Placeholder

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜ/ΔΕΣ

1η Επιστημονική Ημερίδα του Τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα

Δημοσίευση: 14/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον συναρπαστικό κόσμο των επιστημών της μηχανικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι παρευρεθούν στην 1η​ Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Engineering. Η δυναμική της Επιστήμης της Μηχανικής», που διοργανώνεται στην Αθήνα από τη Σχολή Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων τεχνολογίας, σε σχέση με τους βασικούς τομείς της μηχανικής, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα ενασχόλησης με την έρευνα, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, και την βελτίωση καινοτόμων προϊόντων, που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και στην ευημερία του ανθρώπου. Οι εφαρμογές της μηχανικής καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως για παράδειγμα, ρομποτική και ευφυή συστήματα αισθητήρων, ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, νανοτεχνολογία, αντισεισμικά κτίρια, ανίχνευση και εξόρυξη πετρελαίου, μηχανές μειωμένων ρύπων για προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και πολλά άλλα. Κατά την ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικής, Καθηγητή Αναστάσιο Πολυκάρπου, καθώς και παρουσίαση των εργαστηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλους τους πολυτεχνικούς κλάδους και να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του κάθε κλάδου μέσα από εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τις διάφορες ειδικότητες. «Με την ημερίδα αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε τη δυναμική της επιστήμης της μηχανικής και την αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην κοινωνία του ανθρώπου του σήμερα, αλλά και του αύριο. Στόχος της ημερίδας είναι να βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα την προσφορά της μηχανικής στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, και στη ευημερία του ανθρώπινου είδους. Αυτό γίνεται κατορθωτό μέσα από την ανακάλυψη καινοτόμων συστημάτων σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα, μαζικά μέσα μεταφοράς και συγκοινωνίας, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικά/κοινωνικά μέσα ψυχαγωγίας και δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, ανακύκλωση υλικών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και άλλα», υπογράμμισε ο Καθηγητής Πολυκάρπου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίκαιρα τεχνικά θέματα που αφορούν τον κλάδο της μηχανικής από το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής, όπως: «Γνωστικά Δίκτυα Αισθητήρων» (Καθηγητής Αναστάσιος Πολυκάρπου), «Προσομοίωση και συμπεριφορά αρχαίων σπονδυλωτών κιόνων και κιονοστοιχιών σε ισχυρούς σεισμούς» (Επίκουρος Καθηγητής Λοΐζος Παπαλοΐζου), «Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας τον θαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και της Ελλάδας» (Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Χατζηστάσσου), «Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τον κόσμο που υπάρχει. Οι μηχανικοί δημιουργούν τον κόσμο που δεν υπήρξε ποτέ. Μια προσέγγιση στη ρήση του Theodore von Karman» (Καθηγητής Ηλίας Υφαντής), και «Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς» (Καθηγητής Ιωάννης Σάχαλος, Τμήμα Φυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με κράτηση θέσης) και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλώ συμπληρώστε την σχετική ηλ. φόρμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλώ συμπληρώστε την σχετική ηλ. φόρμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.  https://www.unic.ac.cy/engineering-conference-march-2018

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην Φωτεινή Τεντολούρη στην Ηλ. Διεύθυνση: tentolouri.f@unic.ac.cy ή/και στα Τηλέφωνα: +30 210674829, +30 6936933019.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ