Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τίμησαν τον υπουργό για την ίδρυση του Παν. Δυτ. Αττικής

Δημοσίευση: 02/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τιμητική πλακέτα απένειμαν σήμερα,  στο συνέδριό τους, στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού  Προσωπικού του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ , για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 “Τιμής ένεκεν στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  για τη συμβολή του  στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής” αναφέρει χαρακτηριστικά η πλακέτα.

Η απονομή έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, με το επίκαιρο θέμα: «Υλοποίηση του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας».

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας  αναφέρθηκε στην εμβληματική πρωτοβουλία της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για απλή συνένωση των δύο ΤΕΙ, αλλά για μια απόφαση που σηματοδοτεί την αναβάθμιση των ΤΕΙ και γενικότερα της τεχνολογικής εκπαίδευσης, μετά από δεκαετίες απαξίωσής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επισήμανε ότι οι νέες δυναμικές που αναπτύσσονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά και εξήρε τις σημαντικές πρωτοβουλίες διαλόγου και συναινέσεων που έχουν ληφθεί ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στην κατεύθυνση αυτή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους διδάσκοντες των ΤΕΙ με τη συμβολή των οποίων ορισμένα τμήματα είχαν καταφέρει την de facto αναβάθμισή τους. Για τους συμβασιούχους διδάσκοντες ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι εκείνοι που στήριξαν τα ΤΕΙ με την τεχνογνωσία τους τόσα χρόνια και εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να διερευνηθεί η δυνατότητα μακροχρόνιων συμβάσεων εργασίας.

Ο υπουργός ζήτησε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αναμένται να διοριστεί τις επόμενες ημέρες, να εντοπίσει σημεία του νόμου που χρειάζονται βελτίωση και να καταθέσει συγκεκριμένες προωθητικές προτάσεις.

Ομιλητές του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ήταν, μεταξύ άλλων, η  Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίσια Κυπριανίδου, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Πρύτανης ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, Λάζαρος Βρυζίδης, εκπρόσωποι των Συνόδων Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, Πρυτάνεων ΤΕΙ και Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων, οι Πρόεδροι της ΕΒΕΠ – ΕΣΕΕ, του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ, της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, της ΠΟΣΔΕΠ, της ΑΔΙΠ, της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής κ.ά.

 

 

 

Σχόλια (10)

 
defi
04 Μαρ 2018 12:05

@ Μηχανικός_ΑΤΕΙ_ΑΘΗΝΑΣ
οι 240 πιστωτικές μονάδες των ΤΕΙ σύμφωνα με το άρθρο 19 ( παρ.9α) στο νόμο τουΠανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν αρκούν για τον πρώτο κύκλο σπουδών, καθώς απαιτείται 240 πιστωτικές μονάδες από μαθήματα και μόνο. Ευτυχώς που πρόσθεσαν και την παράγραφο β, που ορίζει ότι η ισχύς της παρούσας τροποποίησης αρχίζει από το ακαδημαικό έτος 2018-2019. Έτσι, οι πτυχιούχοι ΤΕΙ με 7 εξάμηνα (210 ects) και 8 εξάμηνa (240 ects) σώζονται από την προσθήκη της παραγράφου β (πριν την ισχύ της τροποποίησης,στο άρθρο 30 ν.4009/11(περ. α, παρ.2)),ορίζεται ότι ο πρώτος κύκλος σπουδών συνίσταται στη παρακολούθηση μαθημάτων τουλάχιστο 180 πιστωτ. μονάδων. Σταματήστε λοιπόν, εσείς οι απόφοιτοι των ΤΕΙ μετά 2001 (με τις 240 πισ. μονάδες), να διαφοροποιείστε από τους παλαιότερους (προ 2001), διότι τα πτυχία ΤΕΙ είναι ΟΛΑ ισότιμα (προ και μετά 2001) και έτσι τα μεταχειρίζεται και η Ελληνική Δημοκρατία..

 
Δημήτρης
04 Μαρ 2018 11:42

Από πίσω η πλακέτα γράφει :" μονοκούκι Γαβρόγλου".

 
Δ. Κ.
03 Μαρ 2018 03:18

@Μηχανικός_ΑΤΕΙ_ΑΘΗΝΑΣ
Για να λυθεί η απορία σου φίλε,
ναι, είναι ήδη επιπέδου 6.

 
Η ΜΈΓΙΣΤΗ ΑΔΙΚΙΑ
03 Μαρ 2018 01:17

Πλακέτα στον κ. υπουργό και από τους φοιτητές του de facto ακαδημαϊκού τμήματος ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, που φρόντισε να εξαφανίσει πέραν κάθε δικαιολογίας και λογικής... και σε όλους εκείνους που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους συνέβαλαν σε αυτό. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος με γνώσεις και ήθος στη Διοικούσα Επιτροπή να υποδείξει το κραυγαλέο αυτό λάθος, σύμφωνα με την παραίνεση του υπουργού για βελτιώσεις!!!!

 
Πετρόπουλος Εμμανουήλ
02 Μαρ 2018 21:52

//Ο υπουργός ζήτησε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αναμένται να διοριστεί τις επόμενες ημέρες, να εντοπίσει σημεία του νόμου που χρειάζονται βελτίωση και να καταθέσει συγκεκριμένες προωθητικές προτάσεις//

Γιά να δούμε κ. Μουτζούρη ποια σημεία χρειάζονται βελτίωση ......!!!
τους αποφοίτους των 40 ετών των δύο Ιδρυμάτων που συγχωνεύτηκαν- καταργήθηκαν θα τους θυμηθείτε ?
Ελπίζω μόνο να μην είναι ''οι λεγόμενες κατατακτήριες ''

καληνύχτα

 
Πτυχιουχος
02 Μαρ 2018 19:33

Κύριε Απόστολε Κοκκόση ,οι πτυχιούχοι των δύο ΤΕΙ ,με την πορεία τους τόσο επαγγελματικά όσο και ακαδημαϊκά δεν έχουν συμβάλει στην δημιουργία του Παν.Δυτ.Αττικης ;
Αυτούς θα τους τιμήσετε ;

 
ΠΒ
02 Μαρ 2018 17:37

Αποστόλη πως μπορείς να κρατάς την ψυχραιμία σου, όταν όλοι γύρω σου τα 'χουν χάσει.....

θεωρώ φίλε μου οτι δεν έχεις αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 
ΔΤ
02 Μαρ 2018 17:34

Αποστόλη ,Χαίρε βάθος αμέτρητον

 
Πέτρίδης Νικόλαος
02 Μαρ 2018 17:08

Mπράβο Αποστόλη και εις ανώτερα !!!!

Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!

ευχαριστώ
Πέτρίδης Νικόλαος

 
Μηχανικός_ΑΤΕΙ_ΑΘΗΝΑΣ
02 Μαρ 2018 15:56

Μπορεί να μας απαντήσει ο "τιμημένος" υπουργός, αν οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ που ήδη έχουν ολοκληρώσει κύκλο σπουδών 240 πιστωτικών μονάδων που αντιστοιχούν σε ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών ενός ΑΕΙ, δηλαδή 8 εξάμηνα -όπως ακριβώς αναφέρει το νέο νομοσχέδιο για τους μελλοντικούς απόφοιτους του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής- ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ισότιμα με ένα αντίστοιχο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επιπέδου 6 ;

Αν όχι, πρέπει να διορθωθεί άμεσα .... και ΠΡΙΝ από τις εκλογές!!!
Αλλιώς -εκ μέρους των αποφοίτων 240 πιστωτικών μονάδων ΑΤΕΙ και των οικογενειών τους- αφιερώνω το "Back in BLACK" των AC/DC.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.