Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας για το νέο Οργανισμό του υπ. Παιδείας

26/02/2018

Ενημερώθηκε: 26/02/2018, 13:10

Άκουσε το άρθρο

Σας ενημερώνουμε ότι ο ενιαίος οργανισμός του Υπουργείου μας δημοσιεύτηκε στις 23/02/2018 (ΦΕΚ 31 Α΄).

Σας καλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο άρθρο 85, παρ.1 , όπου αναφέρονται τα εξής:

«Άρθρο 85
 Η μετάθεση και κάθε είδους μετακίνηση των υπαλλήλων, της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου σε οργανικές μονάδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου διενεργείται για τις ανάγκες της υπηρεσίας και μόνο κατόπιν υποβολής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο.»

Συνεπώς:

● σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται το αμετάθετο των υπαλλήλων, αλλά αντιθέτως διευκολύνεται η διαδικασία των μετακινήσεων.

● εφεξής με απλή απόφαση του Υπουργού Παιδείας θα μπορεί να μετακινηθεί οποιοσδήποτε υπάλληλος της Κ.Υ. σε όλη την επικράτεια και αντιστρόφως.

● σε ό,τι αφορά δε τη διατύπωση «μόνο κατόπιν υποβολής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο», τίθεται το ερώτημα τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που υπάρχουν μεν υπηρεσιακές ανάγκες, όμως δεν υπάρχουν και αντίστοιχες αιτήσεις ενδιαφερομένων υπαλλήλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις; Θα σεβαστεί η εκάστοτε ηγεσία τις επιλογές των υπαλλήλων σε βάρος των αναγκών των Υπηρεσιών;

Με πρόσχημα τις ανάγκες τις υπηρεσίας θα είναι δυνατή η εκδίωξη των υπαλλήλων που δυσαρεστούν την εκάστοτε ηγεσία και θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος της Κ.Υ. για να χτίσουν προνομιακά τις καριέρες τους οι εκάστοτε εκλεκτοί.

Ο ενιαίος οργανισμός ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μας για το εργασιακό μας μέλλον, αφού υπακούει ξεκάθαρα σε συντεχνιακές λογικές προκαλώντας περαιτέρω διοικητικές παθογένειες. Λειτουργεί δε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, καθώς αυξάνει το οικονομικό κόστος και μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων ευθύνης (κυρίως στις Περιφερειακές Υπηρεσίες) σε μια εποχή που οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί δραματικά και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί δραστικά.

Ο αντιδημοκρατικός και υπόγειος τρόπος με τον οποίο επέλεξε η πολιτική ηγεσία να διαχειριστεί συνολικά το θέμα του οργανισμού είναι απολύτως συμβατός με το περιεχόμενο και τα μικροπολιτικά συμφέροντα που αυτός εξυπηρετεί.

Θα αναλάβουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε τον χώρο μας όχι μόνον για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Κ.Υ., που πλήττονται βάναυσα, αλλά και για να προστατεύσουμε τον ευρύτερο εργασιακό χώρο από τέτοιες συντεχνιακές και αήθεις επιθέσεις.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ΟΛΟΙ στην αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ακουστεί η φωνή μας ενάντια στο νέο ενιαίο οργανισμό και στη δημιουργία κλίματος φόβου και αβεβαιότητας, στο οποίο συντελεί και η εγκατάσταση και χρήση καμερών παρακολούθησης εντός του κτιρίου της Κ.Υ..  

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κώστας Κοτζαμπασάκης    

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τόνια Μητσοτάκη

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ