Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μέχρι 10 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το Σ/Ν για το Παν. Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 18/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους “οδεύει” το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να κατατεθεί, προς συζήτηση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου το Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, με στόχο μέχρι 10 Φεβρουαρίου να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Μετά τη δημοσίευση του νόμου  στην Εφημερίδα της κυβέρνησης θα διοριστεί άμεσα η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

 

Σχόλια (17)

 
Giorgos
18 Ιαν 2018 17:16

Ας μη βιαστούν. Να δούνε πρώτα όλες τις παραμέτρους (π.χ. αποφοίτους, προσωπικό, Τμήματα κλπ). Καλύτερα να αργήσει 3-4 μήνες και να ξεκινήσει το νέο Πανεπιστήμιο με τις καλύτερες προϋποθέσεις, παρά να γίνει κάτι πρόχειρο και στη συνέχεια να βγαίνουν κάθε μήνα διορθωτικές διατάξεις και εγκύκλιοι.

 
Konstantinos
18 Ιαν 2018 20:09

Είναι εμφανές ότι η υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σ' ένα ακόμη τεράστιο φιάσκο!

 
Δαρείος
19 Ιαν 2018 04:56

Πάει για αναβολή η ψήφιση του , τα έχουν μπλέξει δεν ξέρουν τι τους γίνεται..

 
@Giorgos
19 Ιαν 2018 08:05

Ποιος είπε ότι δεν έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι καθηγητές των δύο ΤΕΙ καθώς και οι 3 επιτροπές για τη συνένωση δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο θέμα αυτό.
Το ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιες αντιδράσεις δε σημαίνει ότι δεν έχει γίνει δουλειά. Προφανώς σε ένα τέτοιο εγχείρημα κάποιοι θα είναι δυσαρεστημένοι.
Επιπλέον μέχρι την κανονική έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβρη υπάρχει χρόνος για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που θα προκύψουν.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
19 Ιαν 2018 09:35

Στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πρέπει να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τους παλαιούς απόφοιτους ΤΕΙ όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο νέο πανεπιστημιακό πτυχίο, υπό όρους που θα τεθούν από το νέο Ίδρυμα.

 
NIKOS NAKOS
19 Ιαν 2018 12:25

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
σας παρακαλώ να φροντίσετε με ενέργειές σας να δοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πολιτικών μηχανικών δομικών έργων όσον αφορά τα οικοδομικά έργα .Όπως γνωρίζετε έχουμε κάνει σπουδές τεσσάρων ετών μόνο για έργα οικοδομικά και όχι στο σύνολο των έργων πολιτικού μηχανικού. Δηλαδή δεν απαιτούμε δικαιώματα στα υδραυλικά, λιμενικά , οδοποιίας τα οποία τα αφήνουμε για άλλους κλάδους μηχανικών που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο αυτό. Εμείς τέσσερα χρόνια στα ΤΕΙ έχουμε σπουδάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών.
Δώστε μας λοιπόν τα δικαιώματά μας όπως οφείλετε εδώ και δεκαετείες και θα δείτε τι κύρος θα έχουν οι απόφοιτοι πολιτικοί μηχανικοί ΤΕΙ στην πράξη. Να μην προχωρήσω σε συγκρίσεις κύρους με αποφοίτους άλλων σχολών της ημεδαπής πολύ δε περισσότερο της αλλοδαπής που κορδώνονται μεν ότι είναι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ αλλά ξεφτυλίζονται στην πράξη. Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν. Είναι όμως ντροπή να μην περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου κάποια διάταξη για τους απόφοιτους των δύο Ιδρυμάτων. Παρακαλώ να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις θα εισπράξετε μόνο επαίνους από χιλιάδες ανθρώπους της εργασίας. Ευχαριστώ!

 
THOMAS
19 Ιαν 2018 12:49

Μέχρι 10 Φεβρουαρίου ποιου έτους ??
Βιάζονται να δώσουν ΕΔ στα κολέγια

 
Xronis
19 Ιαν 2018 13:50

Στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πρέπει να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τους παλαιούς απόφοιτους ΤΕΙ όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο νέο πανεπιστημιακό πτυχίο, υπό όρους που θα τεθούν από το νέο Ίδρυμα. Πέρα από τους αποφοίτους Αθήνας για τα Ιδρύματα της επαρχίας θα σας πάρει καμία δεκαετία για την συνένωση!?!?!?!

 
ΠΔ
20 Ιαν 2018 08:43

Συγκέντρωση ορισμένων καθηγητών του ΤΕΙ πειραιά ελαβε χώρα χθές το βράδυ (νύχτα θα έλεγα) .
Τα θέματα ηταν για καθηγητές ολων των βαθμίδων (προφανως καποια εσωτερικη πληροφόρηση θα εχουν ,την ισοτίμηση των όλων παλαιών πτυχιούχων του ιδρύματος , εστω και αν είναι στα πρόθυρα της σύνταξης εφοσον το θελήσουν οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε , την συγκρότηση των τμημάτων και των σχολών ( ιδιαιτέρως της σχολής μηχανικών ,που οπως ειπώθηκε δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτα ,ετσι οπως γράφεται στο σχέδιο,ενας εξαίρετος συναδελφος αναφέρθηκε στην δημιουργία πολυτεχνικής σχολης κατα τα προτυπα του πανεπιστημιου της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ γιατί εκει οπως είπε εχει διδάξει)

Οι εξελίξεις προβλέπονται συναρπαστικές .....και οπως φαίνεται αυτο το τερατούργημα δεν θα περπατήσει .. και στην περίπτωση που συμβεί η λειτουργία του θα είναι ακρως προβληματική

με εκτίμηση

 
ΚΛ
20 Ιαν 2018 18:03

@ΠΔ

Oι του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ κινούνται και καλά κάνουν ..., οι των Αθηνών τι κάνουν ,
αυτό το τερατούργημα δεν έπρεπε να είχε φθάσει στην βουλή.

Μπράβο τους και πάλι μπράβο.

 
Πτυχιούχος Τει
20 Ιαν 2018 18:55

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Εάν το περιστατικό που αναφέρει ο φίλος ΠΔ είναι γεγονός μόνο τιμή και σεβασμό μπορείς να καταθέσεις για τους Καθηγητές αυτούς .
Πραγματικά τα ονόματά τους θα περάσουν στο πάνθεον των αγωνιστών για την παιδεία αλλά και την αξιοπρέπεια των φοιτητών .
Ο ρατσισμός και ο διωγμός που έχουμε υποστεί όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί .
Και ναι λοιπόν παλεύουμε όχι μόνο για τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και για το ΚΥΡΟΣ του πτυχίου μας που ιδρώσαμε ,κουράστηκαμε,διαβάσαμε και ματωσαμε για να το πάρουμε ΟΛΟΙ μας προ 2001 και μετά.
Ο κύριος Υπουργός αυτό το κύρος το θεωρεί υποδεέστερο αλλά δεν είναι η αλήθεια αυτή .
Το κύρος αυτό είναι που θα αποκαταστήσει τις αδικιες και το μπουλινγκ ετών .
Ευχαριστουμε από καρδιάς .

 
Λ. Ξ
20 Ιαν 2018 19:31

Ας μην κωλυσιεργουν ας ψηφιστεί.Ας γίνει το σημαντικό βήμα, μετά θα υπάρξει χρόνος να διορθωθούν οι όποιες αδικίες ας γίνει όμως το βήμα!

 
Giannis ΤΕΙ
21 Ιαν 2018 13:01

@ΠΔ
Αν πράγματι έγινε αυτό, τότε εκείνο το βράδυ, μάλλον, θα είχαν πιεί πολύ κρασί οι εν λόγω καθηγητές.

 
ΑΚ
21 Ιαν 2018 14:18

Πράγματι ελαβε χώρα η συγκεκριμένη συνάντηση ηταν νυν και πρώην διδάσκοντες με βαριά Διδακτορικά (που βρίσκονται τώρα στον χωρο της βιομηχανίας σε τομείς υψηλης τεχνολογίας ) και οι οποιοι εξέφρασαν τις απόψεις των για την δομή των τμημάτων της σχολής μηχανικών λόγω αρμοδιότητας και τα προβλήματα που θα παρουσιασθούν (όπως ειπώθηκε, εκτος των αποφοίτων στο οποιο αφιερωθηκε ενα μεγάλο μερος της συζήτησης για τον λογο οτι διδαξαν πολλα χρόνια και αισθάνονται οτι τους ακυρώνουν ολη την προσπάθεια που κατέβαλαν για δεκαετίες )
Επειδή γνωρίζω μερικούς εξ'αυτών πολυ καλά) είναι αξιολογότατοι ,καταρτισμένοι,εξαίρετοι χαρακτήρες και πάντα δίπλα στους σπουδαστές.

με εκτίμηση

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
21 Ιαν 2018 15:54

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα πρέπει να δημιουργηθεί! Επίσης, μαζί με το νόμο ίδρυσής του θα πρέπει να συμπεριληφθεί η δυνατότητα ισοτίμησης των πτυχίων από τα ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά με τα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Προσοχή: Η δυνατότητα (π.χ. εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα), όχι κατευθείαν ισοτίμηση!

 
ΑΣ
22 Ιαν 2018 04:57

καί μετά τί..., αφου απο τις μηνύσεις που θα τρώτε κάθε μέρα ,,θα τρέχετε καθε μέρα στα Δικαστήρια ... για την μελλουσα Δ.Α το γράφω.

Ακούτε.... Αγαπητέ μου τέως Πρύτανη

 
ΠΑ
22 Ιαν 2018 09:20

Ας κανετε οσους νομους θελετε ,οι νομοι σας θα καταργηθουν .Υπαρχει συσωρευμενος θυμος για τις επιλογες σας

Ο χρονος ποια κυλα αντιστροφα και ειναι ανηλεητος.Απλα τελειωνετε οπως τελειωσατε τους αλλους .Ροδα ειναι και γυριζει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean