Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας:Θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών εάν ανατραπεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

“Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν τον άνεμο ελευθερίας και δημοκρατίας που έπνευσε στα δημόσια σχολεία με την άνοδο της σημερινής Κυβέρνησης στην εξουσία”
Δημοσίευση: 12/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει αν αυτή η Κυβέρνηση ανατραπεί και επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Β. Γνωρίζουν ότι αυτό που τους περιμένει είναι οι χιλιάδες απολύσεις, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Είναι αυτό που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το 2013, θέτοντας σε διαθεσιμότητα πάνω από δύο χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Γ. Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν  πολύ καλά τον άνεμο ελευθερίας και δημοκρατίας που έπνευσε στα δημόσια σχολεία με την άνοδο αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία.

Δ.  Γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί μας και όλος ο λαός αυτό το πισωγύρισμα δεν θα το επιτρέψουν.

Τα παραπάνω προέβλεψε ο υφυπουργός Παιδείας  Δ. Μπαξεβανάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου  που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους θεσμούς

Κινδυνολόγοι

Νωρίτερα ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτήρισε   κατ’ επάγγελμα κινδυνολόγους όσους υποστήριζαν ότι η Κυβέρνηση  θα υπογράψει με τους θεσμούς τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  και αύξηση του ωραρίου τους.

Το υποχρεωτικό 30ωρο

Για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών στο σχολείο ο κ. Μπαξεβανάκης είπε  τα εξής:

 • Επαναλαμβάνουμε αυτολεξεί τη διάταξη που υπάρχει εδώ και τριάντα τρία χρόνια, από το 1985 με τον ν. 1566.
 • Τι αλλάζουμε μόνο;
 • Μάλλον, δεν αλλάζουμε, αλλά παραθέτουμε ποια είναι αυτά τα καθήκοντα που οι εκπαιδευτικοί μας εδώ και δεκαετίες εκτελούν στα δημόσια σχολεία πέραν της διδασκαλίας.
 • Τα αναφέρουμε ένα προς ένα.
 • Είναι η προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση των εργασιών και των διαγωνισμάτων, η καταχώριση της βαθμολογίας των μαθητών, η προετοιμασία των εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων -αθλητικών, πολιτιστικών κ.λπ.- η επικοινωνία με τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου -σχολικούς συμβούλους και άλλους βοηθητικούς παράγοντες- η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα, στην ίδια τάξη, η επίβλεψη των σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων και φυσικά, η γραφειοκρατία του σχολείου, η συμπλήρωση των εντύπων και των βιβλίων που κάθε φορά είναι απαραίτητα.
 • Αυτό είναι που περιγράφει το νομοσχέδιο, άρα ουδεμία αλλαγή υπάρχει και στο status, σε ό,τι αφορά την απασχόληση των εκπαιδευτικών πέραν της διδασκαλίας.

Συγχωνεύσεις σχολείων

Για τη διάταξη  για τις  συγχωνεύσεις σχολείων  που προβλέπεται στο  πολυνομοσχέδιο ο υφ. Παιδείας είπε τα εξής:

 • Στο άρθρο 246 μιλάμε για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
 • Επειδή και σε αυτόν τον τομέα χύθηκε πολύ μελάνι, θα ήθελα να ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν και να υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν ότι αυτές οι διαδικασίες γίνονται κάθε χρόνο στη δημόσια εκπαίδευση. Κάθε χρόνο γίνονται ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
 • Είναι μια πάγια διαδικασία που κάθε χρόνο διεξάγεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
 • Τι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και το καθιερώνουμε στο άρθρο 246; Καταγράφουμε τα κριτήρια με τα οποία, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και τα απαριθμούμε.
 • Ποια είναι αυτά τα κριτήρια;
 • Είναι η οργανικότητα, κυρίως για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Είναι το μαθητικό δυναμικό το υφιστάμενο, αλλά και το προβλεπόμενο για τα επόμενα σχολικά έτη. Είναι η συστέγαση στο ίδιο κτήριο δύο σχολείων του ίδιου τύπου.
 • Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, το γνωρίζετε όλοι, που δύο γυμνάσια, δύο λύκεια, δύο δημοτικά σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο, απλώς και μόνο δηλαδή για να έχουμε δύο διευθυντές.
 • Επίσης, είναι ο αριθμός των μαθητών που πιθανόν θα χρειαστεί να μεταφέρονται σε μια πιθανή συγχώνευση.
 • Εδώ, συνάδελφοι, έχει μια ιδιαίτερη σημασία να σημειώσετε ότι καθορίζουμε ένα κριτήριο ανθρωπιάς.
 • Λέμε δηλαδή ότι η μετακίνηση που πιθανόν να χρειαστεί ένας μαθητής για μια απόσταση που πρέπει να διανύσει για να φτάσει σε ένα σχολείο, η οποία πιθανόν να προκύψει από μια μελλοντική συγχώνευση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά της ώρας.
 • Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες μαθητές στην περιφέρεια της χώρας που ταξιδεύουν πολύ περισσότερο από τριάντα λεπτά για να φτάσουν το σχολείο τους.
 • Άρα, το κριτήριο που θέτουμε εμείς σήμερα είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει σήμερα στην πράξη.

 

Σχόλια (49)

 
Μαριάνθη
16 Ιαν 2018 23:08

@Ελένη
Ο Νόμος που αναφέρω είναι του 2017 και είναι μεταγενέστερος αυτού που περιέλαβε τη μετονομασία του ΤΕΙ Πειραιά. Διορθώνει παρερμηνείες και αυθαιρεσίες.
Ορίζει απολύτως σαφώς αυτό που διαβάζεις παραπάνω: " ....τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.»."
Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (ή άντε να βαπτίσουμε το κρέας ψάρι... )
Ο τίτλος είναι που θα το αναβάθμιζε το ΤΕΙ;

 
Ελένη
16 Ιαν 2018 08:22

@Μαριάνθη, Μάλλον εσύ αστειεύεσαι! Το ίδρυμα αποφάσισε διότι ο νόμος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Ο ίδιος που παραθέτεις και αναφέρει ότι η Ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο διακριτούς (;) τομείς. Αυτό ακριβώς έκανε και το ΤΕΙ Πειραιά με τη μετονομασία του, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα.

 
Μαριάνθη
16 Ιαν 2018 01:08

@Ελένη
Καλά, αστειεύεσαι φαντάζομαι. Παραθέτεις ΦΕΚ όπου το ίδιο το ΤΕΙ Πειραιά αποφάσισε να αυτο-μετονομαστεί!
Θα μπορούσαν να το πουν και "Πανεπιστήμιο Imperial - Πειραιά ΤΤ"
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Αλλά η ουσία δεν αλλάζει...

Παραθέτω το άρθρο του Νόμου 4485/2017:
2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο διακρι-
τούς παράλληλους τομείς:
α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανε-
πιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τε-
χνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια»,
β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνο-
λογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη
Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
(Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.».
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/nomos_44852017.pdf

 
Aaa
15 Ιαν 2018 14:55

Πάντως διάψευση ακόμα, δεν...
Να σου δίνουν τέτοια πάσα και να μην την εκμεταλλεύεσαι; Ή ένοχος είσαι ή άχρηστος.
Ή και τα δύο...

 
RAVELER
15 Ιαν 2018 12:17

Σαν την Βουλτεψη με τα "χαρτια υγείας" που δεν θα βρισκαμε. Ετσι και αυτος. Αμα φυγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθειτε ολοι, θα ερθει η καταστροφή, θα πεινασετε.
'Αλλα επιχειρηματα δεν εχουν και το ριξανε στον εκφοβισμό? Μηπως ηχουν οι σειρηνες...των εκλογών?

 
ΠΕ
15 Ιαν 2018 12:11

@Στράτο και λοιποί γιατί κατακρίνετε τον σωτήρα σας τον Μητσοτάκη που χάρις σε αυτόν συνεχίζετε να κυβερνάτε απρόσκοπτα;Υπάρχει σαν αντιπολίτευση ή κάνει αντιπολίτευση;Γίνονται τεράστιες αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και η τομεάρχης παιδείας, που αυτός διόρισε ,κυρία Κεραμέως είναι ηχηρά απούσα.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ με συσπείρωση στο ανώτατο 90% να παίρνει 29% ,δηλαδή μια μονάδα παραπάνω από τον Σαμαρά.Δεν τραβάει και πρέπει να του κάνετε εικόνισμα και να τον σέβεστε .Τώρα δε και με τη στάση του στο σκοπιανό που ταυτίζετε με σας για χατήρι των αμερικανών και των γερμανών θα χάσει και την δεξιούς του ψηφοφόρους.Πρέπει να τον υμνείτε γιατί μόνο με αυτόν θα βγάλετε τετραετία και θα είστε πρωταγωνιστές στις άλλες εκλογές.Άρα το σύνθημα σας πρέπει να είναι 'Κυριάκο γερά η νέα νίκη μας είναι κοντά' ,αλλιώς αν φύγει και αναλάβει άλλος Κυριάκο θα λέτε και θα κλαίτε.

 
Μπαρχαρίλας
15 Ιαν 2018 08:10

Νομίζω ο Στράτος βάζει και επίσημα υποψηφιότητα για Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και με μόνα προσόντα την υποστήριξη της κυβέρνησης στο διαδίκτυο.

 
Νομίζεις ότι μας δουλεύεις;
14 Ιαν 2018 22:25

@Ένας εκπαιδευτικός.Η απορία σου είχε απαντηθεί παρακάτω που δεν πρόσεξες.Περί ανατροπής ή ρηξίματος της κυβέρνησης Σαμαρά το δήλωσε πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος της Βουλής κος Βούτσης ενώπιον συνεδρίασης και δημοσιοποιήθηκε σε όλα τα μέσα.Επομένως οι παρωπίδες ή τα πυροτεχνήματα που γράφεις αναφέρονται στον κο Βούτση που είναι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε μένα που δεν τραβάω ζόρι.Τους ανέτρεψαν είπε ο κος Βούτσης γιατί εμπιστεύονταν αυτούς δηλ.τον ΣΥΡΙΖΑ .Ψάξτο λίγο και θα το βρεις.

 
Αμερόληπτος
14 Ιαν 2018 19:06

@petran, Στράτος και σια Μα πόσο πορωμένος πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει πως ο συριζα που μιλάει για απολύσεις "αν" και "όταν" έλθουν οι "άλλοι" στην εξουσία, είναι ο ίδιος που κάνει απολύσεις με συγχωνεύσεις σχολείων, μη διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις, μείωση οργανικών θέσεων, αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα...και πολλά άλλα. Ακόμη εθελοτυφλείτε κύριοι;

 
Όχι άλλο κάρβουνο...
14 Ιαν 2018 15:45

Δεν αλλάζουν τίποτα σε σχέση με το παλαιότερο νόμο για τις 30 ώρες μόνο τώρα αναφέρουν ένα προς ένα τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών, όπως η προετοιμασία ασκήσεων και εργαστηρίων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώριση βαθμών κ.α Τι λέτε ρε παιδιά οι καθηγητές τα κάνουν αυτά; Γιατί εγώ νόμιζα ότι αυτά είναι αρμοδιότητες του φύλακα και του επιστάτη…

 
@ΚΜ
14 Ιαν 2018 15:13

Ναι έχεις δίκαιο ΚΜ. Η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε σε διαθεσιμότητα κάποιους καθηγητές και όσοι δεν θέλησαν μετάταξη, απολύθηκαν. Αλήθεια πόσοι; Ένας ο πρώην πρόεδρος μας και νυν γραμματέας σε κάποιο γραφείο υπουργού. Αλλά και το ωράριο που οι άλλοι αύξησαν, αυτοί το επανέφεραν; Οι μειώσεις μισθών που οι άλλοι έκαναν και τα επιδόματα που οι άλλοι κατάργησαν, αυτοί τα επανέφεραν; Η κυβέρνηση θα αλλάξει όταν γίνουν εκλογές, αλλά να προσπαθούμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα είναι αυτό που δεν κατανοώ…

 
petran
14 Ιαν 2018 14:44

Όποιος/α εργάζεται σε σχολείο καταλαβαίνει πολύ καλά την πραγματικότητα και τα όσα λέει ο υφυπουργός!!

 
TSIFLIKAS
14 Ιαν 2018 12:47

Εγώ πάντως, ετοιμάζομαι να παραιτηθώ κύριε Μπαξεβανάκη. Δε θα προλάβει ο Κυριάκος να με απολύσει. Είμαι Ολυμπιακός, μεγάλος σε ηλικία, με παλιές αρχές. Με ξέρουν όλοι στον σύλλογό μου. Δε θέλω να ζω με τον φόβο του Ζουράρι... Προτιμώ να γυρίσω στο φροντιστήριο.

 
TSIFLIKAS
14 Ιαν 2018 12:30

Mε πήρε τηλέφωνο μία συνάδελφός μου και με ρώτησε αν κινδυνεύει κι αυτή από τον Ζουράρι. Όταν ήταν φοιτήτρια, υποστήριζε τον Ολυμπιακό, μου είπε. Της είπα ότι τον άκουσα πολύ αγριεμένο. Είναι απρόβλεπτος...
Τέτοια ανασφάλεια δεν την περιμέναμε κύριε Μπαξεβανάκη.

 
KM
14 Ιαν 2018 12:05

Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση...
Οι αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση...
Οι μειώσεις των μισθών και η κατάργηση των επιδομάτων, έγιναν από την προηγούμεη κυβέρνηση...
Και με τους προηγούμενους νόμους επιλογής στελεχών και με τους τωρινούς, οι ίδιοι άνθρωποι έγιναν διευθυντές...
Η πλάκα είναι ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξει η κυβέρνηση και θα έρθουν άλλοι...
Οπότε ας περιμένουμε...

 
Φτάνει πια
14 Ιαν 2018 12:04

Θέλω να δω τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη όταν γυρίσει στο σχολείο του με το καλό, να προσπαθεί να περάσει απεργία με τον νόμο που ψήφισε 50% +1 των μελών της ΕΛΜΕ που ανήκει και να διεκδικεί την επαναφορά του προηγούμενου. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το μεγαλείο της και μετά μας μιλάνε για το τι θα κάνουν οι άλλοι….. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

 
Κάλυ
14 Ιαν 2018 05:04

Βλέπουν ότι σιγά-σιγά χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και για να παραμείνουν στην καρέκλα καταφεύγουν στη συνήθη πρακτική του εκφοβισμού των ψηφοφόρων.

 
Ζορρο
14 Ιαν 2018 01:35

Μας εκβιαζεις μας φοβιζεις μας τρομοκρατεις ε λοιπον να ξεκουμπιστεις εσυ ο ζουραρις και ο καρανικας θελουμε αλλωστε το βλεπεις και εσυ οτι ερχεται και αρχισες τις απειλες και τα αλλα θα τα βρουμε με τους επομενους εσυ εκει γυρω θασαι ετοιμος για μανουρα να βοηθησεις σαν αριστερος στο σχολειο σου στον πυργο τι θαλες με αυτα που εκανες

 
Ένας εκπαιδευτικός
14 Ιαν 2018 00:52

@ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;

"Ανατροπή μιας κυβέρνησης σημαίνει ή πραξικόπημα ή πολιτική ανωμαλία ή εκβιασμός... Πάντως ανατροπή δε σημαίνει αν χάσετε τις εκλογές. Σημαίνει κοινοβουλευτισμός... Ανατροπή κάνατε εσείς το 2014 που ρίξατε τον Σαμαρά λόγω εκλογής ΠΔ..."
Δικά σου λόγια τα παραπάνω, φίλτατε. Αν δε βλέπεις το οξύμωρο, πάω πάσο! Αλλά μιας και και κόπτεσαι για τον κοινοβουλευτισμό, θα ήθελα να ξέρω αν η πτώση του Σαμαρά δεν έγινε με ακραιφνώς κοινοβουλευτική διαδικασία. Ή μήπως έγινε κάποιο πραξικόπημα κόντρα στις προβλέψεις του ελληνικού συντάγματος; Όταν δε μας βολεύει κάτι δηλαδή, πετάμε πυροτεχνήματα για κοινοβουλευτισμούς, έτσι μπας και το πιστέψουμε και οι ίδιοι! Παρωπίδες!!!

 
Περασμενα ξινα σταφυλια.
14 Ιαν 2018 00:21

Κε Υφυ.Μπεξεβανακη και Στρατο.Πριν καιρο οταν ρωτησαν τον Υπουργο σας γιατι δεν καταργησατε τον ΕΝΦΙΑ που υποσχεθηκατε προεκλογικα απαντησε ειρωνικα και αλλαζονικα :Περασμενα ξινα σταφυλια.Και αυτα που λετε εσεις για το τι εκανε τοτε ο Μητσοτακης ειναι περασμενα ξινα σταφυλια.Καταντησατε την χωρα την νατοικοτερη του ΝΑΤΟ και την ποιο αμερικανοδουλη παγκοσμιως και μιλατε και απο πανω.Σας ειπαν οι ΗΠΑ να λυσετε το ονομα των Σκοπιων και τρεχετε να εκτελεσετε την διαταγη.Υποσχεθηκατε στον σουλτανο να παραδωσετε τους ικετες Τουρκους αξιωματικους.Πρωτοι πρωτοι ψηφιζετε εναντιον της Ρωσιας παντου.Που θα εβρισκαν ολοι οι ξενοι καλυτερους υπερασπιστες των συμφεροντων τους απο εσας τους αριστερους;Προσεξτε ομως.Υπαρχει συσωρευμενη οργη που θα εκδηλωθει την επομενη των εκλογων εναντιον σας και θα ειναι και επωδυνη και δυσκολα διαχειρισιμη.Να αρχιζετε να το σκεφτεστε περιοριζοντας το θρασος σας.Θα ειναι μια αρχη.Μας εχετε κανει την χλευη των παντων και κανετε πως δεν καταλαβαινετε.

 
palios
14 Ιαν 2018 00:15

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΈΠΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!!!! ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΕΝΟΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ2015

 
George
14 Ιαν 2018 00:01

Δεν είδα καμιά διάψευση από τη ΝΔ!

 
ΤΚ9
13 Ιαν 2018 23:40

Δυστυχώς κυβερνώντες του Σύριζα έχετε πλέον παρελθόν.Και μάλιστα μαύρο.
'Οσο αφορά την προσπάθεια κάποιων να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς , πως ερχόμενος στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης θα τους απολύσει ,δείχνει απλά την ποιότητα της σκέψης τους.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13 Ιαν 2018 23:26

τετοια ελευθερια και δημοκρατια να λειπει!!!ολα τα αρνητικα μετρα για τους εκπαιδευτικους και ολα τα ......θετικα για τους μαθητες!!

 
Μαριάνθη
13 Ιαν 2018 23:13

@Αποφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
Φίλε μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι σημαίνει το "ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ" ;
Διότι όσο και να έψαξα δεν βρήκα πουθενά αναφορά σε κανένα Νόμο για ΑΕΙ ΤΤ.
Υπάρχουν μόνο ΑΕΙ που χωρίζονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Και επι της ουσίας: Πως ακριβώς σας πέταξε στον Καιάδα;

 
Αλλεργικος στο σανο
13 Ιαν 2018 22:59

Σανο,πολυ ΣΑΝΟ.

 
Lia
13 Ιαν 2018 22:48

Κουράστηκα ή βαρέθηκα; Και τα δύο!

Γεροί να είμαστε!

 
ΤΣΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13 Ιαν 2018 22:33

Τα δυο τελευταία χρόνια με την μείωση των ωρών από 35 σε 32 στα Γυμνάσια την κατάργηση των ειδικοτήτων στη Β ΕΠΑΛ και την κατάργηση της μείωσης ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων (Φυσικών επιστημών και Η/Υ) ο Μπαξεβανάκης έκοψε πάνω από 6000 θέσεις εργασίας.
ΣΥΓΝΩΜΗ αυτοί δεν ήταν μόνιμοι!!!! Ήταν αναπληρωτές που έλπιζαν να ζήσουν την οικογένειά τους πηγαίνοντας σε σχολεία εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Ο κακός ο Μητσοτάκης τους έβαλε διαθεσιμότητα και τους ζήτησε να πάνε σε άλλες θέσεις.
Ο καλός ο Μπαξεβανάκης φρόντισε να εξασφαλίσουν μηδενικό εισόδημα και να πάρουν ΣΙΓΟΥΡΑ το κοινωνικό μέρισμα.

 
Στράτος
13 Ιαν 2018 22:16

Απαντώ μόνο σε ένα από τα ερωτήματα του "Χασοσπίτης από το ΣΥΡΙΖΑ".
Ρωτά: "Πόσοι σχολικοί σύμβουλοι θα αποπεμφθούν;".
Όταν λες "αποπεμφθούν" τι εννοείς; Είναι μόνιμη η θέση του Σχολικού Συμβούλου; Δεν είναι θέση επί θητεία; Η οποία μάλιστα θητεία παρατάθηκε υπερβολικά στην περίπτωση αυτή; Ή μήπως συγκρίνεις την απόλυση εκπαιδευτικού με την μη ανανέωση θητείας Σχολικού Συμβούλου;

Δεν απαντώ σε θέματα γενικής πολιτικής της κυβέρνησης. Προσωπικά επιλέγω σχολιασμό εκπαιδευτικών θεμάτων.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.