίση και έχοντας μάλιστα περιθώριο για να παρουσιάσει τη διατριβή του 11 χρόνια!!!!!

 
m1
12 Ιαν 2018 10:34

4 χρόνια επιπλέον για να πάρει κάποιος διδακτορικό και να γίνει επίκουρος με το έτσι θέλω!!!! Περιμένω με αγωνία την τοποθέτηση του στοχαστή Χιωτίνη για αυτή την ντροπολογία.

 
Μάλλον δεν στέκει
12 Ιαν 2018 01:29

Μάλιστα. Ένας Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ με διδακτορικό θα μπορεί να γίνει Επίκουρος Καθηγητής. Και θα τον περιμένουν κιόλας να το πάρει γιατί δεν το έχει. Ένας ΕΔΙΠ με διδακτορικό (που το έχει ήδη, άρα είναι ακαδημαϊκά "καλύτερος" επιστήμονας) Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ με πολύχρονο και αυτοδύναμο διδακτικό έργο γιατί να μην μπορεί να γίνει Επίκουρος Καθηγητής; Είπαμε να γίνουν χάρες πάνω στην αλλαγή από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο και να γίνουν όλοι καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά, βρε παιδιά, το παρακάνετε. Και μάλιστα αδικώντας μια "ανώτερη" ακαδημαϊκά ομάδα επιστημόνων ΕΔΙΠ.

 
Κωνσταντίνος
12 Ιαν 2018 00:46

Καθηγητές εφαρμογών...

Να προσθέσουμε και τους ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/διοικητικούς των πανεπιστημίων, που σε λίγα χρόνια βρέθηκαν όλοι με διδακτορικά διπλώματα...

Κρίμα για το ελληνικό σύστημα ΑΕΙ και τα νέα παιδιά που με κόπο παίρνουν πτυχία στην ώρα τους και αξιοκρατικά.

 
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
11 Ιαν 2018 21:59

Τι σημαίνει αυτό κ. υπουργέ; Τι θα γίνει αν ένας άνθρωπος 50 ή 60 χρονών πάρει διδακτορικό; Θα γίνει ξαφνικά επιστήμονας; Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι ότι θα του το δώσουν δώρο (για να μη πω ότι θα του το ταχυδρομήσουν στο σπίτι).
Αυτά που πρέπει να προβλέψετε για τους αποφοίτους των ΤΕΙ, που είναι άνθρωποι 25 και χρονών, με μεταπτυχιακό και ίσως διδακτορικό, δεν τα προβλέπετε!
Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς τη δικαιοσύνη;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.