Υπουργός: Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Είμαστε σε διάλογο με τους φορείς

28/02/2018

Ενημερώθηκε: 28/02/2018, 14:05

Άκουσε το άρθρο

Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, πέρα από τις ανακοινώσεις που είχαμε κάνει. Είμαστε σε διάλογο με τους φορείς και είμαι σίγουρος ότι μόλις ολοκληρώσουμε -τον διάλογο-θα ανακοινώσουμε  την Σχέδιο από το να αρχίζουν να διαρρέουν πράγματα που συνήθως φέρνουν αναστάτωση και παρεξηγήσεις.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε  ερώτηση, πότε θα ανακοινωθεί η πρόταση για το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Πρόεδρος ΙΕΠ: Το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018 το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να κοινοποιήσει το Σχέδιο πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ

"Θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας, πάρα πολύ σύντομα, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018 να έχει κοινοποιήσει το Σχέδιο πρόσβασης στα ΑΕΙ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές του 2018 να γνωρίζουν   τα βήματα που θα οδηγήσουν σε ένα νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ".

Αυτό είχε ξεκαθαρίσει τον περασμένο Νοέμβριο  ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε  εκδήλωση της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας , για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο.

Πάντως μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας κρατά κλειστά τα χαρτιά ως προς το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δήλωσε πρόσφατα πως  από τον Ιούνιο του 2020 θα εφαρμοστεί  το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ, δηλαδή θα το “εγκαινιάσουν” οι σημερινοί μαθητές της Γ Λυκείου

Χρειάζεται μια δεκαετία για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ο κ. Κουζέλης το ξεκαθάρισε  πως χρειάζεται περίπου μια δεκαετία για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

“Η κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι εισαγωγικές. Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία. Κι επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των πανελλαδικών εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητέιται. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, που εκτιμώ ότι, θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου  πανελλαδικών”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΕΠ.

Σχόλια (6)

DIMITRIS
|

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2020 .
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ .

bill321
|

29 Αυγούστου 2018 θα φηφιστεί.

ΓΒ
|

Φύγε Γαβρόγλου και πάρε και το σχέδιο σου μαζί.

Αλγεβρα boole
|

Αν σκεφθούμε ανάποδα, τώρα που λέει δεν έχει, θα το έχει έτοιμο.

ΓΣ
|

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ είστε σε διάλογο; Με τα ίδια τα ΑΕΙ δεν έχετε ανταλλάξει κουβέντα επι του θέματος. Παραμύθια λέτε;

Αλλεργικός στο σανό
|

KANENA ΣΧΟΛΙΟ.-

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ