Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση “Γαβρόγλου” παύσης καθηκόντων του Πρύτανη του ΔΠΘ

Θ. Καραμπίνης: Η απόφαση μ' επαναφέρει στα καθήκοντα του Πρύτανη
Δημοσίευση: 02/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία είχε τεθεί ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θανάσης Καραμπίνης σε    καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο κ. Καραμπίνης απέστειλε σήμερα επιστολή στην κοινότητα του Πανεπιστημίου με την οποία ανακοίνωσε την ακυρωτική απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου τονίζοντας  τα εξής:

Δικαιώθηκαν όσοι πιστεύουν στη Δικαιοσύνη:  Το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση μου και ακύρωσε την σχετική πράξη του κ. Γαβρόγλου (ως μη γενόμενη), επαναφέροντας με στα καθήκοντα του Πρύτανη του ΔΠΘ και δικαιώνοντας όσους πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακαδημαϊκή εκτροπή: Όλους εκείνους οι οποίοι μεθόδευσαν και υπηρέτησαν πιστά αυτή την ακαδημαϊκή εκτροπή τους παραδίδω στην κρίση σας.

Το ΔΠΘ βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων: Όμως το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το ΔΠΘ όχι μόνο δεν συνέχισε την αναπτυξιακή δυναμική του αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων οι οποίοι επιθυμούν την συρρίκνωση του. Έτσι είδαμε να δρομολογούνται δράσεις όπως η ίδρυση σε άλλα Πανεπιστήμια και χωρίς κανένα σχεδιασμό άκριτα σχολών ομοειδών του ΔΠΘ, συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών, επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού κ.α. Δράσεις οι οποίες ενώ θα φέρουν ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας για το Δημοκρίτειο θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα: Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη. Νομίζω ότι το αξίζουν όσοι πιστεύουν σε εμάς, το ΔΠΘ, αλλά και η περιοχή μας.
‘Οι καιροί ου μενετοί’.
 
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας

Σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ, είχε θέσει με απόφασή τους στις 10 Ιουλόυ 2017,  ο υπουργός Παιδείας , Κώστας Γαβρόγλου, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιο Καραμπίνη.  

Η απόφαση , σύμφωνα με το  τότε (10-7-17) ανακοινωθέν του υπ. Παιδείας:

Α. Ελήφθη καθώς δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα το οποίο ο Α. Καραμπίνης κατέθεσε εκπρόθεσμα και σε αναρμόδιο όργανο που στην περίπτωση αυτή είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Β. Επιπλέον, κρίθηκε ότι τα αποδιδόμενα πειθαρχικά παραπτώματα –για τα οποία ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη- εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Γ. Η δε απόφαση διαφυλάττει το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δ. Τέλος, το συγκεκριμένο διοικητικό μέτρο επιβάλλεται και από την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης διερεύνησης των συνθηκών διάπραξης των πειθαρχικών παραπτωμάτων που αποδίδονται στον Πρύτανη.

Σχόλια (6)

 
Μανώλης
02 Μαρ 2018 18:02

Αναμένουμε να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του και ο υπουργός Γαβρογλου...

 
Μελος ΔΕ Πανεπιστημιου ΔΑφρικης
02 Μαρ 2018 21:58

Σε οποιαδηποτε χωρα της Δυτικης Αφρικης, ο Υπουργος θα ειχε παραιτηθει ηδη.

 
πανεπιστημιακος
03 Μαρ 2018 00:56

Είναι στιγμές που κάποιος μπορεί να είναι περήφανος για την Ελληνική Δικαιοσύνη...

 
ph
03 Μαρ 2018 17:33

Τελικά, οι περισσότερες αποφάσεις (και νόμοι) του Υπουργού (μετά το 2015) είναι αντισυνταγματικές. Ευτυχώς για μας, υπάρχουν οι δικαστές και Μπράβο τους.

 
Ωραια και αγγελικά πλασμένα...
05 Μαρ 2018 07:57

Το σκεπτικό της απόφασης που είναι;

 
Σμόκης
05 Μαρ 2018 19:56

Και ο υπουργός ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean