Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι έξι διευθυντές του νομού Λάρισας: Είναι η δεύτερη φορά που το δικαστήριο κάνει δεκτή αίτησή μας

«Δεν κατανοούμε το σχολιασμό μιας δικαστικής απόφασης – καθώς δε συνηθίζεται -από στέλεχος της διοίκησης, όταν μάλιστα η δικαστική απόφαση αναστέλλει την εκτέλεση της σε βάρος μας πράξης που το ίδιο στέλεχος εξέδωσε»
Δημοσίευση: 14/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για  όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την από 13/03/2018 απόφαση αναστολής του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την οποία μας ανακαλούσε από τις θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων από 15/12/2017 και για την ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε τα κάτωθι:

1.    Είναι η δεύτερη φορά που το δικαστήριο κάνει δεκτή αίτησή μας. Η πρώτη ήταν η απόφαση προσωρινής αναστολής στις 22/12/2018. Εμείς παραμένουμε στις θέσεις ευθύνης που νόμιμα και δίκαια υπηρετούμε.

2.    Είναι απολύτως ανακριβές ότι εμείς δήθεν είμαστε έκπτωτοι από 1/7/2018, ότι δήθεν το δικαστήριο δέχθηκε το εκπρόθεσμο των δηλώσεων και ότι δήθεν αναστέλλει την εκτέλεση των πράξεων «αποκλειστικά» μέχρι 30/6/2018.

3.    Σε κανένα σημείο της απόφασης δεν γίνεται δεκτό ότι οι δηλώσεις μας ήταν εκπρόθεσμες, αλλά, αντίθετα, ότι οι λόγοι ακύρωσης χρήζουν διερεύνησης κατά την ακυρωτική και κύρια δίκη, η οποία και προσδιορίστηκε πριν τις 30/6/2018.

4.    Το εμπρόθεσμο των δηλώσεων μας άλλωστε προκύπτει και από τα ηλεκτρονικά στίγματα που καταγράφονται σε δημόσια έγγραφα και έχουν κατατεθεί αρμοδίως.

5.    Καμία αναστολή δεν μπορεί κατά το νόμο να χορηγηθεί χωρίς πιθανολόγηση της ευδοκίμησης των λόγων ακύρωσης (άλλο είναι το προδήλως βάσιμο).

6.    Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά ανακριβώς σε λεπτομέρειες μιας απόφασης, από το διατακτικό της και όχι το σώμα της, καθώς δεν έχει καθαρογραφεί  και θεωρηθεί από το δικαστήριο, ενώ το τελευταίο κάνει δεκτά τελείως διαφορετικά πράγματα απ΄ όσα αναγράφονται στα δημοσιεύματα.

7.    Κατανοούμε ότι αυτή η εξέλιξη στενοχωρεί κάποιους ελάχιστους  που επένδυσαν στην ανάκλησή μας από τις θέσεις διευθυντών που νόμιμα και δίκαια υπηρετούμε, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, αλλά χαροποιεί τόσο εμάς, όσο και τους εκατοντάδες συναδέλφους, μαθητές και γονείς που μας συμπαραστέκονται όλο αυτό το διάστημα και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Όπως θερμά ευχαριστούμε και τον νομικό μας εκπρόσωπο κ. Θωμά Παπαλιάγκα.

8.    Τέλος δεν κατανοούμε το σχολιασμό μιας δικαστικής απόφασης – καθώς δε συνηθίζεται -από στέλεχος της διοίκησης, όταν μάλιστα η δικαστική απόφαση αναστέλλει την εκτέλεση της σε βάρος μας πράξης που το ίδιο στέλεχος εξέδωσε (χωρίς προηγούμενη ακρόασή μας και χωρίς να περατωθεί η διοικητική και δικαστική έρευνα) και η οποία αναγνωρίζει επιπλέον, τόσο το άκαιρο του χρόνου έκδοσής της, όσο  και τις πολλαπλές συνέπειές της στην εκπαίδευση και στους μαθητές. Όπως δεν κατανοούμε και την αναφορά του ίδιου στελέχους στο ίδιο σχόλιο σε «μη σύννομες ενέργειες». Φανταζόμαστε δεν εννοεί εμάς, καθώς δεν προκύπτει από καμιά απόφαση αρμοδίου οργάνου κάτι τέτοιο και η αόριστη αναφορά σ’  αυτές μας θίγει και μας εκθέτει περαιτέρω.

Οι έξι προσφεύγοντες διευθυντές.

 

Σχόλια (4)

 
Δον Κιχωτης
16 Μαρ 2018 15:15

Προσυπογράφω το σχόλιο που αναρτήθηκε στις 15 Μαρ. 2018 23:42.
O Έλληνας πολίτης πρέπει να πάψει να ενδιαφέρεται μόνο για το παιδί του.
Πρέπει να ξανασκεφτούμε τα λόγια του Μακρυγιάννη που σε λίγες μέρες θα
αρχίσουμε πάλι να τα '' παπαγαλίζουμε ''. Και πρέπει το 40ο Κεφάλαιο από τον
Επιτάφιο Λόγο του Περικλέους, να το διδάσκουμε εκτενώς σε όλες τις τάξεις από
την Ε Δημοτικού και μετά.
Ποιοι βουλευτές της ελληνικής Βουλής θα πρωταγωνιστήσουν σ' αυτόν τον
αγώνα;

 
@Στράτο και Πλατάρο
15 Μαρ 2018 23:42

Θα μείνω στην φωτογραφία.Μια εικόνα χίλιες λέξεις.Ένα σχολείο με κάγκελα και γραμμένους τοίχους.Βρώμικο.Θα δείτε αυτήν την εικόνα σε σχολεία άλλης χώρας;Η παρεχόμενη παιδεία,η διοίκηση,οι δικαστικές αποφάσεις,οι μαθητές και οι γονείς καθώς και ο Δήμος καθρεπτίζονται σε αυτήν την εικόνα.Τέτοια σχολεία, τέτοια παιδεία , τέτοια χώρα ,τέτοια διάπλαση χαρακτήρων και συνεπώς τέτοια αιώνια μνημόνια και υποταγή στους ξένους.

 
Γιάννης Πλατάρος
15 Μαρ 2018 14:43

Το καλύτερο σεμινάριο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, είναι η παρακολούθηση αυτής της υπόθεσης και η μελέτη περίπτωσής της.
Όλοι φέρονται να έπραξαν νομίμως. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον του τι μπορεί να γίνει πώς κι αν έγινε τι.
Αυτό που έχουμε μάθει εμείς οι κοινοί θνητοί από το ρεπορτάζ είναι ότι υπήρξε διχογνωμία υπηρεσιακή μεταξύ ΔΔΕ και ΠΔΠΔΕ.
Στενοχωριέμαι όμως που όλοι παίζουν με τις λέξεις και τους τύπους και αποφεύγουν την έκθεση της ουσίας.
Θα την μάθουμε όμως την αλήθεια, διότι η υπόθεση είναι από εκείνες που δεν μπορούν να περάσουν χωρίς πλήρη διαλεύκανση....

 
Στράτος
14 Μαρ 2018 23:17

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο σήριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Απέφυγα το σχολιασμό της προηγούμενης σχετικής δημοσίευσης. Έχει ενδιαφέρον πάντως να παρακολουθεί κανείς τον τρόπο που κινείται η Δημόσια Διοίκηση και η Δικαστική εξουσία στην Ελλάδα. Και ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα ή αργά η μία ανταποκρίνεται σε ζητήματα της άλλης που την αφορούν.

Επί της ουσίας. Και εγώ θεωρώ άστοχη κίνηση τον σχολιασμό δικαστικής απόφασης από την Περιφ. Διευθύντρια. Σε κάθε περίπτωση οι «μη σύννομες ενέργειες» αφορούν το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας και όχι όσους υπέβαλαν (εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα, θα αποφανθεί το δικαστήριο) αιτήσεις τοποθέτησης. Η αποδοχή μιας αίτησης και όχι η υποβολή της αποτελούν διοικητική πράξη που θα κριθεί αν ήταν ή όχι σύννομη.

Ασφαλώς το επόμενο επεισόδιο, η εκδίκαση της υπόθεσης και η τελική κρίση του δικαστηρίου, είναι το κρισιμότερο. Περιμένουμε από το esos την σχετική ενημέρωση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ