Σε κατάληψη από σήμερα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ παραμένουν νηστικοί εδώ και 3 μήνες (!), αφού το εστιατόριο της εστίας λειτουργεί μόλις για 15 εστιακούς από τα ΤΕΙ!

25/01/2018

Άκουσε το άρθρο

Σε κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέα διαχείρισης των εστιών, προχώρησαν  από σήμερα το πρωί φοιτητές των Συλλόγων οικότροφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας,  ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις εστίες μας.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!» τονίζουν οι φοιτητές  και σημειώνουν :

  • Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ παραμένουν νηστικοί εδώ και 3 μήνες (!), αφού το εστιατόριο της εστίας λειτουργεί μόλις για 15 εστιακούς από τα ΤΕΙ!
  • Σε καμία εστία της Αθήνας δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία. Μέσα στο καταχείμωνο δεν υπάρχει θέρμανση για εκατοντάδες φοιτητές όπως στα 8 από τα 15 κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ.
  • Σε πολλές εστίες όπως στη ΦΕΠΑ δεν έχουμε ούτε  ζεστό νερό, ενώ κοριοί κάνουν "επιδρομή" στα δωμάτια της εστίας και δεν δίνουν κονδύλι για απολύμανση!
  •  Οι εστίες ρημάζουν αφού κανένας δεν τις επισκευάζει. Πολλά δωμάτια δεν έχουν πόσιμο νερό, αφού αυτό είναι καφέ από τις σκουριασμένες σωληνώσεις. Αυτή είναι η κατάσταση στις εστίες μας το 2018!!!!

    «Για ακόμα μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χορτάσει από δεσμεύσεις και "συμπόνοια" την ίδια στιγμή που το υπουργείο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι πρυτανικές αρχές πετάνε μεταξύ τους το μπαλάκι των ευθυνών, παίζουν κρυφτό πάνω στις δικές μας ανάγκες» υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Τα αιτήματα των φοιτητών είναι:

•    Να ανοίξουν ΤΩΡΑ όλες οι τεχνικές υπηρεσίες των εστιών και το εστιατόριο της ΦΕΑ.
•    Άμεση απολύμανση της ΦΕΠΑ για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους κοριούς.
•    Όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
•    Επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών μας.
•    Έξω οι εργολαβίες από τις εστίες και τις σχολές μας. Τα κέρδη τους δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας. Σίτιση, συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους. Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό.
•    Ανέγερση νέων εστιών, αξιοποίηση κτηρίων που βρίσκονται στην ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για μετατροπή τους σε εστίες, μέχρι να ολοκληρωθούν, να επινοικιαστούν δωμάτια σε  ξενοδοχεία σε όσους έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ