Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Πρόεδρος ΟΣΕΠ-ΤΕΙ: Το Παν. Δυτ. Αττικής θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και των παραγωγικών δυνάμεων

Δημοσίευση: 16/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με αυτή τη σημαντική εξέλιξη της δημιουργίας του Πανεπ[ιστημίου Δυτικής Αττικής, ήταν ένα όραμα, το οποίο έγινε πραγματικότητα, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ Απόστολος Κοκκόσης, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής  Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Παρόλα αυτά, όμως, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ πήραμε δύο αποφάσεις. Είμαστε υπέρ των θέσεων που εξέφρασε και ο κ. Βρυζίδης και η κυρία Βενετίκου, ότι δεν μπορούν να διαφοροποιούνται οι μισθοί των τακτικών και προσωποπαγών καθηγητών. Θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος, είναι αντισυνταγματικό, πουθενά δεν συμβαίνει στο δημόσιο τομέα, δηλαδή, καθηγητές όλων των βαθμίδων να έχουν  διαφορετικό μισθολόγιο, κάποιοι να αμείβονται με το καινούργιο πανεπιστημιακό μισθολόγιο από 1/1/2019. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτό να γίνει από 1/8/2018, από τότε που ξεκινούν τα καινούργια τμήματα, οι καινούργιοι εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Β. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να γίνει από 1/8/2018, από τότε που ξεκινούν τα καινούργια τμήματα και οι καινούργιοι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Γ. Επίσης, διαφωνούμε ομόφωνα με την απόφαση του Υπουργείου σχετικά με τη δημιουργία της βαθμίδας των Λεκτόρων Εφαρμογών. Είναι μια πέμπτη βαθμίδα που δημιουργείται στα Πανεπιστήμια και δημιουργεί ένα υβριδικό μοντέλο μελών ΔΕΠ, με το οποίο, είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Δ. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι που έχουν γίνει Επίκουροι που προέρχονται από Καθηγητές Εφαρμογών η Λέκτορες, απέκτησαν το διδακτορικό, αλλά ο καινούργιος νόμος 1286 μιλάει ότι θα πρέπει να έχουν τρία χρόνια διδακτική εμπειρία μετά την απόκτηση του διδακτορικού, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πέντε και δέκα χρόνια προηγούμενη διδακτική εμπειρία.

Ε. Επίσης, θέλουμε την πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής να αποτελείται από Καθηγητές Τ.Ε.Ι. και όχι, η πλειοψηφία να αποτελείται από Καθηγητές Πανεπιστημίων. Επιπλέον, θεωρούμε ότι τα δύο Ιδρύματα ικανοποιούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, διότι, έχουν αξιολογηθεί από εξωτερικούς αξιολογητές και συμμετέχουν και τα δύο στην ΕΛΙΔΕΚ έχοντας ερευνητικά προγράμματα απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Ζ. Επίσης, θεωρούμε ότι είναι μια φυσιολογική μετεξέλιξη των Τ.Ε.Ι. που έχουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια για να γίνουν Πανεπιστήμια. Ένα άλλο θέμα που βάζουν είναι η ισοτίμηση πτυχίων των αποφοίτων τετραετούς φοίτησης, το οποίο, θα γίνει βέβαια μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επίσης, θέτουμε το θέμα των προκηρύξεων θέσεων ευθύνης που απευθύνεται σε αποφοίτους Α.Ε.Ι. τετραετούς εκπαίδευσης 240 πιστωτικών μονάδων και έχουν παραληφθεί από τις προκηρύξεις θέσεων ευθύνης στα Υπουργεία και στις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως είναι η ΑΔΕΕ. Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μεριμνήσει.

Η. Επίσης, θέλουμε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στα δύο Ιδρύματα και όταν θα έχουν καταργηθεί τα δύο Τ.Ε.Ι., ο τίτλος να απονέμεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έτσι και αλλιώς, στα μεταπτυχιακά δεν υπάρχουν διάφορες στα Α.Ε.Ι. μεταξύ Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι..

Θ. Πιστεύουμε ότι το ΠΔΑ θα αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και των παραγωγικών δυνάμεων της δυτικής Αττικής, δημιουργώντας ένα πολυθεματικό Πανεπιστήμιο ξεκινώντας από τα διετή τμήματα και καταλήγοντας στα διδακτορικά με συνέργιες επ’ ωφελεία, τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας του νέου Πανεπιστημίου, όσο και της κοινωνίας της δυτικής Αττικής.

Ι. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου που μιλάει για διαβάθμιση τεχνικής ευθύνης που ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και απλώς θέλουμε να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες για αυτή την τεχνική ευθύνη επιπέδου 2 και επιπέδου 1. Ευχαριστώ.

 

Σχόλια (3)

 
Θωμάς Πασχάλης
17 Φεβ 2018 01:19

Καλά είναι τόσο δύσκολο να υπενθυμίσετε στον υπουργό ότι σε όλες τις πανεπιστημιοποιήσεις ιδρυμάτων κατά το παρελθόν υπήρχαν πάντα διαδικασίες ισοτίμησης για όλους ανεξαιρέτως τους πτυχιούχους???

 
ΚΚ
17 Φεβ 2018 17:07

το εγκατελειψες πρωτος το καραβι κ Κοκκοση...ουτε αναφορα στους αποφοιτους...κριμα...

 
Πέτρος Παναγιωτίδης
21 Φεβ 2018 05:57

Ως «πέμπτη φάλαγγα» δράσατε και συνεχίζετε, Αξιότιμοι κ.κ. Βρυζίδη και Κοκκόση ,το κάστρο έπεσε απο μέσα . ...

Μην ακούς τι λέει κάποιος μου έλεγε ο καθηγητής μου Πολλάτος ,να βλέπεις τι κάνει ,πόσο δίκιο είχε ....

Επρεπε να γνωρίζετε (αλλα τώρα είναι μάλλον αργά .. ) οτι η αξιοπιστία χτίζετε μέρα με την μέρα και χάνετε σε μιά στιγμή.

Ολο αυτό το διάστημα πίστευα,παρά ''την αφωνία σας'' στα φλέγοντα και τις αποπροσανατολιστικές κατα καιρούς τοποθετήσεις σας (ιδιαίτερα του αξιότιμου κ. Βρυζίδη) οτι δεν μπορεί θα τα πουν στην βουλή (περισσοτερο απο διαίσθηση παρα απο λογική ..).

Η διαίσθηση μου με ξεγέλασε ...

ΥΓ Πολλά Μπράβο στον σύλλογο αποφοίτων του ΤΕΙ πειραιά για την τοποθέτηση τους στην επιτροπή .

σας ευχαριστώ
με εκτίμηση

Πέτρος Παναγιωτίδης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ