Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας TEI-A στην καταθετημένη δευτερολογία της Πρυτάνεως M. Βενετίκου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή στις 16-2-18

Δημοσίευση: 21/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θεωρούμε τις δηλώσεις της κ. Βενετίκου στη Βουλή στις 16-2-18, ως ακαδημαϊκά απαράδεκτες και μη ανταποκρινόμενες στο θεσμικό ρόλο του Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας. Αποτελούν προσωπικές απόψεις της χωρίς εξουσιοδότηση από κανένα θεσμικό όργανο του ΤΕΙ Αθήνας γι’ αυτές.

Το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας έχει τονίσει προς πάσα κατεύθυνση με τις σχετικές εισηγήσεις του, και έχει τεκμηριώσει σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια ότι θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο Τμήμα, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τα αντίστοιχα Τμήματα - Dental Technology Departments είναι αυτοδύναμα (βλέπε Αγγλία, Φιλανδία, Σουηδία κ.α.).

Παρά το γεγονός ότι υποστηρίξαμε, τονίσαμε και αποδείξαμε με ακαδημαϊκά κριτήρια την αυτοδυναμία του Τμήματος στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σεβόμενοι και συμμεριζόμενοι την θέση του Υπουργού Παιδείας, τα όσα συμφωνηθήκαν στις 13-12-2017 μεταξύ των Προέδρων των πέντε Τμημάτων (Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας), παρουσία της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας - ΣΕΥΠ και της Πρυτάνεως του ΤΕΙ-Α καθώς και όλων των εκπροσώπων των αντίστοιχων επαγγελματικών φορέων, χωρίς να φοβηθούμε την ισότιμη συνεργασία με άλλα τμήματα της ΣΕΥΠ, δεχτήκαμε να συνεργαστούμε για τη δημιουργία του νέου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.

Αναφορικά με τα όσα υποστήριξε και κατέθεσε η κ. Βενετίκου περί της μη αυτοδυναμίας «των κάνα δυο από αυτών τμημάτων» της θέτουμε το εξής ερώτημα?

Το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας με επτά (7) μέλη μόνιμο προσωπικό (2 Καθηγητές, 1 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, 3 Επίκουροι Καθηγητές και 1 Καθηγήτρια Εφαρμογών) που επί χρόνια επίμονα ζητά από τη διοίκηση επιπλέον προσωπικό και δεν του δίνεται, πως κρίνεται ως μη ανεξάρτητο?

Αντίθετα, πως εξηγείται ότι το τμήμα Εργοθεραπείας, με πέντε (5) μέλη μόνιμο προσωπικό και μόνο ένα μέλος βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή και με Πρόεδρο  του Τμήματος αποσπασμένο μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως αυτόνομο και αυτοδύναμο?

Σταύρος Γιαννικάκης Καθηγητής

Αντώνιος Προμπονάς Καθηγητής

Παναγιώτα Τσόλκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πρόεδρος Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας

Αριστείδης Γαλιατσάτος Επίκουρος Καθηγητής

Αλεξάνδρα Ιωαννίδου Καθηγήτρια Εφαρμογών

 

Σχόλια (14)

 
ΤΕΙΑ
21 Φεβ 2018 17:48

Συνάδελφοι γιατί αναφέρεστε στην εργοθεραπεία που διαθέτει σαφές γνωστικό αντικείμενο και δεν παραξενεύσετε για την αυτοδυναμία του ΔΗΜΟΣΙΑ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Το Τμήμα επισκεπτριών δεν αναγνωρίζεται πουθενά παγκοσμίως διότι οι επισκέπτριες υγείας είναι νοσηλεύτριες και μόνο ως νοσηλευτική κατεύθυνση ή ως μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να αιτιολογήσουν την ύπαρξή τους. Μπορούσε το τμήμα ΔΗΜΟΣΙΑ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ να συγχωνευθεί με τη νοσηλευτική και το τμήμα με τις 5 κατευθύνσεις να γίνει 2 τμήματα και να είναι ευχαριστημένοι όλοι.

 
Οδοντικός Τεχνολόγος
21 Φεβ 2018 18:06

Νομίζω πως πολλοί έχουν αυτό το ερώτημα, πως γίνεται ορισμένα Τμήματα τα οποία δεν πληρούν τις προυποθέσεις να είναι αυτόνομα (π.χ Εργοθεραπεία) με κάποιο μαγικό ραβδί εντάσσονται ως αυτόνομα τμήματα στο ΠΔΑ?
Μήπως παίζουνε το θέατρο του παραλόγου?
Φτιάχουν κριτήρια τα οποία οι ίδιοι δεν τα τηρούν.
Πιο λογικό φαίνεται να γίνει συγχώνευση μεταξύ Νοσηλευτικής-Μαιευτικής
και Φυσικοθεραπείας-Εργοθεραπείας παρά τα 5 τμήματα που θέλουν να συγχωνεύουν τα οποία δεν έχουν ΚΑΜΙΑ συνάφεια μεταξύ τους.
Μιλάνε για "επιστήμη" "'ερευνα " κ.λ.π αλλά μόνο αυτό δεν κάνουν.

 
Κωνσταντίνος
21 Φεβ 2018 20:29

Και το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων που διαθέτει 13 μέλη ΔΕΠ συγχωνεύεται ενω έπρεπε να παραμείνει αυτονομο. Και γιατί γίνεται όλο αυτό? Γιατί το δικο σας τμήμα συμφώνησε και ΥΠΕΓΡΑΨΕ σε μια άδικη συγχώνευση προκειμενου να μπει στο πανεπιστήμιο.

 
ΑΑ
21 Φεβ 2018 20:59

H κυρία Βενετίκου δεν το κάνει για τον εαυτό της και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ακόμη και να κλείσει το βιοατρικών επιστημών έχει διδάξει σε όλα τα τμήματα της ΣΕΥΠ και υπηρετεί ένα γνωστικό αντικείμενο που πάει παντού.

 
ΤΕΙ Αθηνας
21 Φεβ 2018 21:29

Σε αυτο συμφωνα απολυτα.
Βασικα πρέπει να σκεφτουν σοβαρα τι θα κανουν με τους εισαχθέντες του 2018-2019 επειδη οι ανθρωποι θα θελουν να σπουδασουν π.χ Οπτικη και Οπτομετρια και θα βρεθουν να παρουν αναγκαστικά καποια αλλη κατευθυνση επειδη δεν θα "χωράνε". Με τι κριτήριο θα γινονται οι επιλογες των φοιτητών για καθετην κατευθυνση ?

 
Οδοντικος Τεχνολογος
21 Φεβ 2018 22:03

Δεν νομιζω πως οι καθηγητες του Τμήματος Οδοντικης Τεχνολογιας υπεγραψαν καποιο εγραφο στο οποιο να δηλωνουν πως θελουν να συνεργαστουν/συγχωνευθούν με το τμημα Ιατρικων Εργαστηριων με το ζορι, αλλα το αντιθετο, οι προεδροι και των 5 Τμηματων στις 13/12/17 (Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας), παρουσία της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας - ΣΕΥΠ και της Πρυτάνεως του ΤΕΙ-Α καθώς και όλων των εκπροσώπων των αντίστοιχων επαγγελματικών φορέων, συφμμφωνησαν στη δημιουργία του νέου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών. Αρα, οι αλλοι πρόεδροι πεφτουν μονιμως σε αντιφασεις.
Ας αποφασίσει λοιπον καθε τμημα τι θελει επιτελους!!!
Δεν μπορουμε να παιζουμε στις πλατες άλλων, αλλα το αντιθετο πρεπει σαν ακαδημαϊκοι να προσεχουν αυτα που λενε και αυτα που ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ.

 
Παυλου εφη τεχνολογος ιατρικων εργαστητιων
21 Φεβ 2018 23:33

όταν ερωτάται κανείς λογικά και θεσμικά πρέπει να λέει την αλήθεια. διεθνώς, τα 3 Ιατρικά εργαστηρια ραδιολογία και Οπτομετρία είναι καταξιωμένα σε Πανεπιστήμια. Επισης Τα Ιατρικα εργαστηρια εχουν 13 μελη ΔΕΠ !! Δεν πρεπει να ξεχναμε καποια πραγματα και καταστασεις. Θεωρω οτι οι διαμαρτυρίες σας επρεπε να γινουν για αλλους λογους και σε προηγουμενο χρονο απο τοτε που φωναζουν τα ιατρικα εργαστηρια για την αυτονομία τους και ισως τοτε να μας ακουγαν !!

 
JA
22 Φεβ 2018 00:57

Eίναι κρίμα Τμήματα αυτόνομα να συγχωνεύονται με τμήματα με μη συναφή γνωστικά αντικείμενα όπως συμβαίνει με το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων που ενώ έχει τα κριτήρια του Ν.4485/2017, που προσδιορίζουν την αυτονομία του, συγχωνεύεται όχι με ένα ή δύο, αλλά με 4 τμήματα, ενώ άλλα τμήματα που δεν πληρούν τα κριτήρια της αυτοδυναμίας με βάση το Ν.4485 βρίσκονται αυτοδύναμα στο ΠΔΑ. Για αυτά που είναι αυτοδύναμα και συγχωνεύονται η αιτιολογία είναι ότι δεν έχουν ακαδημαϊκότητα έστω και με 13 μέλη ΔΕΠ, ενώ άλλα με 5 ή 6 είναι αυτοδύναμα και έχουν ακαδημαϊκότητα. Τελικά τι είναι ακαδημαϊκότητα και ποια είναι τα κριτήρια της? Κανείς δεν μας απαντά σε αυτό. Για άλλους ισχύει ο Νόμος Γαβρόγλου και για άλλους δεν ισχύει? Και τέλος πάντων, τι έχουν αυτοί που πέρασαν αλόβητοι στο ΠΔΑ?
Σίγουρα κάποια δεν έχουν ούτε αυτοδυναμία ούτε ακαδημαϊκότητα.
Και το τίμημα ποιο είναι? Αγώνας προσπάθειας να αποδείξουν το αυτονόητο, την αυτοδυναμία τους, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια του εξαμήνου.....
Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να συλλογιστούμε ότι τα κριτήρια εισόδου στο ΠΔΑ δεν ήταν τα ίδια για όλα τα τμήματα του ΤΕΙΑ και να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον και να κρύβουμε την αλήθεια γιατί δεν μας βολεύει, γιατί κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Με τα κριτήρια αυτά ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του και την αλήθεια όσο και αν είναι σκληρή, όπως έπραξε η Πρύτανις πολύ σωστά στη δευτερολογία της.

 
Παναγιώτης Δρόσος
22 Φεβ 2018 02:27

Αγαπητοί καθηγητές Οδοντικής Τεχνολογίας,

Παρά το ότι οι συζητήσεις για το οργανόγραμμα του νέου πανεπιστημίου, έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 6 μήνες και στις 18 Δεκεμβρίου 2017, τέθηκε προς διαβούλευση, το Σχέδιο Νόμου, δεν είδαμε ποτέ επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος σας, σαν Γενική Συνέλευση, σχετικά με το Οργανόγραμμα, που προτείνεται στο Σχέδιο.

Κάτι, που τελικά, πράξατε ύστερα, από την απάντηση της αξιότιμης Πρυτάνεως του ΤΕΙ Αθήνας, καθηγήτριας Βενετίκου, στις ερωτήσεις σχετικά με το προτεινόμενο οργανόγραμμα, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, από τον κύριο Μαυρωτά.

Αλήθεια, εφόσον θεωρούσατε και αποδείξατε, όπως λέτε, την αυτονομία του Τμήματος σας, γιατί δεν την υπερασπιστήκατε, σε καμία από τις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις επίσημες συναντήσεις και των 5 Τμημάτων, στο Υπουργείο και όχι μόνο.....

Επιπλέον, εφόσον, θεωρείτε, ότι αξίζει το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, αυτόνομη θέση, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο, γιατί δεν ήρθατε να διαμαρτυρηθούμε, με τους συλλόγους των αποφοίτων σας, στις όσες συναντήσεις έχουν γίνει με τους διάφορους παράγοντες, πολιτικούς και μη.

Προσωπικά, συμφωνώ, ότι το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, μπορεί να έχει αυτόνομη θέση, στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ως προς την ακαδημαϊκότητα αλλά και ως προς την μοναδικότητα του, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Χώρας μας, αλλά γιατί θεωρείτε λογικό, ότι αυτό έπρεπε να το ανακοινώσετε την τελευταία στιγμή και ύστερα από την απάντηση της Πρυτάνεως και όχι από την έναρξη του διαλόγου και του σχεδιασμού, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να αποφευχθεί η παράλογη συγχώνευση των Τμημάτων μας…???

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Δρόσος
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων

 
Αναστασια-Τεχνολογος Ιατρικων Εργαστηριων
22 Φεβ 2018 09:28

Αυτη η διαμαρτυρια θα επρεπε να ειχε γινει σε αλλο χρονο. Που ειναι η διαμαρτυρια σας τοσο καιρο; ουτε τα ιατρικα εργαστηρια ειναι αυτονομα με 13 μελη ΔΕΠ...

 
Πέτρος-Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
22 Φεβ 2018 11:09

Όταν οι φοιτητές των Ιατρικών Εργαστηρίων αγωνίζονταν για το Τμήμα τους, για την αυτονομία τους και τα δικαιώματά τους και έχασαν ως συνέπεια το εξάμηνό τους, εσείς που ήσασταν να αντιδράσετε μαζί τους;;;;
Γιατί δεν αντιδρούσατε από την αρχή σε αυτήν την απαράδεκτη-εκτρωματική συγχώνευση που δεν έχει καμία ακαδημαϊκή, επιστημονική και πρακτική βάση πουθενά παγκοσμίως, ώστε όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας για το καλό και την υπεράσπιση των Τμημάτων μας;;
Δεν καταλαβάτε ότι κανένα από τα 5 συγχωνευόμενα Τμήματα δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο και αναφερόμενο, ούτε ως κατεύθυνση;;;;
Θεωρείτε ότι αυτή η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη και ουσιαστική να αντιδράσετε, 4 μέρες μάλιστα πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από τη Βουλή, όταν όλα τα Τμήματα πλήττονται από αυτήν τη συγχώνευση και ιδιαίτερα Τμήματα που υπερπληρούν με το παραπάνω τα κριτήρια του Ν.4485/2017 περί αυτονομίας-αυτοδυναμίας Τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ;;; Όλο οι άλλοι φταίνε για όλη αυτήν την εξέλιξη;;;; Κανείς δεν έχει ευθύνη;;

 
Παναγιώτης Ηλίας
22 Φεβ 2018 16:30

Ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσετε το κείμενο από την ομιλία του πρόεδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη. Αυτό που συμβαίνει στη σχολή σας ..... συμβαίνει γιατί η σχολή σας ίσως δεν περιλαμβάνεται μέσα στα σχέδια των επιχειρηματιών, οπότε οποιοδήποτε επιχείρημα από τη μεριά σας είναι αίολο.
Και για να μη ψάχνετε το παραθέτω με "copy paste" από το esos.gr

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματικά είναι ένα όνειρο και μία προσπάθεια πολλών ετών που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Θα το στηρίξουμε ως επιχειρηματικός κόσμος ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει κλάδους οι οποίοι θα έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις σπουδές με την απασχόληση, χωρίς πολύπλοκες γέφυρες, αλλά σε μία ευθεία. Τα τμήματα τα οποία τουλάχιστον έχουμε σχεδιάσει ως αγορά, ως πραγματική οικονομία, είναι αρχικά πέντε. Σε αυτά έχουμε δώσει μια προτεραιότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες που έχει η αγορά και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα μας και να δουλέψουν στην Ελλάδα».
https://www.esos.gr/arthra/55178/efoplistes-kai-evep-stirizoyn-pan-dytik...

 
Σαμαράς Θεόδωρος πρόεδρος πανελλήνιου συλλόγου οδοντοτεχνιτώ
23 Φεβ 2018 00:02

Το τμήμα οδοντικής τεχνολογίας με απόφαση του την οποία απέστειλε στο υπ παιδείας αλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο έκανε γνωστή την θέση του για το ΠΔΑ. Ξεκάθαρα για όποιον ξέρει να διαβάζει αναφέρεται στην ακαδιμαϊκότητα του τμήματος και ζητά την αυτόνομη ένταξη του στο Π Δ Α.
Στις συναντήσεις στο υπ παιδείας κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού και τα πέντε τμήματα στην πρώτη τους τοποθέτηση υποστήριξαν την αυτονομία τους .
Η θέση του υπουργού ήταν η αποδέχεστε την πρόταση για συγχώνευση των πέντε τμημάτων σε ένα με τίτλο ¨βιοϊατρικές επιστήμες η μένετε Τ Ε Ι . Στην συζήτηση παρουσία του υπουργού η κα πρύτανης προς τιμή της δήλωσε οτι δεν θα επιτρέψει κανένα απο τα τμήματα να μείνει εκτός ΠΔΑ. Στις 13-12-17 οι πρόεδροι των πέντε τμημάτων η κοσμήτορας τις ΣΕΥΠ και η πρύτανης του ΤΕΙ σε κλειστή συνεδρίαση συμφώνησαν την συγχώνευση των πέντε τμημάτων και την δημιουργία του τμήματος ¨Βιοϊατρικών επιστημών ¨ .
Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων κλήθηκαν στην αίθουσα αφού είχε παρθεί η απόφαση και η συζήτηση στράφηκε γύρω απ τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων .Γιατί λοιπόν σήμερα έχουμε δηλώσεις απο την πρύτανη περί μη ¨αυτοδυναμίας κανά δυό τμημάτων ¨? ποιά είναι τελικά η θέση σας? Μήπως έχετε αλλάξει θέση για την ένταξη και των πέντε τμημάτων στο Π Δ Α.?
Όσο για την αγωνιστικότητα και την κινητοποίηση των φοιτητών να θυμίσω σε κάποιους τι λέγατε στον εκπρόσωπο των φοιτητών έξω απ το γραφείο του υπουργού οτι ¨θα αποχωρήσουμε ,δεν θα αποδεχτούμε παρά μόνο την αυτοδυναμία του τμήματος ¨και μέσα η πρόεδρος του τμήματος σας είχε είδη συμφωνήσει για την συγχώνευση .
Εμείς είμαστε έτοιμοι με ισότιμη συνεργασία ανάμεσα στα τμήματα να προχωρήσουμε ,
ΕΣΕΙΣ????

 
ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
23 Φεβ 2018 19:30

Ακριβώς έτσι κα Τσόλκα και κε Σαμαρά έγιναν οι δυο συναντήσεις μεταξύ των Προέδρων των υπό συγχώνευση Τμημάτων, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας και του κου Υπουργού Παιδείας, παρουσία της Πρυτάνεως ΤΕΙ-Α και της Κοσμήτορος της ΣΕΥΠ, ΤΕΙ-Α.
Στην πρώτη συνάντηση με τον κο Υπουργό Παιδείας, παρουσία της Πρυτάνεως ΤΕΙ-Α, της Κοσμήτορος της ΣΕΥΠ, ΤΕΙ-Α καθώς και των εκπροσώπων των αντίστοιχων επαγγελματικών φορέων οι Πρόεδροι των Τμημάτων: Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας υποστηρίξαμε την αυτοδυναμία των Τμημάτων μας.
Στη δεύτερη συνάντηση με τον κο Υπουργό Παιδείας στις 13-12-2017 συμφωνήθηκε μεταξύ των Προέδρων των Τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας, και του Υπουργού Παιδείας, παρουσία της Πρυτάνεως ΤΕΙ-Α και της Κοσμήτορος της ΣΕΥΠ-ΤΕΙ-Α, η ίδρυση του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με τη συνέργεια των προαναφερθέντων Τμημάτων και τη μετατροπή τους σε κατευθύνσεις με τις εξής προϋποθέσεις:
• Τρία κοινά πρώτα εξάμηνα μαθημάτων
• Αναγραφή της κατεύθυνσης στο πτυχίο
• Νέες θέσεις ΔΕΠ
• Διατήρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της κάθε κατεύθυνσης.
ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ Α
Καθηγήτρια
Πρόεδρος Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean