Αποθετήριο Τίτλων Σπουδών

13/02/2018

Ενημερώθηκε: 13/02/2018, 18:38

Άκουσε το άρθρο

Η πιστοποίηση της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων και των αντίστοιχων πιστοποιητικών του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για τους πτυχιούχους των Α.Ε.Ι., που είναι αναγκαία σε πολλές διαδικασίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις και επιβαρύνει δυσανάλογα την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, συμπεριλήφθηκε  στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής εξουσιοδοτική διάταξη  νόμου που να  προβλέπει την δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα Α.Ε.Ι. της χώρας, και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Άρθρο 16
Αποθετήριο Τίτλων Σπουδών

1.    Η πιστοποίηση της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων που χορηγούνται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και των αντίστοιχων πιστοποιητικών του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), μπορεί να υλοποιείται και με αμιγώς ηλεκτρονικά μέσα, μέσω ασφαλούς και κατανεμημένου ηλεκτρονικού συστήματος που αναπτύσσεται για την ως άνω πιστοποίηση.

2.    Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης του συστήματος, η δομή και λειτουργία του συστήματος, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία διαδικαστική και διαχειριστική λεπτομέρεια.

 

Σχόλια (2)

talaiporos
|

Οπως αναφερει ο bob, το ΣΑΕΠ γιατι δεν συμπεριλαμβανεται; Περιεργο..

bob mastoras
|

Η Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας Τίτλων Τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης και η Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων από το ΣΑΕΠ γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ