Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή του Πρυτανεύοντα του Δ.Π.Θ. στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου

Δημοσίευση: 31/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κ. Τέλλογλου,

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον και προσοχή την έρευνά σας για το Δ.Π.Θ. που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Ιστορίες του Σκάϊ” την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να κάνω μια παρατήρηση για τον επίλογο σας, ο οποίος αυτολεξεί είναι ο εξής : “Στο τέλος της ημέρας αναρωτιόμαστε τι ακριβώς Πανεπιστήμιο είναι αυτό που αφήνουμε πίσω μας: Με βία, κατηγορίες για αυθαιρεσία, συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη, αδιαφάνεια και έναν Πρύτανη σε αργία;”

Έχω την άποψη ότι το ερώτημά σας “τι ακριβώς Πανεπιστήμιο είναι αυτό που αφήνουμε πίσω μας” το απαντάτε αποσπασματικά, επιλεκτικά και μονομερώς. Το ακριβές και αντικειμενικό θα ήταν να τονίζατε το συνολικό σημαντικό και πολλαπλασιαστικό έργο και προσφορά του Δ.Π.Θ. και μέσα στη “μεγάλη εικόνα” να αναφέρετε και τα σημεία που επιλέξατε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πρόσφατα το Δ.Π.Θ. αναδείχθηκε 1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο σύμφωνα με το Ranking Web of Universities. Ο τρόπος αναφοράς σας στο ίδρυμά μας, αναδεικνύει μονοδιάστατα έναν “άρρωστο” οργανισμό, που αποπνέει μόνο αρνητικά φαινόμενα, κάτι που είναι προσβλητικό και ψευδές για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους υπαλλήλους και τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. Τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ όσο και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Γραμματείας του ΕΛΚΕ ενήργησαν και ενεργούν με επάρκεια και συνείδηση, υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το συμφέρον του Πανεπιστημίου μας όσο και τις ανάγκες των μελών ΔΕΠ, στοιχείο εξάλλου το οποίο επιβεβαιώνεται από τους αλλεπάλληλους ελέγχους τους οποίους έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα και στους οποίους πανθομολογουμένως έχουν ανταπεξέλθει πλήρως.

Να επισημάνω επίσης ότι προβλήματα και στρεβλώσεις εμφανίζονται εδώ και δεκαετίες σε πολλά Πανεπιστήμια της χώρας. Πραγματικά ή κατασκευασμένα. Σε όσα χρειάζεται τη λύση τη δίνουν το Υπουργείο Παιδείας και η δικαιοσύνη. Στα υπόλοιπα λειτουργεί η αυτορρύθμιση και οι εσωτερικές διεργασίες αποκατάστασης  της τάξης των Πανεπιστημίων. Με αποφάσεις της Συγκλήτου μας, η πανεπιστημιακή μας κοινότητα έχει ενώσει τις δυνάμεις της στον καλό αγώνα, για ένα δημόσιο, άριστο Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία, πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ. Πάνω στις ισχυρές βάσεις που έχει δομήσει η ιστορική πορεία των 44 ετών του Πανεπιστημίου μας και με οδηγό και έμπνευση την αξιοκρατία, την εξωστρέφεια, την αριστεία, συλλογικά θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, θα υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών.

Είμαι στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

Ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ.
Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean