Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Wi-Fi σε όλες τις φοιτητικές εστίες

"Η παροχή δικτύου WiFi σε όλες τις φοιτητικές εστίες θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών"
Δημοσίευση: 19/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην άμεση εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (Wi Fi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, μέσω της Πράξης ΗΦΑΙΣΤΟΣ, προχωρούν τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Ειδικά για τον σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υ.ΨΗ.Π.Τ.Ε. εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε το έργο να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.   

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΕΔΕΤ  σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσιάζοντας το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου τόνισε: «Προχωρούμε άμεσα και στην εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (Wi Fi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, με τη συνεργασία του ΕΔΕΤ με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, από επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφάλισε ειδικά για τον σκοπό αυτό η Γ.Γ Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Η παροχή δικτύου Wi Fi σε όλες τις φοιτητικές εστίες είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική δράση που θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών. Και αυτό είναι απαραίτητο να γίνει. Όμως, το να έχουν internet, αλλά να μην έχουν ζεστό νερό στις εστίες, είναι ένα νεοπλουτίστικο μοντέλο. Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα 5ετές πλάνο με σκοπό να αλλάξει επιτέλους η εικόνα δεκαετιών που υπάρχει στις φοιτητικές εστίες».

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν Πρυτάνεις και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων.

Το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων και εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, σημείωσε κατά την ομιλία του: «Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι σημαντικό μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει ελλιπείς ή πεπαλαιωμένες δικτυακές υποδομές, καθώς οι σχετικές επενδύσεις ήταν ελάχιστες τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε από κοινού με όλους τους φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων, ώστε να επιταχύνουμε την αναβάθμιση των υποδομών και να ενθαρρύνουμε την αξιοποίησή τους για την βελτίωση της διδασκαλίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους του επιστημονικούς κλάδους, σε όλα τα ιδρύματα της χώρας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Δικτύων των ΑΕΙ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Αναγνωρίζοντας όμως την καθοριστική σημασία των ψηφιακών υποδομών σε ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό ίδρυμα, είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να γίνουν οι πανεπιστημιουπόλεις μας πρότυπα στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων της σύγχρονης εποχής».

Και κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστείτε όλοι εντατικά ώστε η Πράξη ΗΦΑΙΣΤΟΣ να αποδειχθεί αντάξια του ονόματός της και να φέρει μια σημαντική αναβάθμιση που θα γίνει ορατή σε όλη τη ακαδημαϊκή κοινότητα και ιδιαιτέρως στους εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές μας».
 

 

Σχόλια (3)

 
NTONALD DACK
19 Ιαν 2018 20:13

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
θα σας παρακαλέσω να φροντίσετε για τις δέουσες ενέργειες για την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πολιτικών μηχανικών ΤΕΙ .Αυτό μας το οφείλει το Υπουργείο εδώ και δεκαετείες. Να κάνουμε τη δουλειά μας αυτό που σπουδάσαμε με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το Α και το Ω για εμάς.

 
Μαρία
20 Ιαν 2018 00:34

Η αρχή του τέλους έφτασε. Θυμάμαι και κάποιον άλλον πριν μερικά χρόνια τζάμπα WiFi έταζε αλλά τις εκλογές τις έχασε. Γιατί όλοι νομίζουν πως οι ιθαγενείς εντυπωσιάζονται με καθρεφτάκια;;;

 
καθηγητής
20 Ιαν 2018 23:02

Έτσι σας είχανε ως φοιτητή στην Οξφόρδη, κύριε υπουργέ ; Θεωρείτε θρίαμβο που με 20 χρόνια καθυστέρηση βάζετε wifi στις εστίες (το αυτονόητο δηλαδή) !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.