ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιακοί κατά Κ. Γαβρόγλου για την εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια

"Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών και μιας παρωχημένης αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων"
Δημοσίευση: 31/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση αυτών των λυπηρών φαινομένων που παρατηρούνται στους χώρους των Α.Ε.Ι.

Β. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών και μιας παρωχημένης αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, τα οποία δεν της επιτρέπουν να κατανοήσει και συνεπώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης δράσης εγκληματικών αλλά και τραμπούκικων ομάδων στους χώρους των πανεπιστημίων.

Γ. Η επαναφορά της έννοιας του ασύλου, το μόνο που κατάφερε είναι η πλήρης αποθράσυνση των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου αλλά και ομάδων που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοινωθέν η   Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, και υπογραμμίζει τα εξής:

Μειοψηφίες ατόμων   προσπαθούν να επιβάλουν διά της βίας την άποψή τους:  Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι (κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος, κοινωνία, ΜΜΕ κλπ) ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια, την οποία προασπίζει το ακαδημαικό άσυλο, δεν κινδυνεύει πλέον εδώ και πολλές δεκαετίες από την «επέμβαση δημόσιας δύναμης» αλλά αντίθετα από μειοψηφίες ατόμων οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν διά της βίας την άποψή τους και από ομάδες εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου που δρουν ανεξέλεγκτα στους χώρους των ιδρυμάτων;

Στηρίζουμε τις Πρυτανικές Αρχές: Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συναδέλφων μας και του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, αλλά και των οργάνων διοίκησης όλων των Πανεπιστημίων (Πρυτανικές αρχές, Σύγκλητοι κλπ) για την προστασία της ελευθερίας του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κυρίως την προστασία της ζωής των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Η καταδίκη από μόνη της όμως δεν αρκεί: Αυτά τα φαινόμενα είναι πάντα καταδικαστέα και οι άνθρωποι που τα προκαλούν ενεργούν ως εχθροί του δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη από μόνη της όμως δεν αρκεί. Ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα και η ελληνική κοινωνία αλλά πρωτίστως η κυβέρνηση  θα πρέπει να δείξει μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα και σε αυτούς που τα δημιουργούν.

Αυξάνεται η εγκληματική δράση: Η παράνομη δράση εγκληματικών ομάδων και ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου μέσα στα Πανεπιστήμια συνεχώς διευρύνεται καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει.

Οι Πρυτανικές Αρχές αδυνατούν από το νόμο: Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, δεν έχουν τη δυνατότητα από το νόμο αλλά και τα ίδια μέσα και την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την βία και την εγκληματικότητα στους χώρους των ιδρυμάτων, το οποίο άλλωστε είναι καθήκον και αρμοδιότητα της αστυνομίας. Επιπλέον, η δραματική υποχρηματοδότησή τους περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα φύλαξης των χώρων τους με ίδια μέσα.

Να αναλάβει τις ευθύνες της η Κυβέρνηση: Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος του προβλήματος, να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και και να προστατεύσει, ως οφείλει, τη ζωή των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων.

 

Ετικέτες: 
ΠΟΣΔΕΠ

Σχόλια (3)

 
Δον Κιχωτης
02 Φεβ 2018 01:02

Ρεσιτάλ ιδεοληπτικής εμμονής!
Επειδή υπάρχει αυξημένη εγκληματική δράση στις πόλεις, είναι φυσιολογικό να υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο. Μήπως και στο σχολείο, στο νοσοκομείο, στα δικαστήρια, στα στρατόπεδα, στις δημόσιες υπηρεσίες;
Να μην προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τουλάχιστον τις ζωτικής σημασίας δομές του δημοκρατικού πολιτεύματος;
Να επιτρέψουμε την εξάπλωση της εγκληματικής δράσης ''χάριν ομοιομορφίας'';
Όσον αφορά τον όρο ''στρατηγικός στόχος'', θα πρέπει να τον χρησιμοποιούμε με φειδώ διότι έχει '' αρνητικό φορτίο ''! Θυμίζει έναν σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού .
Η επιχειρηματικότητα είναι πάντοτε κακή;
Τα χαμηλότοκα δάνεια που παίρνουμε από τους Ευρωπαίους, δεν είναι προιόντα επιχειρηματικής δραστηριότητας; Γιατί τα ζητήσαμε ως κράτος;
Γιατί κάθε φορά που παίρνουμε μία δανειακή δόση δεν ακούγονται '' αριστερές διαμαρτυρίες '';

 
Τάκης
01 Φεβ 2018 06:49

Δεν καταλαβαίνω.... αφού αυξάνεται η εγκληματική δράση σε όλη την κοινωνία λόγο ανέχειας, πως μπορεί να απαιτείται να μην αυξάνεται μόνο μέσα στα πανεπιστήμια. Αντί να φωνάζουμε για την "εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια" μήπως θα πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει εγκληματικότητα στη ελληνική κοινωνία. Πιστεύω ότι αν σταματήσει μέσα σε αυτήν θα σταματήσει αυτόματα και μέσα στα πανεπιστήμια αν υπάρχει. Μήπως ο στρατηγικός στόχος όλων αυτών που φωνάζουν για το άσυλο είναι άλλος. Μπορώ να αναφέρω έναν που σκέπτομαι.
"Ασφαλές περιβάλλον για επιχειρηματική δράση"
Και μια λεπτομέρεια.
Δεν άκουσα ποτέ κάποιον δημοσιογράφο που τώρα βγαίνει και ωρύεται για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια (καθημερινή αναφορά αυτές τις μέρες στα δελτία ειδήσεων) να βγει να καταγγείλει την έλλειψη συγγραμμάτων την έλλειψη καθηγητών αιθουσών συνθηκών διαβίωσης φοιτητών από την επαρχία το κόστος σπουδών και τόσα αλλά.

 
ΓΣ
31 Ιαν 2018 23:30

Επιτέλους ξύπνησε η ΠΟΣΔΕΠ! Καλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά μην το αφήνετε το ζήτημα, γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ