ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή “Παρασκευόπουλου” για τη βία στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 22/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη , στις 12:30 το μεσημέρι, στον 3ο όροφο του υπ. Παιδείας,  η Επιτροπή “Παρασκευόπουλου” , που έχει αναλάβει να μελετήσει την  ακαδημαϊκή ελευθερία  και ειρήνη στα Πανεπιστήμια.
 
Στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τις πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας τους να καταγράψουν πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά ως προς την ύπαρξη κρουσμάτων μη τήρησης της ακαδημαϊκής ειρήνης στους χώρους τους.

Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής

1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ του Ανδρέα,  Βουλευτής, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ., ως Πρόεδρος.

2. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΡΥΜΠΑΛΗ του Δημητρίου, Καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ., ως μέλος.

3. ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΠΕΝΟΣ του Σπυρίδωνος,  Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ., ως μέλος.

4. ΣΟΦΙΑ ΒΙΔΑΛΗ του Νικολάου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής Δ.Π.Θ., ως μέλος.

5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ του Ιερωνύμου,  Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., ως μέλος.

6. ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗ του Δημητρίου, Κλινική Ψυχολόγος,ως μέλος.

7. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ του Ιωάννη,  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ως μέλος.

8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ του Βασιλείου, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ως μέλος.

9. ΖΩΗ ΤΖΗΚΑ του Αθανασίου,  Αστυνόμος Α ́Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, ως μέλος.

10. Ο εκάστοτε πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων ή νόμιμος αναπληρωτής του, ως μέλος.

11. Ο εκάστοτε πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Τ.Ε.Ι. ή νόμιμος αναπληρωτής του, ως μέλος.

12. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΥΓΓΡΟΥ του Παντελεήμονος,   υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήμα- τος Α ́ Οργάνωσης Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ως μέλος.

 

Σχόλια (1)

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
21 Φεβ 2018 14:49

Το και ειρήνης που ονομάστηκε λείπει.Τι έγινε και ξεχάστηκε;Και γιατί Επιτροπή Παρασκευόπουλου;Που ακούστηκε κάθε επιτροπή να παίρνει το όνομα του Προέδρου;Και αν γίνει άλλος Πρόεδρος αύριο θα μετονομασθεί;Όταν θέλεις να μην κάνεις κάτι φτιάξε μια επιτροπή.Η λύση είναι απλή.Κατάργηση του ασύλου που ευνοεί μόνο τους άνομους,τους παραβάτες και τους κουκουλοφόρους-ροπαλοφόρους και να επεμβαίνει η αστυνομία ή να έχει μόνιμη παρουσία στα Ιδρύματα.Έτσι γίνεται διεθνώς εκτός φυσικά της χώρας των ιδεοληπτικών που ζουν σε άλλες εποχές.Έχω δει σε βαλκανικές χώρες σε κάθε πανεπιστήμιο μπροστά στην Πρυτανεία ένα περιπολικό.Το αυτό συμβαίνει περίπου και στις άλλες πολιτισμένες και μη πολιτισμένες χώρες.Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.