Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δικαστήριο δικαίωσε υπ. Διευθυντή Εκπαίδευσης και ακυρώνει την τοποθέτηση του νυν με το νόμο “Φίλη”

Τον ίδιο υποψήφιο Διευθυντή είχε δικαιώσει το δικαστήριο και στις “κρίσεις” του 2010 με το νόμο “Διαμαντοπούλου”
Δημοσίευση: 08/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, με απόφαση που εξέδωσε δικαίωσε τον Βασίλη Σαμαρά, πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Κορινθίας και υποψήφιο για την ίδια θέση στις τελευταίες κρίσεις με το νόμο “Φίλη”  και  ακυρώνει την απόφαση τοποθέτησης του νυν Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Με την απόφαση 198/2017 του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως κρίθηκε μη νόμιμη η κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών και η μη ένταξή του Β. Σαμαρά στους αξιολογικούς πίνακες και ακυρώθηκε η Υπουργική Απόφαση τοποθέτησης  Διευθυντή ΔΔΕ Κορινθίας (κάνοντας πλήρως δεκτή την προσφυγή σύμφωνα με την μείζονα σκέψη της απόφασης).

Ο κ. Σαμαράς σήμερα διδάσκει σε σχολείο .

Η ΑΠΟΦΑΣΗ  

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε την ακύρωση:

α/   της  πράξης (24-1-16) του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με την οποία κρίθηκε ότι δεν πληροί την προϋπόθεση της δεκαετούς διδακτικής υπηρεσίας και , ως τούτου, αποκλείσθηκε από τον πίνακα υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης

β/ την από 4-1-16 τελικού αναμορφωμένου πίνακα μη δεκτών υποψηφίων  Διευθυντών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, του ίδιου Συμβουλίου, καθώς δεν πληρούν  τις προϋποθέσεις επιλογής, στην οποία εντάχθηκε και ο κ. Σαμαράς,

γ/ του από 4-1-16 τελικού αναμορφωμένου πίνακα δεκτών υποψηφίων  Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου του ίδιου Συμβουλίου, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής, στον οποίο δεν εντάχθηκε ο κ. Σαμαράς,

δ/ του από 19-1-16 τελικού πίνακα μοριοδότησης υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας  του ίδιου Συμβουλίου, στην οποία δεν εντάχθηκε ο κ. Σαμαρας

ε/ της  9/25-1-16 πράξης του Συμβουλίου με την οποία απορρίφθηκε ένσταση του κ. Σαμαρά κατά του πίνακα μοριοδότησης.

στ/ της απόφασης του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, με την οποία κυρώθηκαν οι σχετικοί αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθό μέρος αφορά στον πίνακα  υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, και

ζ/ της απόφαση του ίδιου υπουργού με την οποία τοποθετήθηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Ο Β. Σαμαράς δικαιώθηκε και στις κρίσεις του 2010

Υπενθυμίζεται ότι  με την απόφαση 205/2011 του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως κρίθηκε μη νόμιμη η τοποθέτηση του Διευθυντή ΔΔΕ Κορινθίας, άλλαξε η πρώτη απόφαση του Υπουργείου (ΦΕΚ 695, Γ΄, 6-08-2010), εκδόθηκε νέα απόφαση (ΦΕΚ 963, Γ΄, 12-09-2012), και τοποθετήθηκε Διευθυντής ΔΔΕ Κορινθίας με την Υ-65/123181/Δ2/10-10-2012 Υπουργική Απόφαση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2011

 

Σχόλια (6)

 
@Γιάννη Πλατάρο
08 Μαρ 2018 22:36

Αναμένεται σε λίγο και η δική σας δικαίωση από την προσφυγή που κάνατε με άλλους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης.Λίγη υπομονή και το δίκαιο και σε αυτήν την περίπτωση θα επικρατήσει.

 
deppy
08 Μαρ 2018 20:02

Μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για άλωση της δημόσιας διοίκησης

 
DEEEEP
08 Μαρ 2018 15:36

Η εφεύρεση της διάκρισης της διδακτικής απο την εκπαιδευτική υπηρεσία ως εργαλείο αποκλεισμού ας σταματήσει επι τέλους γιατι όποιος προσφεύγει θα δικαιώνεται ! Λέτε και ο νέος νόμος που έρχεται να ειναι μια απο τα ιδια ?

 
Κωνσταντίνος
08 Μαρ 2018 14:49

Τα ΣΔΕ δίνουν απολυτήριο Γυμνασίου, για όσους δεν το γνωρίζουν.
Επίσης, οι διευθυντές τους και οι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από τις ΔΔΕ. Η προϋπηρεσία σε αυτά, ακόμη και των ωρομισθίων, προσμετράται για τους πίνακες αναπληρωτών.

 
Γιάννης Πλατάρος
08 Μαρ 2018 12:53

Να σχολιάσω, ότι η Διοίκηση, πολλές φορές, ελαφρά τη καρδία κρύβεται πίσω από το γράμμα του νόμου. «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν ανήκει στην Δευτεροβάθμια» Ναι, αλλά όλοι οι απόφοιτοί του εγγράφονται στα Γενικά Λύκεια. Άρα;
Χαίρομαι που δικαιώθηκε ο κ. Βασίλης Σαμαράς, διότι πρόκειται για πρόσωπο με ήθος σπάνιο και με διακεκριμένο επιστημονικό έργο και προσφορά.

 
Α.Ω
08 Μαρ 2018 11:33

Δεν θα έπρεπε να προσβάλλονται οι προσωπικότητες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν ή διεκδικούν μια θέση σαν στελέχη της εκπαίδευσης με τέτοιους τρόπους. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει σαφής τοποθέτηση κριτηρίων, τα οποία να ισχύουν συνεχώς σε κάθε κρίση. Όχι στη μία περίπτωση η μια υπηρεσία είναι διδακτική και στην άλλη δεν είναι π.χ υπηρέτηση σε ΣΔΕ, σε σχολικές βιβλιοθήκες, σε διεύθυνση ΙΕΚ κ.ά. Στη μια περίπτωση να κρίνεται κάποιος με την εκπαιδευτική υπηρεσία και στην άλλη με την διδακτική. Να υπηρετεί σε μια θέση που από την εγκύκλιο γνωρίζει ότι παρέχει διδακτική προϋπηρεσία και μετά να πληροφορείται, ότι δεν ισχύει.Γιατί αυτά τα είδαμε στους τελευταίους νόμος επιλογής στελεχών. Να ξέρει κανείς δηλαδή τί μετράει και τί δεν μετράει σε μια επιλογή. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ