ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το νομοσχέδιο για το Παν. Δυτ. Αττικής όπως στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο στάλθηκε για δημοσίευση, στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Δημοσίευση: 28/02/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει το νομοσχέδιο για το Παν. Δυτ. Αττικής όπως στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι την Παρασκευή.

Σχόλια (23)

 
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ
04 Μαρ 2018 15:28

Στους απόφοιτους των ΤΕΙ δεν θα αναγνωριστούν ποτέ επαγγελματικά δικαιώματα όπως των αποφοίτων από τα πολυτεχνία.
Ο τρόπος για την απόκτιση είναι ένας:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΙ και μόλις αποκτηθεί η κρίσιμη μάζα να εκβιάσει εκλογικά το πρώτο κόμμα και να απαιτήσει αναγνώριση δικαιωμάτων.
Όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε.

 
Γιαννης Μ.
04 Μαρ 2018 11:04

@gf 02 Μαρ 2018 19:39
Αν είναι να δίναμε κατατακτήριες δεν περιμέναμε την ίδρυση του ΠαΔΑ, αφού και τώρα υπάρχουν.
Επιπλέον, κατατακτήριες σημαίνει δεύτερο πτυχίο και όχι ισοτίμηση υφιστάμενου και υπάρχει θέμα με το πότε θα "ενεργοποιηθούν" αυτές οι "ευνοϊκές" εξετάσεις. Πχ αυτή τη στιγμή το ΠαΔΑ είναι στα σπάργανα και δεν έχει ολοκληρωθεί η οργάνωσή του. Έχουν προβλεφθεί οι διαθεσιμότητες διδασκαλίας των επιπλέον μαθημάτων που μπορεί να απαιτηθούν για τους πτυχιούχους ή τους ήδη φοιτητές που θα θέλουν να πάρουν τον πανεπιστημιακό τίτλο; Προσωπικά αμφιβάλλω, αν και χρόνος υπάρχει για να οργανωθεί το σύστημα αυτό αν τελικά εδραιωθεί.

@bob mastoras 03 Μαρ 2018 22:48
Απαιτείται τα ΔΣ των διαφόρων επαγγελματικών οργανώσεων αποφοίτων ΤΕΙ να κινητοποιηθούν και όχι να σταματήσουν, ώστε να φανεί ότι οι απόψεις τους έχουν συνέχεια και δεν ήταν "προσωρινές".

 
bob mastoras
03 Μαρ 2018 22:48

@gf
Στο νόμο δεν προβλέπεται τίποτα για τους απόφοιτους.
ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν προβλέπονται λοιπόν ευνοϊκές κατατακτήριες. Ότι ισχύει για όλους ισχύει και για τους απόφοιτους. Αν κάποιος από το ΤΕΙ επιχειρήσει να οργανώσει κάτι διαφορετικό πιο ευνοϊκό για τους απόφοιτους θα παρανομήσει. Άρα κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα γίνει.
Η κουβέντα για ευνοϊκές κατατακτήριες ειπώθηκε από τον υπουργό μία εβδομάδα πριν αλλά δεν είχε καμία συνέχεια. Προσωπικά την πήρα τοις μετρητοίς και νοιώθω ιδιαίτερα αφελής για αυτό (καταλαβαίνεις ότι εκφράζομαι κόσμια.)

 
Πτυχιουχος
03 Μαρ 2018 13:15

@ gf ,
που το ξέρετε εσείς κύριε ότι ελάχιστοι απόφοιτοι ενδιαφέρονται ;
Το ίδιο είναι οι τωρινοί φοιτητές να παίρνουν μερικά μαθήματα και το ίδιο οι απόφοιτοι να μπουν σε μία διαδικασία "ευνοϊκών" κατακτηριων ;
Το σωστο θα ήταν οι σημερινοί φοιτητές να τελειώνουν το ΤΕΙ που ήδη φοιτούν και στη συνέχεια να δώσουν και αυτοί κατατακτηριες ,σύμφωνα με το σκεπτικό του Υπουργού για τους αποφοίτους.
Για αυτό το λόγο, αλλά και για άλλους πιστεύω ότι γρήγορα το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει πολλά προβληματα και πρακτικά και νομικά ...

 
gf
02 Μαρ 2018 19:39

Ρε παιδιά, όποιος είναι ας δώσει τις ευνοικότερες κατατακτήριες. Έτσι και αλλιώς και οι τωρινοί φοιτητές θα δώσουν παραπάνω μαθήματα απο τα καινούργια προγράμματα σπουδών.
Είδη είναι 6-7 μαθήματα παραπάνω από το 8ο εξάμηνο που έχει τα νέα μαθήματα. Δεν έχει και καμία τρελή διαφορά. Και μην νομίζετε ότι υπάρχουν και πολλοί απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για το νέο πτυχίο. Δεν θέλουν ούτε μπαίνουν πολλοί στη μανούρα για νέα μαθήματα.

 
bob mastoras
02 Μαρ 2018 18:40

Με τις διαμαρτυρίες η αντίδραση του υπουργείου ήταν ο περιορισμός των δικαιουμένων πτυχίο ΠΕ αποκλείοντας τους μακρόχρονους φοιτητές. Οι δικαστές, μπορεί να πουν ναι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος και θα πρέπει να αποκλείσουμε όλους όσους μπήκαν σε ΤΕΙ. Θα βγεις από πανεπιστήμιο αν μπήκες σε πανεπιστήμιο. Στον τύπο έχουν ακουστεί τέτοια. Οι δικαστές δεν φοβούνται το πολιτικό κόστος και τις καταλήψεις.
Αν ανατραπούν τα πάντα να μην φτάσουμε στο status quo ante.

 
Πτυχιουχος
02 Μαρ 2018 15:45

@Γιάννης Μ. Το γεγονός ότι ένας σημερινός φοιτητής των 2 ΤΕΙ παίρνοντας παραπάνω μαθήματα μπορεί να αποφοιτήσει από το ΠΔΑ ,ενώ ένας απόφοιτος που εισήχθη στη ίδια σχολή με τον παραπάνω φοιτητή ,με τις ίδιες διαδικασίες,( πανελλήνιες,ίδιες βάσεις) και παρακολούθησε τα ίδια μαθήματα με τους ίδιους καθηγητές και στις ίδιες αιθουσες- εργαστηρια δεν του δίνεται διαδικασία -οπως στον φοιτητή - για αποφοίτηση από το ΠΔΑ .
Αυτο είναι καραμπινατη περίπτωση άνισης μεταχείρισης πολιτών κύριοι.
Άλλωστε ο νόμος " μπαζει " και από άλλες πλευρές ...
Μην φοβάστε λοιπόν ή μην σας φοβίζουν άλλοι ...
Η νομική οδός είναι πλέον δεδομένη και θα δείτε ότι θαψανατραπουν τα πάντα .

 
Γιαννης Μ.
02 Μαρ 2018 11:26

@bob mastoras
Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος είναι περίτεχνα δουλεμένος, ώστε από νομικής άποψης να είναι δύσκολο να προσβληθεί στο θέμα των πτυχιούχων, γιατί πολύ απλά δεν τους αναφέρει. Δεν αναφέρει καν τις κατατακτήριες πτυχιούχων με τις οποίες θα μπορούσαν τα δικηγορικά γραφεία να βρουν πάτημα, να ασκήσουν ένδικα μέσα, περί άνισης αντιμετώπισης. Ούτε καν, ότι υφιστάμενοι και μελλοντικοί πτυχιούχοι θα έχουν ίδια επαγγ.δικαιώματα, για να υπάρχει έμμεση συσχέτιση. Επιπλέον, μία παραδοχή που θα πρέπει να κάνουμε είναι ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι έχουν ενεργή σχέση με το ΠαΔΑ. Οι απόφοιτοι δεν έχουμε δυστυχώς ή ευτυχώς. Ακόμα και οι μεταπτυχιακοί ενεργοί φοιτητές, απόφοιτοι των δύο ΤΕΙ, πλέον δεν υπάρχει κάτι που να τους υποβαθμίζει σε σχέση με το νέο πανεπιστήμιο, αφού και αυτή η παράμετρoς διορθώθηκε. Τί θα πουμε στο ΣτΕ; Γεια σας, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, επειδή δεν αναφέρει τίποτα για εμάς; Ακόμα και έτσι και να γίνει δεκτό, τινάζεται όλος ο νόμος και όχι μία διάταξή του, στον άερα με αποτέλεσμα πολύ απλά να απειλείται η νομική υπόσταση του ΠαΔΑ. Τέτοια εξέλιξη οπωσδήποτε δεν συμφέρει κανέναν απόφοιτο ΤΕΙ, εκτός και αν αρχίσουμε να λειτουργούμε στη λογική της καμένης γης. Θεωρώ το ζήτημα είναι πολύπλευρο. Σίγουρα απαιτούνται νομικές δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει και πριν το νομοσχέδιο αφού το θέμα της ισοτίμησης δεν είναι καινούριο, απλά τώρα επανήλθε στο προσκήνιο και επιπλέον απαιτείται σίγουρα πολιτική δράση. Σε κάθε περίπτωση αν δεν ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

 
bob mastoras
02 Μαρ 2018 09:42

Κατά την γνώμη μου η προσπάθεια να βγάλουμε τον νόμο αντισυνταγματικό μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Ο νόμος για πρώτη φορά ανοίγει ένα ρήγμα στο διαχωρισμό ΠΕ και ΤΕ εκπαίδευσης. Οι φοιτητές που θα πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο με σπουδές και εισαγωγή εν πολύς σε ΤΕΙ θα είναι μία απόδειξη ότι κάλλιστα οι σπουδές σε ΤΕΙ μπορούν να προσμετρηθούν για απόκτηση βασικού πανεπιστημιακού πτυχίου.
Τόσο σε επίπεδο υπαλληλικού κώδικα όσο και σε επίπεδο νομολογίας ΔΟΑΤΑΠ αυτό είναι μία καινοτομία. Εξηγούμαι: Με σπουδές σε ΤΕΙ και μετέπειτα σε πανεπιστήμιο της αλλοδαπής (π.χ. top up degree ενός έτους) οι σπουδές σε ΤΕΙ δεν προσμετρούνται. Για να κάνεις ένα top up degree απαιτείται να έχεις κάνει ένα συναφές πρώτο πτυχίο . Μετά κάνεις το τελευταίο έτος σπουδών και παίρνεις πτυχίο επιπέδου 6. Θεωρεί το ΔΟΑΤΑΠ ότι έχεις κάνει μόνο σπουδές διάρκειας ενός έτους βασιζόμενο στην έννοια του ομοταγούς.
Να προσέξουμε να μην κλείσουμε πόρτες.

 
Γιαννης Μ.
01 Μαρ 2018 21:56

@Πτυχιούχος τει
Μαζί σου, αλλά αν μετρήσεις τα σχόλια του στυλ, κάτι ετοιμάζεται, κάτι ψήνεται, κάτι πάει να γίνει, θα νομίζεις ότι ετοιμάζεται εκστρατεία προς το υπουργείο παιδείας ή προς την Κωνσταντινούπολη.
Προσωπικά εύχομαι όντως κάποιοι να ετοιμάζουν κάτι. Το θέμα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί και με τα μεγάλα λόγια των δικηγορικών γραφείων, γιατί αυτοί σε κάθε περίπτωση τα φράγκα τους θα τα πάρουν, ενώ εμείς την ισοτιμία δεν είναι σίγουρο. Προφανώς, κάθε ομάδα θα κινηθεί διαφορετικά σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, ανάλογα με το νομικό γραφείο που θα την εκπροσωπήσει.
Στην παρούσα φάση θεωρώ ότι οι μόνοι επαγγελματικοί σύλλογοι που έχουν αρκετό υλικό για το εν λόγω ζήτημα, ώστε να κινηθούν νομικά είναι ο σύλλογος αποφοίτων ΤΕΙ Πειραιά και η ΕΕΤΕΜ. Θα δείξει...

 
Panos
01 Μαρ 2018 19:20

Και τωρα τι? Ποιος ειναι αυτος που μπορει να μας οργανωσει. Πρεπει να διεκδικήσουμε κατι ή τα παντα. Γιατι οχι? Με λεφτα καποιος. Ας μαζευτουμε.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ πειραια
01 Μαρ 2018 16:19

Συγνώμη ....
Ο σύλλογος αποφοίτων ΑΕΙ Πειραια ΤΤ έχει κάτι να πει;;;
Πολύ περίεργη η ξαφνική σιωπή του...

 
Πτυχιούχος τει
01 Μαρ 2018 15:19

@Γιάννης.Μ
Συνάδελφε όλοι μας είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι με αυτά που γίνονται .
Προσπαθούμε λοιπόν να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους και την παραμικρή πληροφορία που έχουμε σχετικά με το θέμα.
Εγώ προσωπικά αυτά έμαθα και αυτά μεταφέρω .
Καλό είναι λοιπόν να συγκρατουμε λίγο τα (δικαιολογημένα) νεύρα μας και αν μπορούμε να συμβάλουμε θετικά σε ότι πάει να γίνει.
Αύριο π.χ έχει συνέδριο η ΟΣΕΠ τει και εκεί θα ειπωθούν πολλά .
Μεταξύ άλλων θα βρίσκονται ο Υπουργός ,οι πρυτάνεις και καθηγητές των δύο ΤΕΙ .
Ξέρω ότι επίσης θα υπάρχει και ομάδα αποφοίτων ,οπότε πιστεύω θα ακουστούν πολλά σχετικά με το μέλλον μας.
Βεβαια το θέμα των αγωγών δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε λεπτό .
Πάντα φιλικά και συναδελφικά .

 
doina.acc@gmail.com
01 Μαρ 2018 11:05

Εγώ είμαι μέσα! Αλλά οργανωθούμε όμως φέτος! Με το να κράζουμε εδώ περα δεν θα βγει τιποτα!

 
Γιαννης Μ.
01 Μαρ 2018 11:01

Όλοι κάτι έχετε ακούσει, κάτι έχετε μάθει, αλλά πληροφόρηση για να συμμετάσχουμε και άλλοι καμία. Ε καλή επιτυχία λοιπόν στους "γνώστες"!

 
Μελος ΔΕ Πανεπιστημιου ΔΑφρικης
01 Μαρ 2018 09:32

Η μονη δοκιμη νομικη ενεργεια ειναι η προσφυγη στο ΣΤΕ για ακυρωση του νομου ως αντισυνταγματικου.Εκει θα γελασει και το παρδαλο εριφιο...

 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
01 Μαρ 2018 08:11

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 
ΓΚ
01 Μαρ 2018 06:18

οχι, αλλα θα γίνει του χρόνου ... υπομονή

 
Σλωτερ
01 Μαρ 2018 01:31

Βαρεθηκα.
Παω να κοιμηθω

 
Πτυχιούχος τει
28 Φεβ 2018 21:21

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με νομικό που μιλησα μου εξήγησε πως στην αγωγή που πρέπει να υποβάλουμε όλοι μαζί , αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι ότι καθηγητές και φοιτητές των δύο ΤΕΙ μπαίνουν στο νέο σχήμα με τις προϋπάρχουσες καταστάσεις ενώ οι πτυχιούχοι δεν δικαιούνται ισοτιμία των πτυχίων τους .
Π.χ ένας καθηγητής χωρίς να αποκτήσει νέα αξιολόγηση ή κάποιο επιπρόσθετο προσόν έχει θέση και ρόλο στο ΠΔΑ .
Επίσης οι υπάρχοντες φοιτητές που εισήχθησαν με τους ίδιους κανόνες και παρακολούθησαν τα ίδια μαθήματα με εμάς έως τώρα δικαιούνται και αυτοί θέση στο νέο σχήμα.
Έπρεπε από ΧΘΕΣ να έχουμε ξεκινήσει ...
Ο σύλλογος αποφοίτων ΑΕΙ Πειραια θα πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα.
Αν όχι ,από αύριο ξεκινάμε μονοι μας με ομάδες ή και με κάτι πιο οργανωμένο που μαθαίνω πως ετοιμάζεται.
Εν εγρηγόρσει λοιπόν συνάδελφοι...

 
kj
28 Φεβ 2018 16:20

Έγινε η αλλαγή περί μεταπτυχιακών.

 
Apostolos
28 Φεβ 2018 11:21

Τελικά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πάρουν πτυχίο από το Πανεπιστήμιο? Μα τι μπρος-πισω είναι αυτά?

 
Π.Α
28 Φεβ 2018 10:45

Μια ερωτηση: Προκειται για ενα καινουριο ιδρυμα.δεν θα επρεπε να καθοριζονται και τα ΕΔ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.