ΠΟΣΥΠ: Ημέρα ορόσημο για το ΥΠΠΕΘ η μέρα έκδοσης του νέου Οργανισμού

24/02/2018

Ενημερώθηκε: 25/02/2018, 20:36

Άκουσε το άρθρο

Η 23η Φεβρουαρίου 2018 αποτελεί μία μέρα ορόσημο για το Υπουργείο Παιδείας,  μία ιστορική μέρα για τις Περιφερειακές του Υπηρεσίες, αλλά και μία μέρα δικαίωσης όλων των προσπαθειών και των αγώνων μας, ώστε το διαχρονικό όραμα του κλάδου μας, να υλοποιηθεί  επί των ημερών μας.

Το Υπουργείο αποκτά, επιτέλους, έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και λειτουργικό Οργανισμό για όλες τις υπηρεσίες του, γεγονός που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει το ρόλο και την αποστολή του, βάζοντας τέλος στον κατακερματισμό, την αποσπασματικότητα, την ανασφάλεια και την αδιαφάνεια.

Ειδικά οι Περιφερειακές του Υπηρεσίες μετά από αγώνες ετών και γενεών, όχι μόνο αποκτούν Οργανισμό, αλλά αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι του Υπουργείου και όχι τον παρία της διοίκησης, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Υπηρεσίες και υπάλληλοι,ισότιμα πλέον, θα λειτουργούν και θα εξελίσσονται, είτε βρίσκονται στο κέντρο, είτε στην περιφέρεια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Ηγεσία, τα μέλη των επιτροπών που εργάστηκαν σκληρά, τη Διοίκηση του Υπουργείου, αλλά και όλους εσάς που αταλάντευτα στηρίξατε το σωστό και το δίκαιο, την πρόοδο και την αλληλεγγύη του κλάδου μας, κόντρα στις κραυγές της οπισθοδρόμησης και της διάσπασης.

Είναι καθήκον μας να αποτίσουμε φόρο τιμής, στην  μνήμη του Γιάννη Παντή, που οραματίστηκε και υλοποίησε τον Οργανισμό, διότι για εμάς που γνωρίζουμε αποτέλεσε έργο και παρακαταθήκη του.

Ένα έργο που διασφάλισε τις θέσεις εργασίας, που αύξησε και ενοποίησε δομές, που τις έκανε λειτουργικές και σύγχρονες, που έδωσε βάθος στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που έδωσε όραμα και προοπτική σε υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, είτε της Κεντρικής Υπηρεσίας είτε των Περιφερειακών Υπηρεσιών,  θα παρακολουθεί όλα τα στάδια της εφαρμογής του νέου Οργανισμού, θα διασφαλίσει τα ζωτικά τους συμφέροντα, θα υπερασπιστεί την υπηρεσιακή και υπαλληλική τους διαδρομή.

Μετά την έκδοση του Οργανισμού, σας καλούμε να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την απρόσκοπτη  μετάβαση υπηρεσιών,  υπαλλήλων και αρμοδιοτήτων στα νέα δεδομένα, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.

Όλοι μαζί ας δώσουμε τον αγώνα μετάβασης στη νέα εποχή για το Υπουργείο Παιδείας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                           ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ