Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τον Ιούνιο οι Διευθυντές σχολείων που κατέθεσαν εκπρόθεσμες δηλώσεις υποψηφιότητας

ΠΔΕ Θεσσαλίας:“Η δίκαιη αυτή απόφαση κάνει μικρότερο το άχθος της διοικητικής απόφασης που ήμουν υποχρεωμένη από την κείμενη νομοθεσία να λάβω, αφού εν προκειμένω οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα «χρεωθούν» τις όποιες μη σύννομες ενέργειες”
Δημοσίευση: 13/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας επί της αίτησης αναστολής των διευθυντών σχολείων β/βαθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  οι οποίοι είχαν καταθέσει δηλώσεις προτίμησης στα σχολεία του νομού, μετά το πέρας της διαδικασίας, διατάσσοντας την εν μέρει αναστολή της ανάκλησης από τις διευθυντικές τους θέσεις αποκλειστικά  μέχρι και τις 30-06-2018, σύμφωνα  με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας paidis.com

Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό να μη διαταραχθεί η κανονικότητα των σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς και μάλιστα εν όψει των πανελλαδικών Εξετάσεις, επιχειρήματα που προβλήθηκαν και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαρίσης

Υπενθυμίζεται ότι  στις 15 Δεκεμβρίου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλούνταν οι τοποθετήσεις 6 Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων για λόγους νομιμότητας και συγκεκριμένα για λόγους παράβασης της εξωτερικής νομιμότητας η οποία συνίσταται στην εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Η παράβαση  της εξωτερικής νομιμότητας, όπως είπε στο esos η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έγινε, λόγω σχετικού θορύβου που προκλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα είχε ανακληθεί  η απόφαση με την οποία , μετά από   σχετική πρόταση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης είχε προβεί στην τοποθέτηση  εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών των κάτωθι Σχολικών Μονάδων:

1)   στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας

2)   στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

3)  στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας

4)  στο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αρμενίου

5)   στο Γυμνάσιο Γόννων

6)   στο Γενικό Λύκειο Φαλάνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ paidis.com

Απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας επί της αίτησης αναστολής των διευθυντών σχολείων β/βαθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  οι οποίοι είχαν καταθέσει δηλώσεις προτίμησης στα σχολεία του νομού, μετά το πέρας της διαδικασίας, διατάσσοντας

την εν μέρει αναστολή της ανάκλησης από τις διευθυντικές τους θέσεις αποκλειστικά  μέχρι και τις 30-06-2018.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, αποφάσισε, αφού δέχθηκε το εκπρόθεσμο των δηλώσεων προτίμησης, σε πνεύμα κοινωνικής αλλά και παιδαγωγικής ευαισθησίας και προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδίως στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που καλούνται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι η αντικατάσταση των εν λόγω  διευθυντών θα πρέπει να λάβει χώρα αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού έτους.

Οι δικαστές προέκριναν ως εξαιρετικό λόγο δημοσίου συμφέροντος την προστασία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, και συνεπώς, η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πρόκειται να ενεργοποιηθεί από την 1η/7/2018.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης το paidis.com ζήτησε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου να σχολιάσει τα νέα δεδομένα.

Η κ. Αναστασοπούλου ανέφερε:

“Η δίκαιη αυτή απόφαση κάνει μικρότερο το άχθος της διοικητικής απόφασης που ήμουν υποχρεωμένη από την κείμενη νομοθεσία να λάβω, αφού εν προκειμένω οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα «χρεωθούν» τις όποιες μη σύννομες ενέργειες”.

Σχόλια (1)

 
elriketi
14 Μαρ 2018 08:33

“Η δίκαιη αυτή απόφαση κάνει μικρότερο το άχθος της διοικητικής απόφασης που ήμουν υποχρεωμένη από την κείμενη νομοθεσία να λάβω, αφού εν προκειμένω οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα «χρεωθούν» τις όποιες μη σύννομες ενέργειες”.

Ας ακούσουμε και την θέση του διευθυντή εκπαίδευσης Λάρισας ο οποίος διερρήγνυε τα ιμάτια του σχετικά με την νομιμότητα των ενεργειών τους αλλά και την δική του ικανότητα για την σωστή διεξαγωγή της διαδικασίας

Αλλοίμονο σε εμάς που υπεστήκαμε το περασμένο καλοκαίρι τον Γολγοθά εξαιτίας τελικά της κατάληψης διοικητικών θέσεων από την μυστική και αναιτιολόγητη ψηφοφορία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ