Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΦΕΚ με τον Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας

Αντιδρούν στις κάμερες παρακολούθησης και στο νέο οργανισμό οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας
Δημοσίευση: 23/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα 18 “Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

 Αντιδρούν στις κάμερες παρακολούθησης και στο νέο οργανισμό οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει ότι  τις τελευταίες μέρες γίνονται κινήσεις ενεργοποίησης των καμερών παρακολούθησης, μέσα στο χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Επειδή, τονίζει ο Σύλλογος, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας, απαιτούμε όχι μόνο να μη λειτουργήσουν οι κάμερες, αλλά και να αφαιρεθούν οι ήδη υπάρχουσες στους διαδρόμους.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για “εξευτελισμό”  και δηλώνει  ότι “δεν θα ανεχτούμε άλλους εξευτελισμούς!”.

Ανακοίνωση του Συλλόγου για τον Οργανισμό

Συνάδελφοι,

Ενώ ο ενιαίος οργανισμός βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση από την Πέμπτη (22-2-2018, 17:45), ο Υπουργός ούτε την ύστατη στιγμή δεν σκέφτηκε να τον δώσει στο Σύλλογο, τους «Συναδέλφους και Συνεργάτες» του!!!

Μετά από ενέργειες μας τον πήραμε από το Ε.Τ. (Πέμπτη 22-2-2018, 17:45) και σας τον κοινοποιούμε.

Ο στόχος της ηγεσίας και όσων μαζί της μεθοδεύουν τη διάλυση της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας είναι να το αποδεχτούμε ως τετελεσμένο να και να υποταχτούμε σε όσα αποφάσισαν ερήμην μας και χωρίς να εξυπηρετείται καμία διοικητική λογική.

Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας και να ανατρέψουμε τα σχέδια που εξυφάνθηκαν σε βάρος μας. Είναι αποκλειστικά δικιά μας ευθύνη να αντισταθούμε και να παλέψουμε για την ανατροπή του ενιαίου οργανισμού και τη δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σας καλούμε, το επόμενο δύσκολο χρονικό διάστημα, να είστε δίπλα στον Σύλλογό μας, με υψηλό φρόνημα και με συνείδηση των όσων διακυβεύονται. Οι υπάλληλοι της Κ.Υ. καλούμαστε με τη στάση μας να  απαντήσουμε σε όσους μας υποτίμησαν επιδεικτικά, προτάσσοντας συντεχνιακές λογικές με αυταρχικό και αδιαφανή τρόπο.

Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν όχι μόνο για τη διασφάλιση ανεκτών εργασιακών συνθηκών αλλά και αναλογιζόμενοι τον ρόλο που οφείλουμε να διαδραματίσουμε γενικότερα στον χώρο της Παιδείας, αποτρέποντας  τέτοιου είδους συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων του χώρου.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τρίτη   27-2-2018, ώρα 10.30     στην        Ζακλίν ντε Ρομιγί .

Συζητούμε και αποφασίζουμε για :

·       ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

·       Την Παρακολούθηση μας στο χώρο εργασίας με  Κάμερες.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας (Ο.Σ.Ε.Κ.Δ.Υ.Π.)

Σήμερα, Παρασκευή 23/02/2018, στην έδρα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας (Ο.Σ.Ε.Κ.Δ.Υ.Π.), στο Μαρούσι (Ανδρέα Παπανδρέου 37 – 15180), συνεδρίασε εκτάκτως η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1.    Δηλώνει την πλήρη στήριξή σε όποιας μορφής κινητοποιήσεις αποφασίσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση (27-02-2018) των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και

2.    Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή στον Ενιαίο Οργανισμό και στην παρακολούθηση του χώρου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας με κάμερες, οι οποίες πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα!

ΠΟΣΥΠ: Ημέρα ορόσημο για το  ΥΠΠΕΘ η μέρα έκδοσης του νέου Οργανισμού

Η 23η Φεβρουαρίου 2018 αποτελεί μία μέρα ορόσημο για το Υπουργείο Παιδείας,  μία ιστορική μέρα για τις Περιφερειακές του Υπηρεσίες, αλλά και μία μέρα δικαίωσης όλων των προσπαθειών και των αγώνων μας, ώστε το διαχρονικό όραμα του κλάδου μας, να υλοποιηθεί  επί των ημερών μας.

Το Υπουργείο αποκτά, επιτέλους, έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και λειτουργικό Οργανισμό για όλες τις υπηρεσίες του, γεγονός που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει το ρόλο και την αποστολή του, βάζοντας τέλος στον κατακερματισμό, την αποσπασματικότητα, την ανασφάλεια και την αδιαφάνεια.

Ειδικά οι Περιφερειακές του Υπηρεσίες μετά από αγώνες ετών και γενεών, όχι μόνο αποκτούν Οργανισμό, αλλά αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι του Υπουργείου και όχι τον παρία της διοίκησης, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Υπηρεσίες και υπάλληλοι,ισότιμα πλέον, θα λειτουργούν και θα εξελίσσονται, είτε βρίσκονται στο κέντρο, είτε στην περιφέρεια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Ηγεσία, τα μέλη των επιτροπών που εργάστηκαν σκληρά, τη Διοίκηση του Υπουργείου, αλλά και όλους εσάς που αταλάντευτα στηρίξατε το σωστό και το δίκαιο, την πρόοδο και την αλληλεγγύη του κλάδου μας, κόντρα στις κραυγές της οπισθοδρόμησης και της διάσπασης.

Είναι καθήκον μας να αποτίσουμε φόρο τιμής, στην  μνήμη του Γιάννη Παντή, που οραματίστηκε και υλοποίησε τον Οργανισμό, διότι για εμάς που γνωρίζουμε αποτέλεσε έργο και παρακαταθήκη του.

Ένα έργο που διασφάλισε τις θέσεις εργασίας, που αύξησε και ενοποίησε δομές, που τις έκανε λειτουργικές και σύγχρονες, που έδωσε βάθος στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που έδωσε όραμα και προοπτική σε υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, είτε της Κεντρικής Υπηρεσίας είτε των Περιφερειακών Υπηρεσιών,  θα παρακολουθεί όλα τα στάδια της εφαρμογής του νέου Οργανισμού, θα διασφαλίσει τα ζωτικά τους συμφέροντα, θα υπερασπιστεί την υπηρεσιακή και υπαλληλική τους διαδρομή.

Μετά την έκδοση του Οργανισμού, σας καλούμε να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την απρόσκοπτη  μετάβαση υπηρεσιών,  υπαλλήλων και αρμοδιοτήτων στα νέα δεδομένα, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.
Όλοι μαζί ας δώσουμε τον αγώνα μετάβασης στη νέα εποχή για το Υπουργείο Παιδείας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Για το Δ.Σ.
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                           ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

 

 

Ετικέτες: 
Οργανισμοί

Σχόλια (1)

 
Ηλίας
26 Φεβ 2018 00:03

Θάλεγα ότι πρώτιστο έργο είναι το αλλού αυτονόητο δηλαδή η ηλεκτρονική διαχείριση των φακέλων των εκπαιδευτικών αλλά και κάθε άλλου διοικητικού ή όχι ΔΥ πιθανά. Δημιουργία ΒΔ αποφοίτων απο Ελληνικά ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΙΕΚ, σχολικές μονάδες. αλλά η Σύζευξη να συνεχίσει. Να διασυνδεθούν επιτέλους τα πάντα.
Ωστόσο η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ που πήγε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.