Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη για το Παν. Δυτ. Αττικής

Δημοσίευση: 28/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γραμματή Πάντζιου
Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Αξιότιμε κ.  Πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι τα  Τ.Ε.Ι. από τη ψήφιση του ν. 2916/2001 είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) ισότιμα των «Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών»  χωρών της Ευρώπης. Δυστυχώς, για σχεδόν δύο δεκαετίες  αντιμετωπίστηκαν από την Πολιτεία ως υποδεέστερα  των Πανεπιστημίων  Ιδρύματα  (με μειωμένη χρηματοδότηση, μικρό αριθμό μελών διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού με  άνισες συνθήκες εργασίας σε σχέση με το προσωπικό των Πανεπιστημίων,  χωρίς για πολλά χρόνια, τη δυνατότητα οργάνωσης αυτοδύναμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, χωρίς ακόμη και σήμερα, τη  δυνατότητα χορήγησης διδακτορικών διπλωμάτων, και πολλά άλλα).

κ. Πρόεδρε,

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας στη Βουλή, ήταν  έκδηλη η προσπάθεια υποβάθμισης του νέου  Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής το ίδιο κιόλας βράδυ της ίδρυσής του  όταν  για παράδειγμα, επανειλημμένα  αναφερόσαστε σε αυτό ως  Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών: «…όχι μόνο για το συγχωνευμένο, νέο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Δυτική Αττική…» ή όταν εκθέσατε τα οράματά σας : «Το όραμα μου, λοιπόν, θα ήταν  να γίνει η  υποβαθμισμένη Δυτική Αττική μήτρα νέων ιδεών και τεχνολογιών, με επίκεντρο το νέο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών» και σε άλλο σημείο της ομιλίας σας: «…πραγματικό πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, όπως τουλάχιστον εγώ το οραματίζομαι..» ή όταν έμμεσα εγγυηθήκατε  την υποβάθμιση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής :  «Γι’ αυτό και ανέβηκα σήμερα στο βήμα. Για να εγγυηθώ ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που έστω και με αυτό τρόπο ιδρύεται σήμερα, θα ακολουθήσει τελικά  το δρόμο που πραγματικά του αξίζει. Θα ασχοληθώ προσωπικά ώστε να γίνει το καλύτερο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της χώρας και - γιατί όχι; -   ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.» ή όταν παρουσιάσατε τα όνειρά σας  για τα παιδιά του Αιγάλεω:  «Θέλω  κάποια  στιγμή το παιδί από το Αιγάλεω που σήμερα είναι στο δημοτικό, όταν έρθει η ώρα να  συμπληρώσει το μηχανογραφικό  και να επιλέξει το Πανεπιστήμιό του, να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όχι ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή, όπως γίνεται συχνά με τα πιο πολλά Τ.Ε.Ι., αλλά ως πρώτη επιλογή, που θα του διασφαλίσει ότι θα αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για να διακριθεί σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.»

Όμως, κ. Πρόεδρε, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  δεν θα ξαναγίνει Τ.Ε.Ι.  Διότι  γι’ αυτό το Πανεπιστήμιο θα εργασθούν  άνθρωποι οι   οποίοι οραματίστηκαν και με θέρμη υποστήριξαν  την ίδρυσή του  έχοντας πλέον πεισθεί ότι  η διαφοροποίηση των Α.Ε.Ι. σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.,  όχι μόνο δεν  υπηρέτησε την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά επιπλέον, αποτέλεσε τροχοπέδη στην περαιτέρω  ανάπτυξη των Ανώτατων Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα αφού αυτά αντιμετωπίσθηκαν ως Ιδρύματα δεύτερης κατηγορίας. Οι άνθρωποι αυτοί,  οι οποίοι έχουν μάθει να εργάζονται και να κατακτούν τους στόχους τους  ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες,   σήμερα, είναι  έτοιμοι να εργασθούν για το δικό τους όραμα:  να αναδείξουν  το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια  (προσέξτε: όχι Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών) της χώρας και  - θα δανειστώ τα δικά σας λόγια  - «γιατί όχι;  -  ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.» . 

Σχόλια (30)

 
bob mastoras
03 Μαρ 2018 23:29

@Νικήτας Χιωτίνης
Ελπίζω η θέση σας να εμπεριέχει μόνο τα εξής δύο κριτήρια
• Διάρκεια σπουδών
• Συνάφεια αντικειμένου
Δηλαδή ένας πτυχιούχος ΤΕΙ 3,5 ετών με 2ετές μάστερ ή με δύο μάστερ ή με μάστερ και διδακτορικό που έχουν (τουλάχιστον) πενταετείς σπουδές να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι.

 
Νικήτας Χιωτίνης
02 Μαρ 2018 20:18

Κε "Μηχανικέ ΤΕ" καλά καταλάβατε και φαντάζομαι να συμφωνείτε.
Κε "ΑΓ" τα ΕΔ ήδη συζητούνται από φορείς και αρμοδίους. Η θέση μου είναι ότι ο πτυχιούχος ΤΕΙ 4ετούς φοίτησης και κάτοχος MSc engineering έχει (τουλάχιστον) πενταετείς σπουδές, άρα αντίστοιχα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα 5ετή ΑΕΙ.

 
DANDE
02 Μαρ 2018 18:49

@Χιωτίνης

Από πότε οι Μηχανικοί ΤΕΙ έχουν εκπρόσωπο έναν Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα από την Ecole Speciale d'Architecture, για πείτε μου?

 
DANTE
02 Μαρ 2018 18:34

@Χιωτίνης

Σε εσένα κύριε που τάχα τα ξέρεις όλα για τους Μηχανικούς ΤΕΙ θα σε παρακαλούσα να μην αιτηθείς το οτιδήποτε για εμένα τουλάχιστον!
Μπορεί να σου αρέσει να χώνεις τη μύτη σου αλλά εγώ δε σε θέλω να μιλάς για τον κλάδο μου και το επάγγελμά μου!
Έχουμε και μυαλό και τρόπο και ότι χρειαστεί να βρούμε την άκρη στο πρόβλημά μας που διαρκεί εδώ και 35 χρόνια !
Επειδή λοιπόν το θέμα έχει χοντρύνει και παραγίνει άφησέ μας ήσυχους και αν δε σου αρέσει να πας στις προηγμένες και ανεπτυγμένες χώρες !
Αρκετά !
Κουράστηκα !

 
Thomas Paschalis
02 Μαρ 2018 18:17

@ Νικήτας Χιωτίνης
Εγώ αυτό που θα πω κε Χιωτίνη είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστο σύμφωνα με την παρ 1 του αρ. 29 του Ν. 4439/2016 «Η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος του Διπλωματούχου Μηχανικού, κατά ειδικότητα, επιτρέπεται μόνο: α. στους κατόχους διπλώματος Μηχανικού αντιστοίχου της ειδικότητάς τους, των πολυτεχνικών σχολών ή τμημάτων πολυτεχνικών σχολών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής, β. σε όσους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα ασκήσεως του επαγγέλματος του Διπλωματούχου Μηχανικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 38/2010 (Α΄ 78), «Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/36/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005», όπως ισχύει.».

Εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τη συγκεκριμένη παράγραφο εύκολα αντιλαμβάνεται πως αυτή αναφέρεται μόνο σε πολυτεχνικές σχολές ή τμήματα πολυτεχνικών σχολών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Δεν αναφέρεται ούτε σε ΤΕΙ αλλά ούτε και σε σκέτο «σχολές μηχανικών» οι οποίες ιδρύονται σύμφωνα με τη παρ. 1 του αρ. 2 του Νομοσχεδίου για την ίδρυση του ΠΔΑ. Αυτό σημαίνει πως οι απόφοιτοι του ΠΔΑ ακόμα και αν είναι κάτοχοι τόσο μεταπτυχιακού όσο και διδακτορικού τίτλου τελικά θα διαφοροποιούνται από τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών. Κατά την άποψή μου αυτό που θα γίνει είναι να δημιουργηθεί ένα υπομητρώο στο ΤΕΕ για να εγγραφούν οι «λοιποί» μηχανικοί, οι οποίοι φυσικά δε θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, ακόμα και αν κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως επίσης δε θα έχουν και τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά στο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις εκλογές για τη διοίκηση του ΤΕΕ.

 
ΚΣ
02 Μαρ 2018 17:14

@ΑΓ

φίλε μου θα έχεις αυτά που έχεις και σήμερα ... και εγγραφή εαν ... εαν σε δεύτερη επετιρηδα στο ΤΕΕ

κάνε ενα τηλέφωνο στο ΤΕΕ ,είναι ευγενέστατοι , να δεις τι απάντηση θα σου δώσουν .....

 
ΑΓ
02 Μαρ 2018 15:45

@Χιωτίνης

κ. Καθηγητά
Πείτε μας ξεκάθαρα τι ΕΔ θα πάρουμε;
Ένας πτυχιούχος μηχανικός ΤΕΙ με MSc engineering σε τι επίπεδο ευθύνης θα καταχθείς το ΤΕΕ;

 
Μηχανικός ΤΕ
02 Μαρ 2018 13:04

@Νικητας Χιωτίνης
Άρα εν συντομία : μάστερ και εμπειρία παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα, η κατάλαβα λάθος ;

 
Νικητας Χιωτίνης
02 Μαρ 2018 12:11

Κε "λελεας",
1. κατά τη γνώμη μου -και κατά τη γνώμη του ΤΕΕ- ναι ,υπάρχει ανάγκη.
2. Είχα πεί και παλαιότερα -και εισέπραξα πολεμική- πως η ισοτίμηση των 5ετών σπουδών του ΕΜΠ και του Γεωπονικού Πανεπσιστημίου, επέτρεψε την ονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια. Με τον τρόπο αυτόν οι απόφοιτοι Μηχανικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (και των ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΤΥΧΙΩΝ) εγγράφονται στο ΤΕΕ, όπου και ήδη συζητούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα.
3.Στις προηγμένες χώρες τα δικαιώματα υπογραφής τεχνικών εργων υπόκεινται σε διαβαθμίσεις, όπως και εδώ. Το δικαίωμα υπογραφής μεγαλύτερης εμβέλειας εργων, π.χ. γεφυρών, μεγάλων ανοιγμάτων, προεντεταμένου Β.Α., κ.λ.π., διδεται σε αυτούς που έχουν π.χ. μεγαλύτερη εμπειρία (που αποδεικνύεται, π.χ., από διάκρκεια άσκησης επαγγέλματος) ή περισσότερες σπουδές. Προφανώς και δεν είναι λογικό απόφοιτοι Πανεπιστημίων 5ετούς φοιτήσεως ή ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΑΣΤΕΡ, να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥΣ. Στην περίπτωση των ΤΕΙ και νυν ΠΔΑ, θα (πρέπει να) αιτηθούμε διασύνδεση των αποφοίτων με τα 5 χρόνια σπουδών ή με τα ΜΑΣΤΕΡ, για να ζητήσουμε ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτούς της 5ετούς φοιτήσεως.
4. Πάντως, από πείρα σας μιλώ, δεν νομίζω πως όλοι οι επαγγελματίες θα αιτηθούν περαιτέρω σπουδές για υπογραφή γεφυρών ή προεντεταμένου ΒΑ. 5. Όπως σας είπα αυτά τα ζητήματα ήδη συζητούνται με τους αρμοδίους από όλες τις πλευρές, με πρωτοβουλία Γαβρόγλου -θα συζητούνταν προ πολλών ετών, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Αντιπροσωπίας του ΤΕΕ καθηγ. Κας Μοροπούλου, δεν κατέστη όμως δυνατόν για λόγους που δεν ευθύνεται ούτε η Κα Μοροπούλου ούτε εγω, που θα συμμετείχα στη διαδικασία της συζήτησης-, αλλά ας είναι..θα γινει τώρα.

Ελπίζω να σας κάλυψα, αλλά και να καταλάβατε τις περί αυτού απόψεις μου.

 
Φίλιππος
02 Μαρ 2018 10:36

@λελεας

Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά η ίδρυση του ΠΔΑ και της σχολής των Μηχανικών 4ετούς δεν είναι κάτι νέο.

Απλά να πω για παράδειγμα το τμήμα των Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου, του οποίου οι απόφοιτοι γράφονται μέλη στο ΤΕΕ, λειτουργούσε από το 1997 χωρίς να είναι Πολυτεχνική σχολή (αντίστοιχα αυτό ίσχυε και και σε σχολή των Ιωαννίνων).

Αυτό έγινε μόλις πρόσφατα πριν μερικούς μήνες.
Άρα αυτό μπορεί να γίνει και στο ΠΔΑ μελλοντικά. Τώρα το γιατί δεν έγινε από την αρχή, όπως και στο τμήμα του Αιγαίου, δε ξέρω τους λόγους.

 
@λελεας
02 Μαρ 2018 10:15

Η απάντηση είναι πως το ΤΕΕ – Πολυτεχνεία θέλουν να είναι ΄μία σκάλα΄ πιο πάνω από τους άλλους, ανεξαρτήτως πόσο βελτιωθούν ή αναβαθμιστούν οι τεχνολογικές σχολές, όπως δείχνει και η ΑΔΙΠ βλ. αξιολόγηση ΤΕΙ Αθήνας με αξιολογήσεις Πολυτεχνείων που κάνουν λόγο για επικαλύψεις του προγράμματος σπουδών. Άλλωστε για αυτό η ΑΔΙΠ δεν είναι και αρεστή.
Το παραπάνω αποδεικνύεται διαχρονικά εισάγοντας εμπόδια στην ανάπτυξη των αποφοίτων ΤΕΙ – Πολυτεχνείων χρησιμοποιώντας όρους όπως υπομηχανικός - μηχανικός, πτυχίο - δίπλωμα, ΤΕ – ΠΕ, ΕΠΠ6 – ΕΠΠ7, ΕΠΠ7 απλό – ΕΠΠ7 5ετές εννιαίο. Επίσης καλό θα ήταν όλοι να θυμόμαστε πως ο κ Χιωτίνης έχει ταχθεί δημόσια υπέρ του Grecomaster σε προηγούμενα άρθρα του.
Το αστείο θα ήταν αν μελλοντικά το ΠΔΑ προσθέσει και 5ο έτος. Τότε πιστεύω πως θα βγαίνουν τα πολυτεχνεία να ζητάνε να πάνε στο ΕΠΠ8 και το ΤΕΕ να κάνει λόγο για επαναδιαφοροποίηση της τεχνικής ευθύνης των μηχανικών.

 
Παύλος Κ
02 Μαρ 2018 09:05

@λελεας

Αγαπητε φίλε ,πριν θέσεις το ερωτημα αυτό ,θα επρεπε να ρωτησεις γιατι φτιάχνουν δυο σχολές που στην ουσία ειναι μία (και αντικειμενο ηλεκτρολογου )

ηλεκτρολογων -ηλεκτρονικων και μηχανικων Η/Υ

Ας απαντήσουν σε αυτό με επιχειρήματα ... και μετα ας απαντήσουν και στην μη δημιουργίας πολυτεχνικής σχολής .....

Εχω μεγάλη αγωνία για το είδος του σανου που θα πλασαρουν σε αυτο, γιατί το ερωτημα σου ειναι κεντρικο οσον ''αφορα την σχολή μηχανικών ''

φιλικα

 
λελεας
01 Μαρ 2018 22:45

κυριε Χιωτινη, παρακαλω πειτε μου για ποιο λογο η σχολη μηχανικων του ΠΔΑ δεν εγινε πολυτεχνικη. ποια η αναγκη δημιουργιας μιας νεας κατηγοριας μηχανικων: αυτων που θα ειναι τετραετεις ΑΕΙ, ηλαδη σφηνα αναμεσα σε αυτους των ΤΕΙ και αυτους των πολυτεχνικων. απευθυνομαι σε σας, διοτι σας θεωρω εμπειρο και εγκριτο. δεν καταλαβαινω αυτον τον συμβιβασμο του κυριου Γαβρογλου. εχει αναγκη η οικονομια μιας τετοιας κατηγοριας μηχανικων; τι εγινε; δεν ηθελε να τα βαλει με το ΕΜΠ ο υπουργος; συντεχνιακο ειναι το θεμα; τι ακριβως συμβαινει; αν, βεβαια, θελει και καποιος αλλος να με διαφωτισει, θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη του.

 
Νικητας Χιωτίνης
01 Μαρ 2018 19:32

Κε "Πτυχιούχε τει", αρχικώς σας ευχαριστώ ιδιαιτερως, στη συνέχεια σας διαβεβαιώ πως ότι γράφω τα πιστεύω και τα υποστηρίζω (στο μέτρο των δυνατοτήτων μου )! ελπίζω να σας το αποδείξω και στην πράξη.
και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λογια!

 
Πτυχιούχος τει
01 Μαρ 2018 12:48

@ Νικήτας Χιωτίνης
Κύριε καθηγητά σε μία απάντηση σε ένα πραγματικά σπουδαιο άρθρο σας είχατε γράψει οτι :
" . Το ζήτημα των μέχρι τώρα αποφοίτων -και αυτών που είναι μετά το 2001 και αυτών που πήραν πτυχίο πριν- θα επιλυθεί, σας διαβεβαιώ, στο βαθμό που θα περνάει από μένα (και φαντάζομαι να αντιλαμβάνεστε πως είμαι "ζωηρός"), αλλά έχω εμπιστοσύνη και σε όλους τους συναδέλφους που θα είναι αρμόδιοι. Για να ισοτιμηθούν όμως ή να μετατραπούν σε πανεπιστημιακά διπλώματα, πρέπει πρώτα να υπάρξει το Πανεπιστήμιο! Από κεί και πέρα έχουμε τα νομικά μέσα για να αποδώσουμε δικαιοσύνη. "
Ισχύουν σήμερα τα παραπάνω ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας, όπως επίσης σας ευχαριστώ και για ότι έχετε γράψει κατά καιρούς για όλους τους πτυχιούχους.
Ελπίζω να διατηρήστε ζωηρός όπως γραφετε !
Με εκτίμηση ένας φοιτητής σας.

 
Κωστής Γεράσιμος
01 Μαρ 2018 07:19

@Νικητας Χιωτίνης

την γνώμη του γράφει Αξιότιμε κε Χιωτίνη και εμμέσως σας λέει οτι δεν ξέρετε τι ζητάτε -ζητούσατε απο την πολιτεία πριν εναν ακριβώς χρόνο.Στους συναδέλφου σας να τα πείτε φωναχτά και ουρλίαζοντας αυτά .

Οσον αφορά για την χρηση του ''sic '' ως φιλολογος εκπαιδευτικός σας λέω οτι το χρησιμοποιησε πολυ σωστα και πολυ καυστικά,το ότι δεν σας αρέσει το σέβομαι ....

αυτά ....

 
ΒΗ
01 Μαρ 2018 07:07

@Τ. Α

Bουλωμένο γράμμα διαβάζεις εσύ .....

///Ο πρύτανης κ. Μουτζούρης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής της και ελπίζω να καταλαβαίνετε για πιο λόγο μπήκε από μια άλλη κυβέρνηση σε αυτή τη θέση.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν για το θεαθήναι, για να δείξει ότι είναι αντιπολίτευση.
Αυτά για να ησυχάσετε

/////

 
Νίκας Γεώργιος
01 Μαρ 2018 06:06

Αξιότιμή κυρία Πάντζιου

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των προέδρων των ΤΕΙ τα τελευταία δύο χρόνια και δείτε τι ζητούσαν απο την πολιτεία και μετά γράψετε πάλι μια ανοικτη επιστολή στον κ. Κ.Μ και να ζητάτε συγγνώμη για αυτά που γράφετε ...
Τώρα γιατι αλλάξατε θέση σημερα και ''καταγγελετε '' αυτά που εσείς οι ιδιοι υποστηρίζατε είναι το ζητούμενο ... ,όλοι βεβαίως γνωρίζουν τι έχει γίνει ...

με εκτίμηση

 
Τ. Α.
01 Μαρ 2018 06:02

Κυρία Γραμματή Πάντζιου θα ήθελα να σας πω να μη φοβάστε ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα υποστηρίξει το εμβληματικό εγχείρημα .

Ο πρύτανης κ. Μουτζούρης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής της και ελπίζω να καταλαβαίνετε για πιο λόγο μπήκε από μια άλλη κυβέρνηση σε αυτή τη θέση.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν για το θεαθήναι, για να δείξει ότι είναι αντιπολίτευση.
Αυτά για να ησυχάσετε.

 
Μητσος
01 Μαρ 2018 01:28

Ο ολυμπιακος το αιγαλεω και το πδα να κερδιζουν.
Α και ο γιος μου.

Και για την υπογραφη

Δον.

 
kj
28 Φεβ 2018 22:57

Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν τη χώρα και έχουν το θράσος να μιλάνε.
Δεν έκαναν τίποτα τόσο καιρό για τα ΑΕΙ και βγαίνει τώρα για να ανακοινώσει αυτές τις γελοιότητες για το ΠΔΑ που σε λίγο καιρό θα το συμπληρώσουν οι νέοι υποψήφιοι. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι τέτοιου είδους πολιτικές.
Ελπίζω να μην ξεχνάει τόσο εύκολα ο Έλληνας το ποιος προκάλεσε αυτό που ζούμε καθημερινά.

 
bob mastoras
28 Φεβ 2018 22:52

Π.Α.
Αν είσαι πρόσφατα αποφοιτήσας λοιπόν μην περιμένεις. Και ο κ. Γαβρόγλου αυτό το «Θελει να απορριψει τη προσβαση ολων των αποφοιτων στην εξελιξη» κατοχύρωσε. Για πρώτη φορά δόθηκε ευκαιρία εξέλιξης και απορίφθηκε.

 
Νικητας Χιωτίνης
28 Φεβ 2018 22:28

Αγαπητέ Κε Γεώργιε Κονδύλη :
1. ο όρος "εφαρμοσμένων επιστημών" στερείται νοήματος! ποιά είναι η μη "εφαρμοσμένη επιστήμη"; ο αρχιτέκτων, ο γιατρός, ο μηχανολόγος, κ.λ.π. σπουδάζουν μη εφαρμοσμένες επιστήμες;
2. για το ΤΕΕ μην είστε τόσο σίγουρος (σας μιλώ ως μηχανικός) , ούτε και για τους άλλους που αναφέρετε
3.καλό θα είναι να ελέγχετε τον τρόπο που αντιδράτε γράφοντας -μηπως κάνετε κακό στον ΚΜ που πρεσβεύει μη κομματικούς χουλιγκανισμούς (σας ομιλώ ως μη ανήκων σε κανενα κόμμα) ,αλλά και να μάθετε πότε χρησιμοποιείται το "sic"

 
Alex TEI
28 Φεβ 2018 19:34

Στην Ελλαδα το καλο ειναι οτι ασχολουνται ολοι με την αντιπολητευση. Ουτε κυβερνηση να ηταν.....

Θεμιτες ολες οι κριτικες.

Αληθεια το νεο Πανεπιστημιο θα δινει δικαιωμα στους αποφοιτους να εγγραφονται στο ΤΕΕ.
Απο το τμημα Μηχανικών Πληροφορικής θα εγγραφονται.
Αυτα ειναι τα προβληματα των αποφοιτων και της κοινωνιας γενικοτερα. Το πως θα το ονομασουν μικρη αξια εχει για μας.Νοτιο,αριστερο,κοντο ή εφαρμοσμενων ας διαλεξουν.

Αποφοιτος

 
JA
28 Φεβ 2018 19:32

Έχουν γίνει πολλά λάθη και αδικίες. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ο χρόνος θα δείξει. Υπομονή λοιπόν και ας κρατάμε μικρό καλάθι.

 
Π.Α
28 Φεβ 2018 17:53

ο Κ. Γαβρογλου ειχε απολυτο δικιο οταν ειπε οτι η ΝΔ επιθυμει ταξικη τριτοβαθμια εκπαιδευση.για οσους δεν ξερουν: οι αποφοιτοι που θα εχουν αποφοιτησει απο αυτα τα ''πανεπιστημια εφαρμοσμενων επιστημων'' δεν θα εχουν περιθωρια εξελιξης και θα αναπτυσσονται μονο με γνωμονα την αναπτυξη του ανθρωπινου δυναμικου στον τομεα της εργασιας. με αλλα λογια: φθηνα σπουδαγμενα εργατικα μυαλα. Αυτα ειναι τα σχεδια της ΝΔ. Θελει να απορριψει τη προσβαση ολων των αποφοιτων στην εξελιξη η εστω να τους περιορισει σε μια συγκεκριμενη ταξη. Αν βγει η ΝΔ στις επομενες εκλογες εχω αλλαξει χωρα την ιδια μερα. Ειμαι ενας αποφοιτος ΤΕΙ που γνωριζβ ότι την εχω πατησει αν βγει ο Κ. Μητσοτακης Πρωθυπουργος.

 
φοιτητής Π.Δ.Α.
28 Φεβ 2018 16:25

Είναι δεδομένο ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποδείξεις την Ακαδημαϊκή επάρκεια ενός Α-ΤΕΙ, δηλαδή να ξεπεράσεις την παγιωμένη αντίληψη της κοινωνίας για ιδρύματα 2ης "κατηγορίας", που (δυστυχώς) και οι κυβερνήσεις της παράταξης του κ. Μητσοτάκη το εξέθρεψαν ή απλά το άφησαν -συνειδητά- να συμβεί αυτό. Ενώ, τα πανεπιστήμια -a priori- ανήκαν στην 1η "κατηγορία", ασχέτως αν οι φοιτητές σε πολλά από αυτά τους γυρίζουν την πλάτη...
Όμως τα ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα κατάφεραν και απέδειξαν ότι είναι εφάμιλλα (αν όχι και καλύτερα) από πολλά Πανεπιστήμια. Η ίδρυση του ΠΔΑ, είναι απλά η επιβεβαίωση και η δικαίωση των φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού των 2 ΑΤΕΙ.
Για να γίνω κατανοητός στον κ. Μητσοτάκη, είναι κάπως παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει και στην πολιτική... είναι πολύ πιο δύσκολο ένας πολιτικός να ανέλθει στην ιεραρχία μιας παράταξης αν έχει "ταπεινό" επώνυμο, όσο καλός, έξυπνος και ικανός και άν είναι... ενώ αν είναι από "σόι", τα προηγούμενα προτερήματα δεν πολυείναι απαραίτητα...

 
Δ. Κ.
28 Φεβ 2018 15:20

Συγχαρητήρια κ. Πάντζιου για το άρθρο σας.

Είναι απαράδεκτο άνθρωποι που επιθυμούν να κυβερνήσουν εκ νέου τον τόπο μας να διαγγέλουν τη συνέχιση της απαξιωτικής επί δεκαετίες πολιτικής που ακολούθησαν έναντι της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ειρωνεύονται μάλιστα την προσπάθεια που καταβάλλεται αυτό τον καιρό, κόντρα σε ισχυρά συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα, ώστε τα ΤΕΙ να λάβουν πάψουν να έχουν το ρόλο του πληβείου στο γίγνεσθαι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κ . Μητσοτάκη δηλώσατε ότι προτεραιότητα σας θα είναι η θέσπιση και στήριξη των.... Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.... Μάθετε λοιπόν ότι το 2016 το ΤΕΙ Αθήνας ήταν το 4ο ΑΕΙ της χώρας μας σε απήχηση του καταγεγραμμένου επιστημονικού έργου σύμφωνα με τη βάση βιβλιογραφικής αναφοράς Scopus.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα πάει πολύ καλά και θα το δείτε!
Και θα το επιλέγουν για τις σπουδές τους νέοι και νέες από όλη την πατρίδα μας και όχι μόνο από το...Αιγάλεω.. όπως ειρωνικά αναφέρατε, προτιμώντας το μάλιστα από τα "κολέγια" που επιθυμείτε εσείς να προβάλλετε.

Ευτυχώς, όσο και να το επιχειρείτε, και Κρίση έχουμε και Μνήμη!...

 
Η πρεμούρα της ΝΔ με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημώ
28 Φεβ 2018 14:03

Ενα πράγμα έγινε προφανές στις ομιλίες των πολιτικών στη βουλή προχθές. Οι της Νέας Δημοκρατίας τεχνηέντως πρότειναν το ΠΔΑ να γίνει Εφαρμοσμένων Επιστημών αντί κανονικού Πανεπιστημίου για όσους γνωρίζουν τη διαφορά. Γιατί αυτή η πρεμούρα άραγε; Γιατί η ΝΔ τάσσεται αναφανδόν υπέρ όσων πολέμησαν τη δημιουργία του ΠΔΑ; Πολύ σωστή η παρατήρηση της κυρίας Παντζιου. Αν και δεν είναι πολιτικό το θέμα σίγουρα θα έχει προεκτάσεις πολιτικές και δεν θα είναι ευχάριστες για όσους υποσκάπτουν το ΠΔΑ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του

 
Κονδύλης Γεώργιος
28 Φεβ 2018 14:01

κυρία εχετε άδικο ,δεν φτιάχθηκε πολυτεχνική σχολή ... οπως θα έπρεπε να γίνει αρα αυτά που γράφετε δεν στέκουν ... Ο κ. Κ.Μ εχει απόλυτο δίκιο και οπως τα είπε θα γινουν να είστε σιγουρη και τοτε θα ψαχνετε συμμάχους ,αλλα να δουμε ποιούς θα βρείτε ..... να σας πώ μερικούς απο τους παρακάτω
μπορειτε να διαλέξτε

α) την ένωση Πρυτάνεων των πανεπιστημίων , ΟΧΙ
β) το ΤΕΕ, ούτε για πλάκα
γ) την ενωση εφοπλιστών, (sic)
δ) την ενωση εμπορων, (sic)
ε) τον Υπουργό, πλάκα κάνεις.....

Πανεπιστημίο Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι η μόνη και πραγματική λύση
θα δείτε το νόμο μετα τις εκλογές και δεν θα τις πιστεύετε .....Αυτο ζητούσατε πριν απο χρόνια ,μετα φουσκώσανε τα μυαλά ..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ