Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στο Γενικό Λογιστήριο βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 21/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται από την Παρασκευή το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι οι διαδικασίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, οπότε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου θα είναι σε θέση να καταθέσει το Σχέδιο Νόμου, προς συζήτηση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου το Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 29 και 30 Ιανουαρίου, με στόχο μέχρι 10 Φεβρουαρίου να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας θα απουσιάζει στη Γενεύη  από 31 Ιανουαρίου έως και 4 Φεβρουαρίου.

Μετά τη δημοσίευση του νόμου  στην Εφημερίδα της κυβέρνησης θα διοριστεί άμεσα η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Σχόλια (11)

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
21 Ιαν 2018 22:46

Στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πρέπει να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τους απόφοιτους των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά, όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο νέο πανεπιστημιακό πτυχίο, υπό όρους που θα τεθούν από το νέο Ίδρυμα.
Προσοχή: Η δυνατότητα (π.χ. εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα), όχι κατευθείαν ισοτίμηση!
Χωρίς να δίνεται η δυνατότητα ισοτίμησης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αποτελεί ακόμη μία μεγάλη αδικία - ρατσισμό για τους απόφοιτους ΤΕΙ.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
22 Ιαν 2018 00:06

Xωρίς διαδικασία ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων, με τα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν προχωράει τίποτα. Το γνωρίζουν καλά όλοι, στην ηγεσία του Υπουργείου. Δε μπορεί να σταθεί νομικά. Όσο καλά και να το "προμοτάρουν" με φιλικά sites, προς τα έξω. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες "σώπασαν" και όλοι οι "καλοί" καθηγητές που "χαϊδεύουν τα αυτιά" των αποφοίτων. ανέξοδα και χωρίς αποτέλεσμα, κάνοντας απλά κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης. Δε χρειάζεται. Τη λύση θα τη βρούμε μόνοι μας, αν δε την έχουμε ήδη βρεί.

 
Πανος
22 Ιαν 2018 10:41

Εχω σπουδασει ηλεκτρονικος μηχανικος στο τει πειραια και απ οτι καταλαβαινω το πτυχιο μου παει για πληρης υποβαθμιση. Δεν εχω επαγγελμ δικαιωματα και τωρα βλεπω οτι καταργείται και η σχολη. Να φανταστείτε οτι οταν περασα η σχολη ειχε περισσοτερα μορια απο τους ηλεκτρολογους ολων των τει. Και ερχετε το ν/σ και λεει και ηλεκτολογοι και ηλεκτρονικοι απο την ιδια σχολη. Δηλ εγω ηλεκτρονικος χωρις επαγγ δικαιώματα ενω το καινούριο πτυχιο και ηλεκτρονικοι και ηλεκτρολογοι με επαγγελματικα δικαιώματά. Ένταξη τι να πω για ανταγωνισμο στην αγορα. Εγω θα παω να ζητησω δουλεια και λεω ειμαι ηλεκτρονικος μηχανικος απο το αει πειραια και ο καινουργιος θα λεει ειμαι ηλεκτρολογος και ηλεκτρονικος απο το αει πειραια και με επαγγελματικα δικαιώματά ηλεκτρολογου. Ποιον θα προτιμισουν αραγε? Ευχαριστώ τους κυριους καθηγητές για την προστασια στο τμημα!

 
AG
22 Ιαν 2018 12:15

@Πάνος

Τώρα εσένα αυτό σε πείραξε;

Δικαιώματα δεν έχεις και από ό,τι φαίνεται το ΤΕΕ σου ετοιμάζει ένα ωραιότατο κουστούμι "ΥΠΟμηχανικάρας" που θα τρελλάνεις κόσμο!
Το ΤΕΙ σου ΚΛΕΙΝΕΙ...Λουκέτο...Ελπίζω να το κατάλαβες ότι δεν θα έχεις δικαίωμα να ισοτιμήσεις το πτυχίο σου με αυτό του "νέου" ΑΕΙ.
Με λίγα λόγια...δεν υπήρχε και κάτι χειρότερο που θα μπορούσαν να σου κάνουν και δεν στο έχουν κάνει ακόμη.
...Α ξέχασα...μεγάλωσε χαοτικά πλεόν και η απόσταση μεταξύ ημών και σουπερΔιπλωματούχων του Πολυτεχνείου!!...you know...GrecoMASTER!!

Καλά είναι...ίσως το επόμενο βήμα είναι να μας απαγορέψουν να εργαζόμαστε!
Καλό κουράγιο!

 
bob mastoras
22 Ιαν 2018 12:44

Το γενικό θέμα που θίγει ο Πανος είναι όντος υπαρκτό. Τι γίνεται με τα ΕΔ των «παλιών» και των νέων αποφοίτων. Πώς συσχετίζονται; Το νομοσχέδιο δεν αναφέρει τίποτα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρακτική που είχε ακολουθηθεί σε προηγούμενες μεταβολές πχ το 2001 με την ένταξη των ΤΕΙ στην ανώτατη παιδία. Τώρα αφού δεν αναφέρεται τίποτα το έδαφος μένει ανοιχτό για αναβάθμιση των καινούργιων πτυχίων και προφανώς σε σύγκριση με αυτό υποβάθμιση των αποφοίτων όχι μόνο στο «κύρος» Το πράγμα είναι σχεδόν μονόδρομος. Πώς θα δώσεις δικαιώματα σε απόφοιτο ηλεκτρονικών σε ηλεκτρολογικά χωρίς να έχει διδαχτεί επαρκή αριθμό μαθημάτων; Ακόμα και να συνδέσεις τα δικαιώματα των νέων σχολών με αυτά των παλιών πέφτεις σε αδιέξοδο. Οι παλιοί θα είναι φρένο για τους καινούργιους.
Μόνη λύση το άνοιγμα της διαδικασίας ισοτίμησης με εξετάσεις υπό την αιγίδα και επίβλεψη των σχολών. Έτσι θα είναι δυνατό να ξεμπλοκάρει η απόδοση ΕΔ στους απόφοιτους των νέων σχολών χωρίς να μείνουν πίσω οι παλιοί απόφοιτοι.

 
ΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ
22 Ιαν 2018 18:00

@Απόφοιτος ΤΕΙ (21 Ιαν 2018 22:46)
"να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τους απόφοιτους των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά, όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο νέο πανεπιστημιακό πτυχίο, υπό όρους που θα τεθούν από το νέο Ίδρυμα.
Προσοχή: Η δυνατότητα (π.χ. εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα), όχι κατευθείαν ισοτίμηση!"

@bob mastoras (22 Ιαν 2018 12:44)
"Μόνη λύση το άνοιγμα της διαδικασίας ισοτίμησης με εξετάσεις υπό την αιγίδα και επίβλεψη των σχολών. Έτσι θα είναι δυνατό να ξεμπλοκάρει η απόδοση ΕΔ στους απόφοιτους των νέων σχολών χωρίς να μείνουν πίσω οι παλιοί απόφοιτοι."

Ο κ. υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι εμείς, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, δεν ζητάμε να μας χαρίσουν ένα πανεπιστημιακό πτυχίο. Αυτό που ζητάμε είναι μία ευκαιρία (π.χ. μέσω εξετάσεων σε μαθήματα) να αποδείξουμε ότι αξίζουμε το πανεπιστημιακό πτυχίο. Δεν ζητάμε να μας κάνουν κάποιο «δώρο», αντιθέτως, έχουμε ένα πολύ λογικό αίτημα: δυνατότητα πρόσβασης στο πανεπιστημιακό πτυχίο με προϋποθέσεις (π.χ. εξετάσεις σε μαθήματα).

 
Γιάννης
22 Ιαν 2018 18:10

Από συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας: «Η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής γίνεται με όρους αμιγώς ακαδημαϊκούς και όχι συντεχνιακούς ή τοπικιστικούς. Αξιόλογα τμήματα ΤΕΙ εντάσσονται σε αυτό, οι απόφοιτοι κατοχυρώνουν πλήρως επαγγελματικά δικαιώματα και οι παλιοί απόφοιτοι διατηρούν όλα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.»
Εφόσον είναι τόσο αξιόλογα τμήματα γιατί οι απόφοιτοί τους μένουν εκτός; Δεν θα έπρεπε να προβλεφθεί κάτι για τους απόφοιτους;
ΑΙΣΧΟΣ.

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ 2
22 Ιαν 2018 18:13

ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΡΑ!!!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ, MSc
22 Ιαν 2018 18:33

@ Πανος
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι αυτό που είπε ο @ bob mastoras. Οι παλιοί απόφοιτοι θα πρέπει να μπορούν να δίνουν εξετάσεις στα καινούρια μαθήματα, δηλαδή κάθε απόφοιτος θα πρέπει να μπορεί να δώσει εξετάσεις στα μαθήματα που εμπεριέχονται στο νέο πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημιακού τμήματός του και που διαφέρουν σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στο πτυχίο του από το ΤΕΙ.
Έτσι και οι απόφοιτοι από τα ΤΕΙ θα είναι δικαιωμένοι (διότι θα τους δοθεί η δυνατότητα ισοτίμησης) και οι Πανεπιστημιακοί δεν θα μπορούν να φωνάξουν (διότι η πρόσβαση στο πανεπιστημιακό πτυχίο θα είναι εφικτή μέσω εξετάσεων)

 
Απόφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
22 Ιαν 2018 20:38

Κύριοι συνάδελφοι σταματήστε να βγάζετε τα μάτια σας όσον αφορά το αιτημά σας για εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα όυτως ώστε να επέλθει η ισοτίμηση.Η ισοτίμηση πρέπει να γίνει αυτοδικαίως.Οι πιστωτικές μονάδες είναι 240 ects και στις δύο περιπτώσεις και τα μαθημάτα είναι κατά 99% καρμπόν.Μην τους δίνετε πάτημα και μην υποβιβάζετε τους εαυτούς σας.
Πέρα απ αυτά βέβαια,σε ένα δεύτερο επίπεδο,νομίζετε ότι είναι εύκολο σε τόσες χιλιάδες αποφοίτους με υποχρεώσεις και διαμονή εκτός Αθηνών να επιστέψουν στα φοιτητικά έδρανα και να πάρουν ένα ίδιο πτυχίο ξαναδίνοντας μαθήματα;
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν είναι εύκολο και ενώ κάποιος μπορεί να θέλει να συμμετάσχει στον παραλογισμό της εξέτασης των επιπλέον μαθημάτων ταυτόχρονα δε θα μπορεί και η ισονομία θα εφαρμοστεί αλα καρτ για τους τυχερούς που διαμένουν στην Αθήνα.

 
Φοιτήτρια Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ
22 Ιαν 2018 23:53

Απαράδεκτο! Δικαιωματικά πρεπει να παρουν το τιτλο και οι αποφοιτοι των δυο σχολων! Πραγματικα απορώ γιατι πανε να κανουν μια καλη δουλεια και την κανουν μιση; αναρωτιεμαι τι συμφέροντα παλι ακολουθούν...!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ