Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το νομοσχέδιο για το Παν. Δυτ. Αττικής με όλες τις διορθώσεις

Δημοσίευση: 23/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε από τη Βουλή η τελική μορφή του νομοσχεδίου “Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις”, μετά τις διορθώσεις που έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σχόλια (10)

 
ΧΤ
23 Φεβ 2018 19:39

Ο ΓΑβρόγλου επιμένει. Δυο τμήματα νοσηλευτικής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το ένα λέγεται δημόσια και κοινοτική υγεία και το άλλο νοσηλευτική. ΑΠό χθες ερωτέυθηκα παράφορα τον ΦΊλη.

 
ΠΙ
23 Φεβ 2018 23:23

Γιατί ενώ στις κανονικές μεταγραφές υπήρχε μοριοδότηση όταν τα αδέλφια σπούδαζαν σε διαφορετικό πολεοδομικό συγκρότημα(πόλη) από την κατοικία των γονέων, στη νέα ρύθμιση αυτό αλλάζει στο πολύ χειρότερο, ορίζοντας το σαν Περιφερειακή Ενότητα(πρώην νομός).Μεγάλες Π.Ενότητες όπως Αττική, Θεσ/νίκη,Λάρισα, Ιωάννινα κα, έχουν δήμους που απέχουν πολύ από την πόλη-πανεπιστήμιο, οπότε τα παιδιά μας αναγκάζονται επίσης να νοικιάζουν.Είναι πραγματικά αδικία.Ας εστιαστούν στο οικογ.εισόδημα που είναι αξιόπιστο κριτήριο.

 
Κωνσταντίνος
23 Φεβ 2018 23:36

Έχω μόνο μία απορία. Όταν οι φοιτητές ενταχτούν στα νέα τμήματα και αρχίσουν τη φοίτηση σ'αυτά, ισχύει η πρόβλεψη του παλιού προγράμματος σπουδών γιά υποχρεωτική παροχή εργασίας σε κάποια εταιρεία που είχε το παλιό-κακό ΤΕΙ; Θα υπάρχει ανάλογο υποχρεωτικό μάθημα στο καινούργιο "Πανεπιστημιακό"Τμήμα;Ειλικρινά δεν έχω δει πουθενά κάτι τέτοιο.Αν εσείς είδατε κάτι, ενημερώστε με.

 
Marios Politikos Mhxanikos
24 Φεβ 2018 00:37

Καλα ολα αυτα, οι αποφοιτοι μηχανικοι 4ετους φοιτησης με BAeng(hons) 1)θα έχουν, προσεξτε με, ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΡΟΜΟ προς την αδεια εξασκησεως; 2) με MSC θα φτανουν στην ΕΠΠ7 ;; Αυτα μας νοιαζουν, στην Ελλαδα λειπει η διαφανεια!
20 χρόνια οι πτυχιουχοι μηχανικοι της ελλαδας εχουν ταβανια
Διπλ. Μηχανικος Μελος ΤΕΕ.

 
Υγιεινολογος ΤΕ
24 Φεβ 2018 11:49

Αγαπητέ φιλε ή φίλη Χ,

Η Δημοσια και κοινοτική υγεία ουδεμία σχέση εχει με την νοσηλευτική, διάβασε τα προγραμμα σπουδών για να καταλαβεις τι εννοώ...
Συγκεκριμένα η Δημοσια υγεία και αν δεν εχει καμια σχέση, στο λέω ως απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος

 
ΧΤ
24 Φεβ 2018 17:44

Όψιμα αντιδράσατε κύριε. Αν η δημόσια υγεία δεν είναι νοσηλευτική απορώ γιατί αντιδράτε σε εμένα και δεν αντιδράσατε για την ενοποίησή σας με το τμήμα κοινοτικής νοσηλευτικής/υγείας που βγάζει επισκέπτριες υγείας=νοσηλεύτριες. Αν τελικά δεν είναι νοσηλεύτριες πως καταδεχθήκατε να συγχωνευθείτε με ένα τμήμα που χρησιμοποιεί νοσηλευτικό τίτλο.
Πάρε και την ιστοσελίδα για να μάθεις ποιοί είστε.

 
ΧΤ
24 Φεβ 2018 21:08

Αγαπητέ υγιεινολόγε ΤΕ
Επειδή είμαι ΕΥ και η κοινοτική υγεία είναι νοσηλευτική σε παρακαλώ πολύ χτύπα οπουδήποτε στο google τη λέξη health visitor και αν βρείς έστω μια ιστοσελίδα όπου αυτές δεν είναι νοσηλεύτριες και την ποστάρεις τότε θα σκίσω το πτυχίο μου

 
Φοιτητής
24 Φεβ 2018 21:32

Οι μεταπτυχιακοι στη απέξω υπουργέ, γιατί; θα πάρουμε μεταπτυχιακό από φορέα που τον καταργείς;;

 
Φοιτήτρια
24 Φεβ 2018 22:15

Και οι κατευθύνσεις που υπήρχαν σε προηγούμενο νομοσχέδιο, σε αυτό έχουν εξαφανιστεί... Πολύ ωραία... υπέροχα.... συγχαρητήρια στο δημιουργό αυτού του "νομοσχεδίου"... Και συλλυπητήρια στα παιδιά που φοιτούν σε τμήματα τα οποία συγχωνεύονται!

 
LUCE
25 Φεβ 2018 00:11

Μετά από 35 χρόνια από σήμερα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας θα απαντούν κάπως έτσι για τους αποφοίτους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα δικαιολογούνται κάπως έτσι που δε θα έχουν μέχρι τότε επαγγελματικά δικαιώματα:

<< Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 229502/29.12.2017 έγγραφο υπηρεσιακών απόψεων που απέστειλε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέρει τα εξής: « Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων [των παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017] ... εξεδόθησαν από την υπηρεσία μας... υπουργικές αποφάσεις σύστασης και συγκρότησης Επιτροπών για την υποβολή εισήγησης σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων α) Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΙ β) Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ και γ) Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ, αντιστοίχως. Επισημαίνεται ότι τα Τμήματα Πολιτικών Έργων και Πολιτικών Έργων Υποδομής μετονομάστηκαν ή συγχωνεύτηκαν κατά περίπτωση με τα αναφερόμενα ανωτέρω προεδρικά διατάγματα, σε Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε., ως εκ τούτου αρμόδια επιτροπή για την υποβολή της σχετικής εισήγησης είναι η Επιτροπή σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι των υφιστάμενων Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Σύμφωνα με τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, τον χρόνο που απαιτείται για την υποβολή της σχετικής εισήγησης και την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, παρακαλούμε για την χορήγηση εύλογης προθεσμίας για την συμμόρφωση προς την αριθμ. 4917/2012 απόφαση». Όπως δε προκύπτει από τα στοιχεία που απεστάλησαν στο παρόν Συμβούλιο, συνημμένα με το ανωτέρω από 29.12.2017 έγγραφο υπηρεσιακών απόψεων, κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 219952/Ζ1/13.12.2017 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 689/20.12.2017) απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, με την οποία συστάθηκε και συγκροτήθηκε επταμελής επιστημονική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου, με αντικείμενο την «υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες, βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.».

... και ο χορός καλά κρατεί!!!!!!!!!!!
καληνύχτα σας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ