Νέα διήμερη προειδοποιητική απεργία ετοιμάζουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΕΚΠΑ

03/02/2018

Άκουσε το άρθρο

Διήμερη προειδοποιητική απεργία αποφάσισαν να εισηγηθούν στις Γενικές Συνελεύσεις   τα ΔΣ Συλλόγων μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων που συνεδρίασαν   στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η συνεδρίαση  πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής , ύστερα από την τριήμερη  απεργία  του (23, 24, 25 Ιανουαρίου), η οποία ολοκληρώθηκε με καθολική συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία.

Η απεργία είχε ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της τραγικής  μισθολογικής υποβάθμισης των πανεπιστημιακών, την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, καθώς παρευρέθηκαν στη συνάντηση εκπρόσωποι των Δ. Σ. των Συλλόγων μελών ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Ιατρικής (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Οδοντιατρικής  (ΕΚΠΑ), της Θεολογικής Σχολής (ΕΚΠΑ), της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παρευρέθη, επίσης, και ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων που παρέστησαν αποφάσισαν να  συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου  με πρόταση για διήμερη προειδοποιητική απεργία στις 7 και 8 Μαρτίου.

“Εάν οι προειδοποιητικές απεργίες μας δεν βρουν την αρμόζουσα ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου” τονίζουν οι Σύλλογοι σε ανακοινωθέν και καλούν   την ΠΟΣΔΕΠ “να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να ηγηθεί του αγώνα που τώρα αρχίζει”.

Τα αιτήματα  των πανεπιστημιακών είναι τα εξής:

•  Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.

• Να αρχίσει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

• Να αυξήσει τη δημόσια χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχει δεχτεί δυσανάλογα υψηλό ποσοστό περικοπών.

                       

 

Σχόλια (1)

Γιώργος
|

Και ενώ οι συνάδελφοι κάνουν απεργία οι ένστολοι μάλλον θα πάρουν όλα τα αναδρομικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ