Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας:Θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών εάν ανατραπεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

“Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν τον άνεμο ελευθερίας και δημοκρατίας που έπνευσε στα δημόσια σχολεία με την άνοδο της σημερινής Κυβέρνησης στην εξουσία”
Δημοσίευση: 12/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει αν αυτή η Κυβέρνηση ανατραπεί και επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Β. Γνωρίζουν ότι αυτό που τους περιμένει είναι οι χιλιάδες απολύσεις, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Είναι αυτό που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το 2013, θέτοντας σε διαθεσιμότητα πάνω από δύο χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Γ. Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν  πολύ καλά τον άνεμο ελευθερίας και δημοκρατίας που έπνευσε στα δημόσια σχολεία με την άνοδο αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία.

Δ.  Γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί μας και όλος ο λαός αυτό το πισωγύρισμα δεν θα το επιτρέψουν.

Τα παραπάνω προέβλεψε ο υφυπουργός Παιδείας  Δ. Μπαξεβανάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου  που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους θεσμούς

Κινδυνολόγοι

Νωρίτερα ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτήρισε   κατ’ επάγγελμα κινδυνολόγους όσους υποστήριζαν ότι η Κυβέρνηση  θα υπογράψει με τους θεσμούς τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  και αύξηση του ωραρίου τους.

Το υποχρεωτικό 30ωρο

Για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών στο σχολείο ο κ. Μπαξεβανάκης είπε  τα εξής:

 • Επαναλαμβάνουμε αυτολεξεί τη διάταξη που υπάρχει εδώ και τριάντα τρία χρόνια, από το 1985 με τον ν. 1566.
 • Τι αλλάζουμε μόνο;
 • Μάλλον, δεν αλλάζουμε, αλλά παραθέτουμε ποια είναι αυτά τα καθήκοντα που οι εκπαιδευτικοί μας εδώ και δεκαετίες εκτελούν στα δημόσια σχολεία πέραν της διδασκαλίας.
 • Τα αναφέρουμε ένα προς ένα.
 • Είναι η προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση των εργασιών και των διαγωνισμάτων, η καταχώριση της βαθμολογίας των μαθητών, η προετοιμασία των εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων -αθλητικών, πολιτιστικών κ.λπ.- η επικοινωνία με τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου -σχολικούς συμβούλους και άλλους βοηθητικούς παράγοντες- η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα, στην ίδια τάξη, η επίβλεψη των σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων και φυσικά, η γραφειοκρατία του σχολείου, η συμπλήρωση των εντύπων και των βιβλίων που κάθε φορά είναι απαραίτητα.
 • Αυτό είναι που περιγράφει το νομοσχέδιο, άρα ουδεμία αλλαγή υπάρχει και στο status, σε ό,τι αφορά την απασχόληση των εκπαιδευτικών πέραν της διδασκαλίας.

Συγχωνεύσεις σχολείων

Για τη διάταξη  για τις  συγχωνεύσεις σχολείων  που προβλέπεται στο  πολυνομοσχέδιο ο υφ. Παιδείας είπε τα εξής:

 • Στο άρθρο 246 μιλάμε για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
 • Επειδή και σε αυτόν τον τομέα χύθηκε πολύ μελάνι, θα ήθελα να ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν και να υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν ότι αυτές οι διαδικασίες γίνονται κάθε χρόνο στη δημόσια εκπαίδευση. Κάθε χρόνο γίνονται ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
 • Είναι μια πάγια διαδικασία που κάθε χρόνο διεξάγεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
 • Τι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και το καθιερώνουμε στο άρθρο 246; Καταγράφουμε τα κριτήρια με τα οποία, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και τα απαριθμούμε.
 • Ποια είναι αυτά τα κριτήρια;
 • Είναι η οργανικότητα, κυρίως για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Είναι το μαθητικό δυναμικό το υφιστάμενο, αλλά και το προβλεπόμενο για τα επόμενα σχολικά έτη. Είναι η συστέγαση στο ίδιο κτήριο δύο σχολείων του ίδιου τύπου.
 • Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, το γνωρίζετε όλοι, που δύο γυμνάσια, δύο λύκεια, δύο δημοτικά σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο, απλώς και μόνο δηλαδή για να έχουμε δύο διευθυντές.
 • Επίσης, είναι ο αριθμός των μαθητών που πιθανόν θα χρειαστεί να μεταφέρονται σε μια πιθανή συγχώνευση.
 • Εδώ, συνάδελφοι, έχει μια ιδιαίτερη σημασία να σημειώσετε ότι καθορίζουμε ένα κριτήριο ανθρωπιάς.
 • Λέμε δηλαδή ότι η μετακίνηση που πιθανόν να χρειαστεί ένας μαθητής για μια απόσταση που πρέπει να διανύσει για να φτάσει σε ένα σχολείο, η οποία πιθανόν να προκύψει από μια μελλοντική συγχώνευση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά της ώρας.
 • Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες μαθητές στην περιφέρεια της χώρας που ταξιδεύουν πολύ περισσότερο από τριάντα λεπτά για να φτάσουν το σχολείο τους.
 • Άρα, το κριτήριο που θέτουμε εμείς σήμερα είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει σήμερα στην πράξη.

 

Σχόλια (49)

 
Αποφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
13 Ιαν 2018 14:43

Μπα;Ανησυχείτε κύριε Μπαξεβανάκη;Κόπτεστε τώρα εσείς ε;Για τους χιλιάδες αποφοίτους των ΑΕΙ Πειραια ΤΤ και ΤΕΙ Αθηνας που τους πετάτε στον Καιάδα και τους καταστρέφετε τις ζωές δεν είδα να ιδρώνει το αυτάκι σας!!!

 
Στράτος
13 Ιαν 2018 14:53

Η αλήθεια να λέγεται. Και να μην ξεχνιέται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογράψει με τα χέρια του τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί γύρισαν στα σχολεία λόγω κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;
13 Ιαν 2018 15:00

Ανατροπή μιας κυβέρνησης σημαίνει ή πραξικόπημα ή πολιτική ανωμαλία ή εκβιασμός.Θα γίνει κάτι από αυτά και δεν το γνωρίζουμε;Αν το ξέρετε να το πείτε σε μας τους ιθαγενείς σανοφάγους.Πάντως ανατροπή δε σημαίνει αν χάσετε τις εκλογές.Σημαίνει κοινοβουλευτισμός.Ξεφύγετε επιτέλους από την σταλινική νοοτροπία που σας διακατέχει.Ανατροπή κάνατε εσείς το 2014 που ρίξατε τον Σαμαρά λόγω εκλογής ΠΔ.Και θα το κάνετε και το 2020 πάλι για ΠΔ.Ο Πρόεδρος της Βουλής κος Βούτσης πριν λίγο καιρό είπε στη Βουλή ότι οι ξένοι ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί σας εμπιστευόταν περισσότερο.Το ξεχάσατε;Ο δικός σας το είπε και όχι άλλος.Εσείς μόνο ξέρετε να ανατρέπετε σαν γνήσιοι δάσκαλοι των ανατροπών.Όπου σας παίρνει μόνο γιατί χθες ο αποχωρών Ντάισεμπλουμ σε δημόσια ενώπιον ακροατηρίου συνέντευξη, που την είδαμε όλοι στις ειδήσεις ,είπε πως πήρε τηλέφωνο στον Τσίπρα για τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο Βαρουφάκης στη Ρίγα και το θέμα λύθηκε αμέσως .Δηλαδή τον απέλυσε και έβαλε στη θέση του τον κατά δήλωση του μαρξιστή Τσακαλώτο,όπως μαρξιστής από τα 15 δηλώνει και ο κόφτης των συντάξεων Κατρούγκαλος.Υποτιμάς τον κόσμο λέγοντας τέτοια.Σε παρακαλώ κράτα τον σανό στις αποθήκες που τον έχετε.Δεν πουλάει άλλο.

 
Εκπαιδευτικός
13 Ιαν 2018 15:31

@Στράτο πάλι λες τι έκανε ο Μητσοτάκης.Να σου θυμίσω τι κάνατε εσείς;Μηδενικούς σχεδόν διορισμούς,λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών,αντισυνταγματικούς νόμους,αναξιοκρατικές επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης,μειώσεις μισθών ,συντάξεων και εφάπαξ.Αύξηση ορίων ηλικίας,μείωση αφορολόγητου και αύξηση φορολογικών συντελεστών,αύξηση εισφορών,κόψιμο συντάξεων χηρείας και οικογενειακών επιδομάτων και αν γράψω και άλλα θα γράφω στο διηνεκές .Εσείς τώρα τι κάνετε με νοιάζει Στράτο.Και κάνατε και κάνετε τα χειρότερα για την κοινωνία πιστοί στην ιδεολογία σας προλεταριοποιήσης όλων για να μας δίνετε επιδόματα και συσσίτια.Γνήσιοι μαρξιστές,οι τελευταίοι αυτού του κόσμου που εξελίσσεται ραγδαία πηγαίνοντας μπροστά ενώ εσείς μόνο πίσω μας πάτε.Στα καύσιμα είναι η χώρα είναι 6η σε ακρίβεια παγκοσμίως.Έχεις εσύ και ο Μπαξεβανάκης να πείτε κάτι;Ο διχασμός που με αυτόν κυβερνάτε κάποτε θα στραφεί εναντίον σας και να το θυμάσαι.

 
Kostas
13 Ιαν 2018 16:18

Καλά κάνει και τα λέει. Οι εκπαιδευτικοί δε πρέπει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Κανένας δε ξεχνά τον πανικό και τη διχόνοια που είχε σπείρει ο Μητσοτάκης στα σχολεία!!!

 
Thanasi
13 Ιαν 2018 16:30

K. Στράτο ή όπως αλλιώς σας λένε, με τέτοιο θλιβερό και παρατεταμένο γλύψιμο στην κυβέρνηση μάλλον μπαίνετε στο βιβλίο γκίνες. Τουλάχιστον παίρνετε τίποτα ή μόνο υποσχέσεις.

 
@ Στράτος
13 Ιαν 2018 16:41

Δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση ότι αν αυτοί ήταν κυβέρνηση τότε, δεν θα είχαμε τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών αυτών; Γιατί εγώ είμαι σίγουρος ότι μια από τα ίδια θα ήταν…

 
Ελένη
13 Ιαν 2018 17:21

Πράγματι ο κίνδυνος για απολύσεις και διαθεσιμότητες με ΝΔ υπάρχει και μάλιστα και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης αφού θα γίνει αύξηση ωραρίου και θα βγουν υπεραριθμοι αρκετοί και στην πρωτοβάθμια !

 
Μαργαρίτα
13 Ιαν 2018 17:27

Όταν με τις τροπολογίες σας καταστρέψατε το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καταδικάσατε τους μελλοντικούς αποφοίτους του στην ανεργία, δεν σκεφτήκατε ότι αυτό θα σας στοιχίσει; Μετρήσατε τα ψηφαλάκια και υπολογίσατε ότι θα πάρετε περισσότερα αν ευνοήσετε άλλους κλάδους σε βάρος των αποφοίτων Ειδικής Αγωγής, αλλά δυστυχώς για σας αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Το "διαίρει και βασίλευε" το εφαρμόσατε καλύτερα από κάθε άλλον. Ντροπή....

 
Παναγιώτης Κοσμίδης
13 Ιαν 2018 17:30

Για να μη λέτε παχιά λόγια μιλήστε με αριθμούς για να καταλάβει ο κόσμος πως κυβερνάτε:
1. Πόσοι Εκπαιδευτικοί Μόνιμοι και πόσοι Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι δούλευαν την Σχολική Χρονιά 2014-15.
2. Πόσοι Εκπαιδευτικοί Μόνιμοι και πόσοι Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι δουλεύουν σήμερα.
Αν σήμερα δουλεύουν περισσότεροι τότε ΜΠΡΑΒΟ σας.
Αν σήμερα δουλεύουν λιγότεροι τότε μη ξαναπιάνετε στο στόμα σας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απλά ζητάτε συγνώμη και ξεκουμπιστείτε. Θυσιάσατε τους αναπληρωτές και νομίζετε ότι δεν σας πήρε κανένας χαμπάρι.

 
ph
13 Ιαν 2018 18:01

Νομίζω ότι οι τωρινοί θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Αλλά η αριστερά κάνει τα πάντα για το καλό μας. Τι να πρωτοθυμηθούμε αυτά τα 2-3 τελευταία χρόνια....

 
Spiros
13 Ιαν 2018 18:07

Αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον προηγούμενο νόμο ποια η ανάγκη να υπάρξει νέος;

 
Χασοσπίτης από το ΣΥΡΙΖΑ
13 Ιαν 2018 18:37

@Στράτος

Πάρτο απόφαση ρε Στράτο να γραφτείς στο συνδικάτο που έκλεισε.
Πόσα μαύρα θα πέσουν από το νόμο Παπά και πόσοι θα χάσουν τη δουλειά τους;
Πόσοι σχολικοί σύμβουλοι θα αποπεμφθούν;
Πόσοι μεσαίοι έγιναν φτωχοί;
Αυτοί που έφυγαν από το "Ανατολικό Μπλοκ" δεν το μετάνιωσαν ποτέ.

 
θανάσης
13 Ιαν 2018 19:08

είναι (;) πολλές οι ώρες, Κώστα...
Στα διοικητικά καθήκοντα, λοιπόν, και η σίτιση. Πάμε ολοταχώς προς 40 ώρες εβδομαδιαίου ωραρίου με αλληλεπικάλυψη και σύγχυση εργασιακού και διδακτικού. Κι ας μην ξανακούσω κακεντρεχείς κοινοτοπίες του στυλ "και γιατί όχι; Τι κάνετε στα σχολεία;" από ανθρώπους που αδυνατούν να μείνουν με τα δύο, άντε τρία, παιδιά τους πάνω από 30 (και πολλά λέω) λεπτά της ώρας.
Ποιος, άραγε, θα έχει την ευθύνη, αν κάποιο από τα παιδιά, χτυπήσει, δημιουργήσει πρόβλημα ; Από πότε η παροχή επιτήρησης, και μάλιστα με ανάληψη σοβαρής ευθύνης, αποτελεί διοικητικό έργο; Ίσα κι όμοια φάκελοι και παιδιά; Και οι νοσοκόμες που σιτίζουν, π.χ., τους ανήμπορους ασθενείς το κάνουν εκτός του εργασιακού τους ωραρίου;
Αυτή τη φορά, οι κατά τ' άλλα θετικές κινήσεις της κυβέρνησης ανοίγουν τον δρόμο στην επελαύνουσα παγκοσμίως κεντροαριστεροακροδεξιά να κόψει και να ράψει τα πάντα πάνω στο πατρόν της ιδιωτικοποίησης.
Κύριοι του Υπουργείου, ξανασκεφτείτε και ξαναδείτε το.

 
Νίκος
13 Ιαν 2018 19:09

Εκφοβισμός είναι αυτός; Δηλαδή χωρίς αυτούς το χάος; Άλλη εντύπωση έχω για την τελευταία διετία. Η αποθεωση του ερασιτεχνισμού και της αναξιοπιστίας.

 
Νίτσε
13 Ιαν 2018 19:12

Δεν με ενοχλεί που μου είπες ψέματα, πιο πολύ με στενοχωρεί που δεν μπορώ πια να σε πιστέψω...
Φ.Νίτσε

 
jimmys_b
13 Ιαν 2018 20:16

Η μείωση του κράτους και των δομών του είναι "σημαία" της ΝΔ. Ειδικά για την εκπαίδευση η εκχώρηση όλων των δομών στους Δήμους έχει ειπωθεί επανειλημμενα. Φυσικά η αύξηση ωραρίου βοηθά στη μείωση δαπανών περίπου 4δισ. που έχει υποσχεθεί σε διάφορα επιμελητήρια.

 
palios
13 Ιαν 2018 21:40

@ΣΤΡΑΤΌ . Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΈΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ. ΑΝ ΓΊΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΌΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ;

 
Αγριεμένος...
13 Ιαν 2018 21:43

Θα έρθει και θα σε βάλει και εσένα στο γκούλαγκ του υποχρεωτικού 30ωρου που μας στέλνεις. ΜΑΥΡΟ !!!!

 
Στράτος
13 Ιαν 2018 22:16

Απαντώ μόνο σε ένα από τα ερωτήματα του "Χασοσπίτης από το ΣΥΡΙΖΑ".
Ρωτά: "Πόσοι σχολικοί σύμβουλοι θα αποπεμφθούν;".
Όταν λες "αποπεμφθούν" τι εννοείς; Είναι μόνιμη η θέση του Σχολικού Συμβούλου; Δεν είναι θέση επί θητεία; Η οποία μάλιστα θητεία παρατάθηκε υπερβολικά στην περίπτωση αυτή; Ή μήπως συγκρίνεις την απόλυση εκπαιδευτικού με την μη ανανέωση θητείας Σχολικού Συμβούλου;

Δεν απαντώ σε θέματα γενικής πολιτικής της κυβέρνησης. Προσωπικά επιλέγω σχολιασμό εκπαιδευτικών θεμάτων.

 
ΤΣΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13 Ιαν 2018 22:33

Τα δυο τελευταία χρόνια με την μείωση των ωρών από 35 σε 32 στα Γυμνάσια την κατάργηση των ειδικοτήτων στη Β ΕΠΑΛ και την κατάργηση της μείωσης ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων (Φυσικών επιστημών και Η/Υ) ο Μπαξεβανάκης έκοψε πάνω από 6000 θέσεις εργασίας.
ΣΥΓΝΩΜΗ αυτοί δεν ήταν μόνιμοι!!!! Ήταν αναπληρωτές που έλπιζαν να ζήσουν την οικογένειά τους πηγαίνοντας σε σχολεία εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Ο κακός ο Μητσοτάκης τους έβαλε διαθεσιμότητα και τους ζήτησε να πάνε σε άλλες θέσεις.
Ο καλός ο Μπαξεβανάκης φρόντισε να εξασφαλίσουν μηδενικό εισόδημα και να πάρουν ΣΙΓΟΥΡΑ το κοινωνικό μέρισμα.

 
Lia
13 Ιαν 2018 22:48

Κουράστηκα ή βαρέθηκα; Και τα δύο!

Γεροί να είμαστε!

 
Αλλεργικος στο σανο
13 Ιαν 2018 22:59

Σανο,πολυ ΣΑΝΟ.

 
Μαριάνθη
13 Ιαν 2018 23:13

@Αποφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
Φίλε μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι σημαίνει το "ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ" ;
Διότι όσο και να έψαξα δεν βρήκα πουθενά αναφορά σε κανένα Νόμο για ΑΕΙ ΤΤ.
Υπάρχουν μόνο ΑΕΙ που χωρίζονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Και επι της ουσίας: Πως ακριβώς σας πέταξε στον Καιάδα;

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13 Ιαν 2018 23:26

τετοια ελευθερια και δημοκρατια να λειπει!!!ολα τα αρνητικα μετρα για τους εκπαιδευτικους και ολα τα ......θετικα για τους μαθητες!!

 
ΤΚ9
13 Ιαν 2018 23:40

Δυστυχώς κυβερνώντες του Σύριζα έχετε πλέον παρελθόν.Και μάλιστα μαύρο.
'Οσο αφορά την προσπάθεια κάποιων να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς , πως ερχόμενος στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης θα τους απολύσει ,δείχνει απλά την ποιότητα της σκέψης τους.

 
George
14 Ιαν 2018 00:01

Δεν είδα καμιά διάψευση από τη ΝΔ!

 
palios
14 Ιαν 2018 00:15

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΈΠΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!!!! ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΕΝΟΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ2015

 
Περασμενα ξινα σταφυλια.
14 Ιαν 2018 00:21

Κε Υφυ.Μπεξεβανακη και Στρατο.Πριν καιρο οταν ρωτησαν τον Υπουργο σας γιατι δεν καταργησατε τον ΕΝΦΙΑ που υποσχεθηκατε προεκλογικα απαντησε ειρωνικα και αλλαζονικα :Περασμενα ξινα σταφυλια.Και αυτα που λετε εσεις για το τι εκανε τοτε ο Μητσοτακης ειναι περασμενα ξινα σταφυλια.Καταντησατε την χωρα την νατοικοτερη του ΝΑΤΟ και την ποιο αμερικανοδουλη παγκοσμιως και μιλατε και απο πανω.Σας ειπαν οι ΗΠΑ να λυσετε το ονομα των Σκοπιων και τρεχετε να εκτελεσετε την διαταγη.Υποσχεθηκατε στον σουλτανο να παραδωσετε τους ικετες Τουρκους αξιωματικους.Πρωτοι πρωτοι ψηφιζετε εναντιον της Ρωσιας παντου.Που θα εβρισκαν ολοι οι ξενοι καλυτερους υπερασπιστες των συμφεροντων τους απο εσας τους αριστερους;Προσεξτε ομως.Υπαρχει συσωρευμενη οργη που θα εκδηλωθει την επομενη των εκλογων εναντιον σας και θα ειναι και επωδυνη και δυσκολα διαχειρισιμη.Να αρχιζετε να το σκεφτεστε περιοριζοντας το θρασος σας.Θα ειναι μια αρχη.Μας εχετε κανει την χλευη των παντων και κανετε πως δεν καταλαβαινετε.

 
Ένας εκπαιδευτικός
14 Ιαν 2018 00:52

@ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;

"Ανατροπή μιας κυβέρνησης σημαίνει ή πραξικόπημα ή πολιτική ανωμαλία ή εκβιασμός... Πάντως ανατροπή δε σημαίνει αν χάσετε τις εκλογές. Σημαίνει κοινοβουλευτισμός... Ανατροπή κάνατε εσείς το 2014 που ρίξατε τον Σαμαρά λόγω εκλογής ΠΔ..."
Δικά σου λόγια τα παραπάνω, φίλτατε. Αν δε βλέπεις το οξύμωρο, πάω πάσο! Αλλά μιας και και κόπτεσαι για τον κοινοβουλευτισμό, θα ήθελα να ξέρω αν η πτώση του Σαμαρά δεν έγινε με ακραιφνώς κοινοβουλευτική διαδικασία. Ή μήπως έγινε κάποιο πραξικόπημα κόντρα στις προβλέψεις του ελληνικού συντάγματος; Όταν δε μας βολεύει κάτι δηλαδή, πετάμε πυροτεχνήματα για κοινοβουλευτισμούς, έτσι μπας και το πιστέψουμε και οι ίδιοι! Παρωπίδες!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ