Υπουργός: Δεν είναι αριστεία οι βαθμοί των μαθητών 18 ή 19

Δεν είναι αριστεία εάν ένας μαθητής βαθμολογηθεί με 18 ή 19, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στην ΕΡΤ με αφορμή την περιγραφική αξιολόγηση παράλληλα με τη βαθμολογία στο Γυμνάσιο, κι εξήγησε ότι η αριστεία είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα που έχει σχέση και με πόσα μαθαίνεις και με τι προσωπικότητα βγαίνεις όταν μαθαίνει και με τη αίσθηση αλληλεγγύης στη διαδικασία της μάθησης έχει εμπλακεί.
Οσον αφορά την πρόταση του ΙΕΠ για περιγραφική αξιολόγηση στα Γυμνάσια που από φέτος είναι εφαρμόζεται σε πιλοτική βάση από το υπ. Παιδείας σε έναν αριθμό Γυμασίων ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια του.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δημοσιογράφος: Αλλο ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει επίσης πολύς λόγος είναι η αριστεία. Με αφορμή τη βαθμολογία του Γυμνασίου και το ενδεχόμενο να βαθμολογούνται οι μαθητές με Α, Β και Γ. Είναι στα άμεσα σχέδιά σας αυτό;
Υπουργός: Ξέρετε, καθημερινά το Υπουργείο παίρνει άπειρες προτάσεις για το πώς θα βαθμολογούμε, πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια κλπ. Εμείς τις μελετάμε όλες. Δεν είναι μία πρόταση που είναι πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Είναι μία πρόταση πάρα πολύ δοκιμασμένη σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι αριστεία να γίνεται μια ολόκληρη ιστορία για το αν το παιδί θα πάρει 18.5 ή 19. Η αριστεία είναι ένα πολύ πιο σύνθετο ζήτημα. Έχει σχέση και με πόσα μαθαίνεις και με τι προσωπικότητα βγαίνεις όταν μαθαίνεις και με τι αίσθηση αλληλεγγύης στη διαδικασία της μάθησης έχεις εμπλακεί. Αλλά η πρόταση αυτή δεν είναι στα σχέδιά μας αυτή τη στιγμή.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- ΔΑΚΕ ΠΕ: Να ανακληθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Πατρών: Κάλεσμα ενάντια στο Ν/Σ για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ
- Απόφαση: Αλλαγή στην ώρα αποχώρησης μαθητών από το Νηπιαγωγείο
- Νέες διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων, ΙΙΕΚ , ΚΔΒΜ , Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών
- Η Ν. Κεραμέως για τη Σ. Μπεκατώρου
- Αντίθετη η Ομοσπονδία των αστυνομικών με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
- Η υφ. Παιδείας για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου
- ΦΕΚ: Η νέα απόφαση για τα σχολεία , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλέγια, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ
- Η Συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κρήτης Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α στην Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών
- Κ.Γαβρόγλου προς Ν. Κεραμέως: Εκβιάζουν πανεπιστημιακούς επειδή διαφωνούν με το νομοσχέδιο σας
Σχόλια (1)
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ......................ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΎΝ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΈΝΗ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ..... ΑΦΟΎ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΎΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ..
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ