Μειωμένο κόμιστρο για τους σπουδαστές των ΙΕΚ Αττικής

30/01/2018

Άκουσε το άρθρο

Υπεγράφη σήμερα   η Σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) που διασφαλίζει από τις αρχές Φεβρουαρίου το δικαίωμα μετακίνησης για το σύνολο των 5.846 σπουδαστών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Αττικής με μειωμένο τύπο κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.Σ.Υ. και ΣΤΑ.ΣΥ.), δηλαδή στα Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ και Μετρό με τη χρήση έξυπνης κάρτας.

Σε επιστολή του προς τους σπουδαστές και σπουδάστριες ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέρεται στις συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Παιδείας ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό των 310.000 ευρώ, που απαιτείται για την κάλυψη δαπάνης για το μειωμένο τύπο κομίστρου.

Ο κ. Μπαξεβανάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς  τη διοίκηση του Ο.Α.Σ.Α., το προσωπικό του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και επισημαίνει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

Επιπλέον, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 70061/3873/ΦΕΚ 3958/Β/10-11-2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) προκειμένου να υπογραφεί αντίστοιχη σύμβαση για τη μετακίνηση των σπουδαστών που φοιτούν στα Δ.ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

 

Σχόλια (3)

οι συριζαιοι ..απλα θεοι...
|

Κύριε Μπαξεβανάκη το προαπαιτούμενο της αναβάθμισης της ΕΕΚ αναφέρεται σε πτυχία με αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και οχι σε τίτλους κατάρτισης επιπεδου λυκείου!! Συνεχίζεται να αποπροσανατολιζετε επιδιώκοντας τι?

οι συριζαιοι ..απλα θεοι..@
|

Εφόσον το εκαναν και αυτό κάτι ειναι. Αν και η αναβάθμιση των ΙΕΚ με το μειωμένο εισιτήριο τι δουλειά έχει, αυτό θα επρεπε να να το απαντήσει ο σοφός υπουργός

οι συριζαιοι ..απλα θεοι...
|

το μειωμένο κόμιστρο βαφτίστηκε αναβάθμιση???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ