Έκκληση Λ. Βρυζίδη στον υπουργό για τους αποφοίτους των δύο ΤΕΙ

04/03/2018

Ενημερώθηκε: 04/03/2018, 22:37

Άκουσε το άρθρο

Να δοθεί λύση στους αποφοίτους του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ ζήτησε ο  Πρύτανης του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Λάζαρος Βυρζίδης από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  στο 4ο Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (16)

Καρούσος Γεώργιος
|

@Πλαγιανός Νικόλαος

//Τα όσα ανεφέρατε μόνο για μετά το 2001 (καλόπιασμα το λένε ... αυτό, αλλα γιατί...εκτός και αν αποδοθεί στην ροή του λόγου σας ) και το επιχειρούμενο διαχωρισμό θεωρούνται '' επιεικώς αφελή'' οταν υπάρχουν αποφάσεις Δικαστηρίων περί της συνέχειας και ισοτίμίας των Ιδρυμάτων και των εκδιδομένων υπό αυτών τίτλων σπουδών.//

Nά προσθέσω για τον αξιότιμο Αντιπρόεδρο της Δ.Ε κ. Βρυζίδη οτι και ο ίδιος ξεκίνησε απο τα ΚΑΤΕΕ Κοζάνης και έγινε Καθηγητής στο ΤΕΙ πειραια μετα απο χρόνια, και με Διδακτορικό στα Μαθηματικά πολύ αργότερα και σήμερα καθηγητής στο νεο Πανεπιστημιο....,αφηστε και τους αποφοίτους σας όλους να βελτιωθουν ... το αξίζουν αλλωστε ....Δεν νομίζετε......

Αυτά γιατί είμαστε μικρή χώρα κε Βρυζίδη και γνωριζόμαστε ολοι .. του χώρου εννοώ πολυ καλά ,αφήστε λοιπόν τις διαιρέσεις .... δεν βοηθούν , είναι εκ του πονηρού για δημιουργία μονο προβλημάτων ...

ευχαριστώ
με εκτίμηση

ioannis
|

Δεν υπάρχουν λόγια πλέον για αυτούς τους ανθρώπους.........

Δεν βρέχει ξέρετε.........

Solwn
|

"Σε κάθε περίπτωση όμως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ μπορεί και έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι θέλει διότι απλά εκπροσωπεί ένα πολιτικό κόμμα.", ζούμε να το ακούμε και αυτό! Δηλαδή αγαπητέ ο Κύριος ΒΡυζίδης και ο κάθε κύριος Βρυζίδης πιστεύεις δεν ακολουθεί κάποια προσωπική πολιτική πεποίθηση ή δεν έχει κατευθύνσεις από πολιτικούς φορεις?..γελασμένοι είστε..

Πλαγιανός Νικόλαος
|

Aξιότιμε κε Βρυζίδη,

Έκκληση =ικεσία,παράκληση ηη παρακάλι όπως λέει και ο σοφός λαός μας

Το αυτονόητο κάνατε με καθυστέρηση... και το αυτονόητο θα κάνει και η πολιτεία ... εάν το κάνει ...

Ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε κ.Μουτζούρης και εσείς ως θεσμικοί πλέον παράγοντες σε ιδρυμα πληρως αυτοδιοικούμενο εκπροσωπείτε την τάξη , καθήκον και υποχρέωση σας (της τάξεως...δηλαδή) ειναι να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του νέου Ιδρύματος απενεργοποιώντας οτιδήποτε μπορεί να την διαταράξει και αυτοί σίγουρα δεν είναι οι απόφοιτοι σας ...οι οποίοι περιμένουν την απολύτως δικαιολογημένη δικαίωση τους μετα απο 40 χρόνια ...bullying

Τα όσα ανεφέρατε μόνο για μετά το 2001 (καλόπιασμα το λένε ... αυτό, αλλα γιατί...εκτός και αν αποδοθεί στην ροή του λόγου σας ) και το επιχειρούμενο διαχωρισμό θεωρούνται '' επιεικώς αφελή'' οταν υπάρχουν αποφάσεις Δικαστηρίων περί της συνέχειας και ισοτίμίας των Ιδρυμάτων και των εκδιδομένων υπό αυτών τίτλων σπουδών.

Στην ζυγαριά να τα βάλτε τα όλα ,επαγγελματική εμπειρία ,εξειδικεύσεις,σεμινάρια,εσωτερικά σχολεία Οργανισμών ,επιχειρήσεων και εταιριών που πιθανον να εχουν παρακολουθήσει οι υποψηφιοι προς ισοτίμηση αποφοιτοι των ιδρυμάτων σας .

με εκτίμηση

Πλαγιανός Νικόλαος

apofoitos TEI peiraia
|

Kύριε Βρυζίδη, η λύση έχει βρεθεί. Οι παραινέσεις σας προς τον Υπουργό είναι κατόπιν εορτής. Οι απόφοιτοι τελικά, θα δικαιωθούν, όσον αφορά την ισοδυναμία των πτυχίων τους, όπως είχε γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, χωρίς τους διαχωρισμούς που εσείς προσπαθείτε να κάνετε.

Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης
|

Ενα μικρό σχόλιο για το"2001"....
Ειμαι πτυχιούχος του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών από την μονοτμηματική Σχολή γραφικών τεχνών του ΤΕΙ - τότε ΚΑΤΕΕ Αθήνας) το 1978 (σπουδές 1974-1977).
Σπούδασα επί έξη εξάμηνα σπουδών με μαθήματα και τα Σάββατα (τότε ήταν εργάσιμη ημέρα) και έκανα 6 μήνες πρακτική άσκηση (όπως όλοι μας τότε).
Το δε εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα μαθημάτων ξεπερνούσε τις 35 ώρες με 15 εβδομάδες μαθημάτων...
Oμως φυσικά δεν υπήρχαν τα ΕCTS.... Αν υπήρχαν, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 240 αν κριθούν με βάση την πραγματική συνολική διάρκεια των σπουδών... Αυτά τα ολίγα για τους πτυχιούχους "πριν το 2001".

Πέρα όμως από τους αριθμούς, ας θυμηθούν κάποιοι ότι ήταν οι πτυχιούχοι της δεκαετίας του 70 που τράβηξαν το κάρο" για να ιδρυθούν τα ΤΕΙ το 1981-1983 έχοντας απέναντι τις συντεχνίες και τους αντιδραστικούς κάθε είδους... Και αγωνίστηκαν για να βγουν τα προεδρικά διατάγματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα και με την περιγραφή των προγραμμάτων σπουδών...

Thomas Paschalis
|

Η τροπολογία που κατέθεσε τo KKE για την ισοτίμηση των πτυχιούχων των δυο προς συγχώνευση ΤΕΙ δεν διαχωρίζει τους πτυχιούχους σε πριν και μετά το 2001.
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/kke.pdf
Σε κάθε περίπτωση όμως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ μπορεί και έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι θέλει διότι απλά εκπροσωπεί ένα πολιτικό κόμμα. Εσύ όμως κε Βρυζίδη έχεις θεσμικό ρόλο στο νέο πανεπιστήμιο και έχεις την ηθική υποχρέωση να ενημερώσεις τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για το τόσο σημαντικό θέμα της ισοτίμησης των πτυχίων τους. Αν κάποιοι πιστεύετε πως τα πτυχία πριν και μετά το 2001 δεν είναι ισότιμα τότε γιατί δε μας το λέγατε τόσα χρόνια να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε??? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Αλεξόπουλος Δημήτριος
|

@Αλεξιάδης Πέτρος
@Αλέξανδρος Πετρίδης

Αγαπητοί φίλοι,

Αριστα τά γράφετε , ας μελετήσουν το ζήτημα αυτό , είναι ευκολο,το οτι δεν έγινε φταίνε και οι δύο πλευρές (η μία γιατί δεν το έθεσε επιτακτικά , εφόσον ηθελε να κατωχυρώσει δικα της θεματάκια ...

//@Γιαννης Μ. https://www.esos.gr/arthra/54650/i-proti-paraitisi-prytani-exaitias-diat... //

η αλλη γιατι θεωρούσε οτι θα περάσει '' οι Ελλήνες ξεχνάνε εύκολα // εξάλλου

Ευχομαι, εστω και με την σχετική παρότρυνση του ΚΚΕ ,να λυθεί το θέμα ,που σε αλλες καταστάσεις θα ηταν το αυτονόητο στον σχετικό νόμο.

Η διαίρεση σε προ και μετά το 2001 θα ειναι ''η τέλεια καταιγίδα'' για τους όλους τους αποφοίτους

Να το θυμούνται όλοι οι φίλοι απόφοιτοι...... πριν και μετά ...

ΥΓ ξέρετε πόσα χρόνια το πολυτεχνείο ζητούσε το master .... 15 και πλέον
χρόνια ..., πάντα σε κάθε Υπουργό ελεγαν τά ιδια και τελικά το επέτυχαν για όλους ... τους μέχρι σημερα αποφοίτους τους.......

Εμείς ως απόφοιτοι και εργαζόμενοι τιμήσαμε τις σπουδές μας με την επάρκεια μας στην αγορά εργασίας ,ας κάνουν και οι καθηγητές και Υπουργείο το χρέος τους στις χιλιάδες αποφοίτων ...

συνέπεια και επιχειρήματα χρειάζετε μόνο

σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Αλεξόπουλος Δημήτριος

Νικόλαος
|

Πιθανότατα η δικαίωση των αποφοίτων θα γίνει σταδιακά. Είναι ενθαρυντικό ότι μετά τον αρχικό στόχο που επετεύχθη και ήταν ή ίδρυση του Π.Δ.Α. ακολουθούν τα επόμενα βήματα ένα εκ των οποίων είναι η αναγνώριση των αποφοίτων που αποτελούσαν άλλωστε και "κοκκινη γραμμή" των διοικήσεων των 2 ιδρυμάτων που ενώθηκαν. Σε ότι αφορά το διαχωρισμό προ και μετά το 2001 υπάρχει το ζήτημα των 240ECTS αλλά αν περάσει η ισοτίμηση των μετά το 2001 τότε θα ισχύσει και για τους παλαιότερους σχεδόν αυτόματα. Ουσιαστικό βήμα θα είναι και η αναγνώριση των Επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο Ιούνιος δεν είναι μακριά...

Απόφοιτος ΤΕΙ
|

Ξεκίνησε με το ρήμα "νομίζω" και αφιέρωσε 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα στους αποφοίτους. Μπράβο για τη μαχητικότητά του..

Πτυχιούχος Τει
|

Ο κύριος Βρυζιδης είχε επισημάνει κάποια στιγμή ότι το όλο εγχείρημα του ΠΔΑ δεν θα προχωρήσει χωρίς να λυθεί το θέμα των αποφοίτων .
Αυτό το αντιλαμβάνεται και τώρα που είναι η ώρα να διοικήσει και είναι θετικό που το λέει φωναχτά .
Κάνει όμως ένα τεράστιο λάθος που θα το βρει μπροστά του .
Διαχωρίζει τους πτυχιούχους σε προ και μετά 2001.
Και οι προ 2001 ΤΕΙ έχουν τελειώσει .
Παρακαλώ πολύ λοιπόν εδώ από το βήμα που μου δίνει το esos- και το ευχαριστώ πολύ - και από άλλους καθηγητές που είχαν τοποθετηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα να μας διευκρινίσουν τι πιστεύουν ότι θα γίνει και με τους προ 2001 πτυχιούχους και ιδίως με αυτούς που τα τμήματα τους καταργούνται εντελώς και στο νέο σχήμα δεν αναφέρονται καθόλου.
Θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως τους κυρίως Χιωτίνη, Βαρελίδη , Βασιλειάδη και άλλους να πάρουν θέση και τουλάχιστον να μας πουν την άποψή τους.
Ευχαριστώ πολύ.

τει πριν 2001
|

Δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός σε αποφοίτους πριν και μετά το 2001. Αφήστε τον κάθε Βρυζίδη να λέει ότι θέλει. Υπάρχει έγγραφο επίσημο από το ΤΕΙ, το οποίο αναφέρει για ισοτιμία πτυχίων πριν και μετά το 2001.

Απόφοιτοι και όχι μόνο...
|

Προς τον κ. Βρυζίδη,

ενημερώστε τον νυν Πρύτανη και τέως Πρόεδρο, ότι με σχετικές αποφάσεις του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ δεν υπάρχει διαχωρισμός πριν και μετά (2001) των αποφοίτων, π.χ. απόσπασμα από την Απόφαση 2028 / 2006 (Β2, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)

......... γ) από την εισηγητική έκθεση, στην οποία γίνεται σαφής αναφορά ότι με το νόμο αυτόν "δεν επιχειρείται διαφοροποίηση μεταξύ των παλαιών και νέων πτυχίων Τ.Ε.Ι. που είναι μεταξύ τους ισότιμα, όπως ακριβώς τα ίδια παραμένουν και τα επαγγελματικά δικαιώματα των παλαιών και νέων πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.". Περαιτέρω, η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος που ορίζει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, καθιερώνει όχι μόνο την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου, αλλά και την ισότητα του νόμου έναντι αυτών και συνεπώς δεσμεύει τον κοινό νομοθέτη, όταν πρόκειται να ρυθμίσει ουσιωδώς όμοια πράγματα, σχέσεις ή καταστάσεις και κατηγορίες προσώπων, να μη μεταχειρίζεται κατά τρόπο ανόμοιο τις περιπτώσεις αυτές, εισάγοντας εξαιρέσεις και κάνοντας διακρίσεις, εκτός αν αυτό επιβάλλεται από λόγους κοινωνικούς ή δημόσιου συμφέροντος, η συνδρομή των οποίων είτε διαφοροποιεί την κατηγορία των προσώπων ή των πραγμάτων στα οποία αφορά. Επομένως, αν γίνει με νόμο δικαιολογημένη ειδική ρύθμιση για μία κατηγορία προσώπων και αποκλεισθεί με αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση από τη ρύθμιση αυτή μία άλλη κατηγορία προσώπων, για την οποία συντρέχει ο ίδιος δικαιολογητικός λόγος ευνοϊκής μεταχειρίσεως, η διάταξη που εισάγει τη δυσμενή αυτή διάκριση είναι ανίσχυρη ως αντισυνταγματική.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Πετρίδης
|

To ΚΚΕ περιμένατε να το πεί στην Βουλή για να αναφερθείτε κε Αντιπρόεδρε της νεας Δ.Ε ?

Δεν ηταν προαπαιτούμενο για την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων ?

Μην διαιρείτε τους αποφοίτους σας ,αγκαλιάστε τους ολους ...μόνο κέρδος θα έχετε .. καταξιώσαν στο βαθμό που μπορούσαν τα πτυχία τους στην αγορά εργασίας ..

ευχαριστώ

Αλεξιάδης Πέτρος
|

Πάλι τις διαιρέσεις αρχίσατε !!! (πρό.. μετά .. αυριανούς .. μεθαυριανούς ..χθεσινούς ..)

Οι προ του 2001 τι εχουν κ.Βυρζίδη ? δεν εχουν τίτλους σπουδών που τους έχετε υπογράψει κιόλας ,δεν εχουν επαγγελματική εμπειρία στο γνωστικο αντικείμενο ,δεν εχουν υποστεί το πιο αγριο επαγγελμaτικο bullying ...
Η καταξίωση δεν ηρθε μόνο μετα απο το 2001 ,καπου πατήσατε για να χτίσετε κατι καλύτερο,και αυτο προήλθε απο την αποδοχη και την καταξίωση
των αποφοίτων στην αγορά εργασίας ...μετά απο 40 χρόνια ...
Δέν θέλω να πιστέψω οτι το '' διαίρη και βαλίλευε '' μπορεί να αποτελεί πρακτική επιλυσης ζητηματων σήμερα ..

καλημέρα σας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ