Μοριοδότηση ξένων γλωσσών σε προκήρυξη για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)

07/03/2018

Άκουσε το άρθρο

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας μοριοδότησε τις ξένες γλώσσες για τη γνώση των οποίων είχαν υποβληθεί από την υποψήφια τα νόμιμα δικαιολογητικά και την κατέταξε σε θέση του αξιολογικού πίνακα που επιτρέπει την πρόσληψή της.

Ειδικότερα ο Συνήγορος ζήτησε από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας να γίνει δεκτή ένσταση πολίτη κατά προσωρινών αξιολογικών πινάκων που προέκυψαν από τη διαδικασία πρόσληψης σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Ο Συνήγορος επισήμανε ότι παρά το ότι η προκήρυξη προέβλεπε τη μοριοδότηση της αγγλικής γλώσσας καθώς και κάθε άλλης επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΥΠΕ θεώρησε εσφαλμένα ότι οι ξένες γλώσσες (αγγλικά, τσεχικά, σλοβακικά) για τη γνώση των οποίων υποβλήθηκαν από την υποψήφια τα νόμιμα δικαιολογητικά, δεν ήταν οι ζητούμενες από την προκήρυξη.

Παράλληλα, ο Συνήγορος επισήμανε στην ΥΠΕ ότι το παράρτημα του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), βάσει του οποίου προέβη στη μοριοδότηση ξένων γλωσσών, παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο αποδεικνύεται το επίπεδο κάποιων ξένων γλωσσών και όχι στο ποιες γλώσσες γίνονται αποδεκτές. Εφόσον στην προκήρυξη περιλαμβάνονται όλες οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοριοδοτούνται όλες, ακόμα και όσες δεν αναφέρονται στο παράρτημα του ΑΣΕΠ.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη η υποψήφια κατετάγη σε θέση του αξιολογικού πίνακα που επιτρέπει την πρόσληψή της.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ