H ΟΛΜΕ προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν την υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών στο σχολείο

Απόφαση της Γ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας για το 30ωρο

01/02/2018

Άκουσε το άρθρο

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων  των ΕΛΜΕ  με απόφαση που έλαβε θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπ/κών στο σχολείο, και αποφάσισε την μη εφαρμογή του.

Παράλληλα προτρέπει τους εκπαιδευτικούς   να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα.

Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το 30ωρο, τονίζει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, δεν το εφαρμόζουμε με την κάλυψη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Σε περίπτωση  πιέσεων, απ’ όπου και να προέρχονται, υπογραμμίζει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.

 

Σχόλια (7)

Δον Κιχωτης
|

@ΠΕ 01Φεβ 2018 12:58
Εύστοχα σχόλια και πολύ σημαντικά!
Πρέπει να είσαι δάσκαλος ή καθηγητής της τάξης για να τα γράψεις. Σε λίγες σειρές περιγράφονται με σαφήνεια τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού σχολείου. Έχει δει κανείς τέτοια σχόλια σε κείμενα παρατάξεων, συλλόγων, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ;

PdV-VdT
|

Κύριοι της ΟΛΜΕ, άσχετα αν στην πράξη εφαρμοστεί ή όχι το 30ωρο παραμονής, είναι δυνατόν να προτρέπεται τους συναδέλφους σας να παρανομίσουν?

Λέανδρος
|

Η ΟΛΜΕ καλά θα κάνει να μιλήσει με τους νομικούς της συμβούλους. Το ζήτημα δεν είναι αν θα εφαρμοστεί ή όχι η ΥΑ αλλά ΤΙ γράφει.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο νόμος 4512 επαναλαμβάνει γράμμα προς γράμμα τη σχετική παράγραφο του νόμου 1566. Η ΥΑ "σπάζει" τη μία και μοναδική πρόταση σε δύο, χωρίς στην ουσία να αλλάζει το περιεχόμενό της. Επομένως τόσο ο νόμος όσο και η ΥΑ θα πρέπει να γίνουν κατανοητές και να εφαρμοστούν όπως τόσα χρόνια γίνονταν κατανοητός και εφαρμοζόταν ο νόμος 1566.
Ολα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Και μην ξεχνάτε ότι τα πολλά λόγια και οι συναισθηματισμοί, μόνο για καλό δεν είναι...

Ο Ανθυπουπάλληλος Εκπαιδευτικός
|

Σήμερα είναι η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία τους ΕΚπαιδευτικού Συνδικαλισμού. Σιγά το πράγμα. Άντε μετά να διεκδικήσεις χρήματα και άλλα προνόμια. Να φοβάσαι το 30ωρο. Προκαλείς ολόκληρη την κοινωνία συνδικαλιστή της εκπαίδευσης

Lia
|

Η ΟΛΜΕ θα κάνει κάτι ή μόνο θα προτρέπει;

ΠΕ
|

Επειδή διάφοροι δείχνουν για το ωράριο τα σχολεία του εξωτερικού και το ωράριο των εκεί συναδέρφων τους ρωτώ αν τα επισκέφτηκαν.Σας τα περιγράφω με λίγα λόγια.Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εφημερία.Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η εδώ απειθαρχία των μαθητών ,χωρίς συνέπειες. Κοινώς τους διώχνουν αμέσως από τα σχολεία.Πουθενά στον κόσμο ο δάσκαλος δεν είναι σερβιτόρος και επόπτης φαγητού.Στις ευρωπαικές χώρες του βορρά οι εκπαιδευτικοί έχουν βοηθούς για τις τάξεις και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή.Από άλλης μορφής κυλικείο ,μέχρι αίθουσα χαλάρωσης,γυμναστήριο,πισίνα κλπ.Επειδή τα είδα θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες άλλα.Στα Σκόπια να πάτε ,και το αναφέρω λόγω της επικαιρότητας,περνάς από τα σχολεία έξω και υπάρχει νεκρική σιγή.Σκοπιανός να κάνει εφημερία;Ούτε για πλάκα.Μαθητής με το πρώτο παράπτωμα διώχνεται και ψάχνει ο ίδιος να βρει σχολείο να τον δεχτεί.Με τέτοιες συνθήκες δέχομαι και 40ωρο.Αλλά το 30ωρο με τις ελληνικές αυτές συνθήκες είναι βασανιστήριο.Θέλετε αποδοχή 30ωρου;Ξεκινίστε από το πρώτο απλό.τι θα πει για την εξέταση μαθητή από τα ΚΕΔΔΥ πρέπει να συμφωνήσει ο γονέας;Πουθενά δεν γίνεται.Καταργήστε την εφημερία,την σίτιση από τους δασκάλους,την επιβολή της πειθαρχίας και βλέπουμε.Όχι όμως έτσι.Ξένος συνάδελφος δεν θα άντεχε σε ελληνική τάξη με τις φωνές ούτε μια ώρα.Σταματήστε λοιπόν να δείχνεται το έξω χωρίς τα υπόλοιπα του.

ET
|

… Στην τσέπη έχω υποχρεωτικά πέρα απο 20 ευρώ, οχι όμως πέρα απο 30.
Εχω ακριβώς 30;
... Εχω ηλικία πέρα απο 20 χρονών, οχι όμως πέρα απο 30.
Είμαι ακριβώς 30;
Αυτό εννοεί η εγκύκλιος;
Καμμία... ΄΄αλλαγή΄΄ χωρίς σωστή διευκρίνηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ