Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΓΓΕΤ: Προαναγγελία Διεθνών και Διακρατικών προκηρύξεων για τη χρηματοδότηση έργων Έρευνας και Καινοτομίας του προγράμματος PRIMA

Δημοσίευση: 23/01/2018
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Ίδρυμα PRIMA εξέδωσε προαναγγελία προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος PRIMA, το οποίο αφορά σε πλαίσιο συνεργασίας για την Έρευνα και την Καινοτομία (Ε&Κ) στην περιοχή της Μεσογείου. Τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει ο φορέας που ιδρύθηκε από τα συμμετέχοντα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, υπό τη μορφή μη κερδοσκοπικού οργανισμού ιδιωτικού δικαίου (ιδρύματος), με την επωνυμία PRIMA Foundation, που διέπεται από το ισπανικό δίκαιο και έχει έδρα τη Βαρκελώνη.

Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση θα είναι ετήσιες, στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας που διαμορφώνεται από τα συμμετέχοντα κράτη και εγκρίνεται από την Ε. Επιτροπή. Το ετήσιο πρόγραμμα εργασιών για το έτος 2018 αναμένεται να εγκριθεί από την E. Επιτροπή στις 24/1. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι επίσημες προκηρύξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, για την προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, το PRIMA Foundation προαναγγέλλει τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση για το έτος 2018. Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων  αναλύονται στις εξής δύο ενότητες:

Ενότητα 1: Περιλαμβάνει δράσεις που χρηματοδοτούνται απευθείας από το ίδρυμα PRIMA. Η διαχείριση γίνεται με βάση τους όρους/διαδικασίες του Προγράμματος Πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» (Κανονισμοί (ΕΕ) αριθ. 1290/2013 και (ΕΕ) αριθ. 1291/2013) με ελάχιστες παρεκκλίσεις.

Ενότητα 2: Περιλαμβάνει δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα συμμετέχοντα κράτη χωρίς τη χρηματοδοτική συνεισφορά της E. Ένωσης. Το κάθε συμμετέχον κράτος διαμορφώνει τους δικούς του κανόνες συμμετοχής, και επιλέγει τους τομείς προτεραιότητας της προκήρυξης που θα συμμετάσχει και τα κονδύλια που θα διαθέσει συνολικά και ενδεχομένως ενδεικτικά ανά τομέα.

H Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα PRIMA, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η οποία είναι και ο φορέας χρηματοδότησης για τα έργα της Ενότητας 2. Η συνολική συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενότητα 2 της προκήρυξης ανέρχεται σε 2 εκατ. Ευρώ και προέρχεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το ποσό της ελληνικής συμμετοχής θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους σύμφωνα με τους Εθνικούς κανόνες συμμετοχής (national regulations), οι οποίοι τελούν υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Στην προαναγγελία των προτάσεων περιλαμβάνονται τα συμμετέχοντα κράτη, οι ενότητες των προσκλήσεων, οι θεματικές περιοχές, ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα καθώς και βασικές πληροφορίες σχετικά με τις προσκλήσεις.

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται σε τρεις νομικές οντότητες εγκατεστημένες σε τρεις διαφορετικές χώρες που θεωρούνται συμμετέχοντα κράτη, εκ των οποίων:

  •     τουλάχιστον μία είναι εγκατεστημένη σε συμμετέχον κράτος: Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία
  •     τουλάχιστον μία είναι εγκατεστημένη στην Αλγερία, ή σε συμμετέχουσες χώρες: Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Μαρόκο, ή σε τρίτη χώρα που βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα: Ισραήλ, Τυνησία και Τουρκία

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς και στόχους της προκήρυξης και τους κανόνες συμμετοχής θα περιλαμβάνονται στο ετήσιο (2018) Πρόγραμμα εργασιών και στις αναμενόμενες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων.

Θα εκδοθούν τρεις προσκλήσεις στην Ενότητα 1 και μια πρόσκληση στην Ενότητα 2. Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων αναμένεται να εκδοθούν στις 8 Φεβρουαρίου και θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο του PRIMA (http://ww w.prima-med.org/) αλλά και τον ιστότοπο της ΓΓΕΤ (http://www.gsrt.gr), παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα PRIMA παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ε. Επιτροπής (http://ec.europa.eu/research/environment/index.cfm?pg=prima), καθώς και την ιστοσελίδα του προγράμματος 4PRIMA (http://www.prima4med.org/). Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά α) με τις αναμενόμενες επιπτώσεις από το πρόγραμμα PRIMA συνολικά και β) το Πρόγραμμα PRIMA συνολικά και την τρέχουσα κατάσταση, οι παρουσιάσεις των κ. O. Quintana – Trias, Διευθυντής του Ιδρύματος PRIMA, και της κ. Katja Klasinc, Στέλεχος Ε. Επιτροπής, στο πλαίσιο της ημερίδας «4PRIMA Conclusive Event», που διεξήχθη στην Κύπρο στις 18.01, είναι διαθέσιμες στα συνημμένα αρχεία.

Στοιχεία Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες ή/ και διευκρινίσεις:

Δρ. Κόνιαρης Μάριος, Τηλ: 210 7458094, e-mail: m.koniaris[at]gsrt.gr

Δημητροπούλου Σοφία, Τηλ: 210 7458187, e-mail: s.dimitropoulou[at]gsrt.gr

Σημειώνεται ότι οι παρεχόμενες ενδεικτικές πληροφορίες, ενδέχεται να τροποποιηθούν και δίδονται μόνο για ενημέρωση, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν τη δημιουργία κοινοπραξιών και την προετοιμασία των προτάσεων.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean